|
Recepty -
Přílohy vegetaPřílohy - návody k vaření - online kuchařka
| Příloha jídla je jídlo, které se podává jako příloha k jinému jídlu, většinou k masu. Mezi přílohy např. patří: brambory, knedlík, rýže, těstoviny, hranolky, pečivo, zelenina, houby, luštěniny
Vegeta je celosvětově prodávaná přísada do jídla. Tvoří ji směs koření a různých druhů zeleniny. V České republice je Vegeta vyráběna společností Vitana ve výrobním závodu ve Varnsdorfu. Vitana nabízí tři typy Vegety: Vegetu Original, Pikant a Bylinkovou. Vegety s příchutí (bylinková a pikant) jsou bez přidaného glutamátu a konzervačních látek. Vegeta Original obsahuje: karotku, petržel, cibuli, pastinák, celer, libeček, česnek, cukr, přírodní zeleninové aroma, jedlou sůl, látku zvýrazňující chuť a vůni. Vegeta Pikant obsahuje: papriku sladkou mletou 14 %, česnek sušený mletý, cibuli sušenou mletou, cukr, zázvor mletý, pepř černý mletý, pepř červený drcený, list petržele , chilli chipotle mleté 0,5 %, celer kořen sušený mletý a jedlou sůl. Vegeta Bylinková obsahuje: bazalku, oregáno, šalvěj, rozmarýn, česnek, cibuli, pastinák, papriku červenou, petrželovou nať, rajčata, celer, bobkový list, glukózu, jedlou sůl a barvivo riboflavin. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů | |
Špenát sekaný a nejchutnější |
|
Špenát dáme do síta, prolejeme studenou vodou a necháme okapat. Na olivový olej si dáme osmažit nadrobno nakrájenou cibulku, promícháme jí s Vegetou, přidáme sekaný špenát a dusíme tak 5 minut na mírné teplotě. Všechno pak promícháme s kysanou smetanou, ne...
|
|
|
|
Dušená kapusta / zelí |
|
Kapustu nasekame nadrobno. Na oleji spenime cibulku, pridame lyzicu cukru a nechame skaramelizovat za staleho premiesavania. Pridame nadrobno nakrajanu slaninku a cesnek, chvilocku opecieme, pridame nasekanu kapustu,podlejeme vodou, pridame sol, koreniny a dusime zakryte na miern...
|
|
|
Přílohové fazolky - recept od maminky |
|
Cibuľu pokrájame na prúžky, dáme na olej, restujeme, po chvíli pridáme pokrájané umyté lusky, cesnak, osolíme, okoreníme, príp. pridáme masox,trošička vody, dusíme do mäkka. Po vypnutí vhodíme vňate - zvlášť nešetríme pažítkou! Je to zvlášť chut...
|
|
|
Plněná polenta |
|
Do hrnce nalijeme vodu s mlékem a bujonovou kostkou a přivedeme k varu. Snížíme plamen a za stálého míchání vsypeme polentu. Mícháme dřevěnou vařečkou, dokud se za ní nebude po stranách hrnce dělat cestička. Poté do formy nalijeme část polenty, poklademe p...
|
|
|
Recept na Čočkovo-kroupová kaše |
|
Šošovicu a krúpy umyjeme a dáme variť do vody. Vodu priebežne prilievame, aby neprihorelo, výsledné jedlo bude kašovité. Slaninu vytopíme, pridáme pokrájanú cibuľu, osmažíme. Ku koncu varu šošovice a krúp pridáme do hrnca osmaženú cibuľu, cesnak, korenie,...
|
|
|
| Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|