RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Přílohy sůl

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Příloha jídla je jídlo, které se podává jako příloha k jinému jídlu, většinou k masu. Mezi přílohy např. patří: brambory, knedlík, rýže, těstoviny, hranolky, peč

Recepty - Přílohy sůl

Přílohy - návody k vaření - online kuchařka

Příloha jídla je jídlo, které se podává jako příloha k jinému jídlu, většinou k masu. Mezi přílohy např. patří: brambory, knedlík, rýže, těstoviny, hranolky, pečivo, zelenina, houby, luštěniny

Chlorid sodný (NaCl), známý v běžném životě pod označením kuchyňská sůl a nejčastěji prostě sůl, je chemická sloučenina, vyskytující se v přírodě v podobě nerostu halitu, známého též pod označením sůl kamenná. Je to velmi důležitá sloučenina potřebná pro životní funkce většiny organismů. Při nahřátí plamenem se sůl dá roztavit a uvolňuje přitom chlor. Chlorid sodný je důležitá surovina pro potravinářský a chemický průmysl. V potravinářství se kromě běžné úpravy potravin (a ochucení) používá při konzervaci masa nasolením.Kuchyňská sůl normálně prodávaná v běžných obchodech s potravinami bývá ze zdravotních důvodů jodizovaná – je do ní přidáno malé množství jódu ve formě jodidu draselného nebo jodičnanu draselného. Je tím zabezpečeno, že v populaci nevzniká deficit jódu, který by mohl být příčinou vleklých zdravotních poruch či nemocí – především štítné žlázy. Nadměrná konzumace soli ale škodí zdraví.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 379 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Nejlepší recept na Jihočeské bosáky-drbáky
Jihočeské bosáky-drbáky Do misky si nakrájíme rohlíky na menší čtverečky, na ně nastrouháme jemně brambory, které podle chuti osolíme, dobře ručně promícháme a utvoříme pevné koule. Na tácek si vysypeme Solamyl(podle počtu dělaných bosáků)a koule v něm vyválíme ze všech str...
Recept na Listový špenát
Listový špenát Na pánvi popustíme (nebo do chrumkava vyškvaříme) slaninu na kostečky. Přidáme a krátce osmahneme česnek na tenké plátky. Přihodíme rozinky a čistý špenát, opepříme, opatrně dosolíme. Máme-li rádi křehký špenát, tak jej tepelně takřka neupravujeme...
Špekové rohlíkové knedlíky - recept od maminky
Špekové rohlíkové knedlíky Na oleji osmažíme cibulku,přidáme na kostičky nakrájený salám+uzené maso a kostičky rohlíků,vše společně osmažíme a necháme vychladnout.Přidáme vejce,mouku,mléko a osolíme.Tvarujeme kulaté knedlíky a 10 minut vaříme v osolené vodě.Z tohoto množství j...
Sterilizované zelí se slaninou - recept od maminky
Sterilizované zelí se slaninou Zelí vložíme do hrnce včetně nálevu, přidáme tolik vody, aby bylo zakryté a lžíci kmínu. Osolíme a dáme vařit. Na pánvi rozehřejeme tuk, přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a osmahneme. Zapřášíme moukou, promícháme a přidáme k téměř m...
Plzeňské rozpeky - recept od maminky
Plzeňské rozpeky Vypracujeme kynuté těsto bez vajíčka a zaděláme je vlažnou vodou.Pro zjemnění lze přidat vlažné mléko.Vytvoříme větší ploché vdolky a dáme je na teplé místo vykynout.Pečeme je na plechu s povrchem potřeným vodou....
Recept na Drbanice - jihočeský knedlík
Drbanice - jihočeský knedlík Syrové brambory nastrouhat a vymačkat.Přidat nastrouhané vařené brambory a ostatní suroviny. Vše dobře promíchat-těsto se nesmí lepit (přidat hrubou mouku).Kulaté knedlíky(trochu větší než tenisový míček)dobře zmáčknout, obalit v hrubé mouce a vařit cc...
Steakové hranolky - recept od maminky
Steakové hranolky 1. Oloupeme brambory, nakrájíme na hranolky, délka hranolek podle brambor, tloušťka 1,5 cm. Poté řádně propláchneme studenou vodou (zbavíme škrobu). 2. Hrnec naplníme studenou vodou, aby byly hranolky ponořené a zalijeme octem, dochutíme solí. 3. Když se h...
Bramborovo - cibulový salát
Bramborovo - cibulový salát Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, promícháme, přidáme majonézu nebo tatarku či jogurt, kdo co má rád a znova promícháme. Necháme nejméně tři hodinky zaležet....
