|
Recepty -
Přílohy sojová omáčkaPřílohy - návody k vaření - online kuchařka
| Příloha jídla je jídlo, které se podává jako příloha k jinému jídlu, většinou k masu. Mezi přílohy např. patří: brambory, knedlík, rýže, těstoviny, hranolky, pečivo, zelenina, houby, luštěniny
Sojová omáčka je řídká tmavě hnědá slaná omáčka ze sójových bobů, fermentovaných pomocí plísní Aspergillus oryzae a Aspergillus soyae spolu s vodou a soli. Pochází z Číny, kde se jako dochucovadlo používala více než 2500 let a je typická pro asijskou kuchyni, v poslední době se ale čím dál více užívá i v západní kuchyni. Většinou se vyrábí průmyslově a pro použití v domácnostech kupuje hotová. Obsahuje velké množství antioxidantů a může být proto zdraví prospěšná jako prevence proti kardiovaskulárním chorobám. V některých průmyslově vyráběných omáčkách se ale mohou objevit alergenní plísně a někdy i karcinogenní látky. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 3 receptů | Zobrazuji: 1-3 receptů | |
Zbylá rýže, mňamka pro rodinnou večeři |
|
Zpěníme cibulku s bylinkami, pak přidáme rýži a sojovou omáčku. Jakmile se začne rýže trochu přichytávat, přidáme vejce rozmíchané s pepřem solí a paprikou. Chvilku smažíme než vejce začnou být sypké. Přidáme česnek a kyselé okurky. Ještě chvilku ne...
|
|
|
Restované gnocchi jako příloha |
|
Gnocchi uvaříme podle návodu, ale vaříme jen cca 1 minutu. Přecedíme, necháme okapat, orestujeme na pánvi na oleji dozlatova. Podle potřeby osolíme ( můžeme přidat orestovat i pórek nebo cibulku) a ochutíme sojovou omáčkou. Odsajeme kuchyňskou utěrkou tuk. Oz...
|
|
|
Majonézový šalát |
|
Zemiaky uvarené v šupe ošúpeme a nakrájame na kolečku na to určenému. Koreňovú zeleninu, uhorky, vajcia nakrájame na drobné kocky. Pridáme hrášok a zalejeme nálevom, pridáme majonézu s horčicou,1 PL sójovu omáčku Premiešame a pred podávaním odložíme na ...
|
|
| |
| Nalezeno: 3 receptů | Zobrazuji: 1-3 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|