|
Recepty -
Pro děti cukr krupicePro děti - návody k vaření - online kuchařka
| Recepty na jídla a pokrmy pro děti. Oblíbené jsou dětské piškoty. Piškotové těsto se obvykle zadělává z vaječných žloutků s cukrem, do kterých se vmíchává mouka; kypří se sněhem z vaječných bílků. Může být různě doplňováno, například kakaem, sekanými ořechy apod. Peče se lité, často ve formě, není to těsto kynuté. Používá se k výrobě pečených dortů, v nichž se obvykle spojuje a zdobí několik vrstev piškotu krémem. Dětské piškoty jsou vyráběny z pšeničné mouky a slazené vaječné melanže, které dohromady tvoří směs zvané piškotové těsto. Používají se hlavně jako výživa pro malé děti od tří let. Nejčastěji mají kruhovitý tvar o průměru okolo 3,5 centimetru s jednou stranou, která je plochá, a druhou vyklenutou. O větší oblibu u dětí se snaží piškoty v jiných tvarech (tváře zvířat). Vyrábějí se ve dvou základních chutích, kromě tradičních bílých piškotů existují i tmavé kakaové. Dětské piškoty se často používají jako náhrada cukrářských piškotů, protože jsou snadněji dostupné. Kvůli svému tvaru jsou vhodnější než cukrářské piškoty pro výrobu vánočního cukroví známého pod názvem vosí hnízda. Někde se často jako náhrada cukroví slepují dva piškoty rovnou stranou k sobě pomocí marmelády a nebo krému. Velké oblibě se však těší i jejich obyčejná konzumace samotně (bez jakéhokoliv doplňku) rovnou z balení. Piškoty jsou energeticky poměrně bohaté (okolo 1 670 kJ/100 g) a tak se nedají považovat za dietní doplněk stravy.
Cukr krupice je přírodní sladidlo, sladká poživatina. Název cukr krupice je odvozen podle vzhledu a struktuře podobné krupici. Chemicky je to sacharóza, tedy disacharid složený z jedné molekuly glukózy a jedné molekuly fruktózy. Cukr je velmi dobře stravitelná potravina s vysokým obsahem energie (16,8 kJ/g) a téměř žádných dalších živin. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 3 receptů | Zobrazuji: 1-3 receptů | |
Gofry pro mlsné papuly |
|
Plátky veky máčíme v rozšlehaných vejcích a smažíme na rozpáleném oleji do růžova. Ještě teplé potřeme marmeládou a na ni navršíme zakysanou smetanu, můžeme posypat cukrem. Můžeme dávat jen ze smetanou....
|
|
|
Recept na Moje Kinder řezy |
|
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny pak přidáme olej,kakao,vodu,mouku a prášek do pečiva.Nakonec vmícháme tuhý sníh u bílku.Těsto rozdělíme na 2 poloviny dáme na pečící papír a pečeme na 170stupňů asi 7min. Každou upečeme zlvášť Z upečeného piškotu...
|
|
|
Nejlepší recept na Mléčný řez pro nejmenší i dospělé |
|
Vyšleháme žloutky s cukrem a kakaem (tolik kakaa, aby to mělo tu správnou barvu), pak přidáváme střídavě sníh z bílků a mouku. Upečeme v hodně vyhřáté troubě asi tak za 10 minut. Měla by nám vzniknout né moc vysoká placka. Vyšleháme šlehačku z cukrem, ...
|
|
| |
| Nalezeno: 3 receptů | Zobrazuji: 1-3 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|