Recept na Rychlé bramborové"chlupáčky"
Rychlé bramborové Syrové brambory oloupeme,nastrouháme na malých slzičkách na struhadle,trošku"vyždímáme"puštěnou šťávu,osolíme,přidáme mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme.Tvoříme menší válečky,kuličky-prostě tvary,jaké chceme mít a zaváříme do vroucí ...
Nejlepší recept na Vylepšený Krkonošský KUCMOCH
Vylepšený Krkonošský KUCMOCH Brambory uvaříme do měkka. Na pánvičce si na troše oleje necháme zesklovatět cibulku (pozor nesmí být moc mastná!). Uvařené brambory rozšťoucháme pomocí "šťouchadla" (rozhodně nepoužíváme ruční mixér - to pak není ono) a přidáváme teplé mléko a st...
Recept na Karamelizované kysané zelí podle Oldy
Karamelizované kysané zelí podle Oldy Zelí scedíme, propláchneme a vymačkáme téměř dosucha. Do kastrolu nasypeme cukr, necháme ho rozpustit a zhnědnout. Přidáme olej, promícháme a nasypeme nasekanou cibuli. Mícháme asi deset minut, až cibule získá zlatou barvu. Pokud se nám stalo, že někde cukr...
Recept na Grilovaná mrkev
Grilovaná mrkev Uřízneme nať z mrkve tak aby nám tak 5 cm zůstalo. Mrkev důkladně omyjeme a dáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 5 minut. Poté vyndáme na ubrousek, osušíme a potřeme grilovacím kořením které jsme rozmíchali s trochou oleje. Dáme na rozpálený gril a gr...
Jemné domácí houskové knedlíky
Jemné domácí houskové knedlíky Droždí rozdrobíme do mísy, mírně posolíme a necháme pár minut stát, až se droždí rozteče. Poté přilijeme vlažné mléko, přidáme vejce a rozmícháme. Přisypeme trochu mouky, rozmícháme, znovu přisypeme mouku smíchanou se solí a vypracujeme (vařečkou /...
Tenerifské brambory
Tenerifské brambory Brambory pořádně očistíme od hlíny, a ve slupce dáme vařit do hrnce. Podstatou receptu je-na litr vody plná hrst soli. Brambory vaříme do měkka....
Nejlepší recept na Kynuté knedlíky1
Kynuté knedlíky1 Prosátou mouku dáme do velké mísy, uděláme důlek, kam nadrobíme droždí a přilijeme trochu teplé vody (né vařící). Přikryjeme čistou utěrkou a necháme vzejít kvásek (asi 15-20min). Poté po okraji nasypeme trošku soli, přidáme vejce a podle potřeby vodu. ...
Nejlepší recept na Cuketové zelí dušené II.
Cuketové zelí dušené II. Cuketu, jablko, zázvor a cibuli oloupeme. Zázvor nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Z cukety a jablka odstraníme jádra a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Cibuli si nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Do hlubšího hrnce na rozehřátý olej...
Brokolice jako příloha k různě upravenému masu
Brokolice jako příloha k různě upravenému masu Očištěný košťál brokolice nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Růžičky brokolice spaříme horkou vodou a nasekáme nadrobno. Cibuli a část špeku nakrájíme nadrobno. Zbytek špeku nakrájíme na úzké nudličky. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme ...
Recept na Zeleninové hranolky
Zeleninové hranolky Mrkev i celer očistíme a oloupeme. Nakrájíme na stejně velké hranolky. Zakápneme olejem a osolíme. Můžeme použít i jiné koření jaké máme rádi. Promícháme a dáme na plech do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 20 minut....
Špenát sekaný a nejchutnější
Špenát sekaný a nejchutnější Špenát dáme do síta, prolejeme studenou vodou a necháme okapat. Na olivový olej si dáme osmažit nadrobno nakrájenou cibulku, promícháme jí s Vegetou, přidáme sekaný špenát a dusíme tak 5 minut na mírné teplotě. Všechno pak promícháme s kysanou smetanou, ne...
Karamelové zelí
Karamelové zelí Hlávkové zelí jemně nakrájíme nebo nakrouháme, z kysaného zelí sleji nálev, ale neproplachuji vodou. Na sádle nebo oleji nechám rozškvařit slaninu nakrájenou na kostičky, pak přidám pokrájenou cibuli. Nikdy nedávejte obráceně, cibule pouští šťávu. Až j...
1 | | ...
Nalezeno: 379 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy

Přílohy

Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist