|
Recepty -
Přílohy rajčePřílohy - návody k vaření - online kuchařka
| Příloha jídla je jídlo, které se podává jako příloha k jinému jídlu, většinou k masu. Mezi přílohy např. patří: brambory, knedlík, rýže, těstoviny, hranolky, pečivo, zelenina, houby, luštěniny
Rajče pochází ze Střední a Jižní Ameriky. Nezralé (zelené) plody rajčete mohou způsobit otravu organismu. Ty zralé jsou naopak bohaté na beta karoteny a vitamín C, v trochu menší míře obsahuje také vitamín B, lykopeny. Poslouží i jako zdroj chromu a draslíku. Z více než 90 % tvoří voda, cca 5 % sacharidů a 2,5 % bílkovin. Má vysoký podíl vláknin, naopak tuk neobsahuje téměř žádný. Rajčata jsou velmi vhodná jako základ zdravé nebo doplněk či příloha běžné stravy. Vhodná jsou i na různé redukční a očistné diety, neboť mají antioxidační účinky. Podle některých studií působí blahodárně i na problémy s prostatou. Dále jsou rajčata vhodná ve stravě osob s nemocemi srdce, krevního oběhu a poruchami látkové výměny. Rajčata jsou základem pro výrobu mnoha druhů kečupů, kterým dodává jak barvu, tak charakteristickou chuť a proto jsou řazena i mezi koření. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů | |
Zapečený houskový knedlík - recept od maminky |
|
Pekáč vymažeme máslem,naskládáme na plátky knedlík na něj poklademe nakrájený salám a potom nakrájenou na kostičky papriku.Posypeme nastrouhaným sýrem a zalejeme rozkvedlaným vajíčkem s mlékem.Okořeníme,Vše dáme zapáct na 200stupnu zhruba 30minut....
|
|
|
Recept na Bulgur (hlavní jídlo či příloha) |
|
Rozpálíme si trochu oleje na pánvi a přisypeme do ní 1 hrnek bulguru. Opražíme, osolíme a zalejeme 2 hrnky horké vody, přivedeme k varu, zavřeme pokličkou a necháme stát. Na druhé pánvi si na cibulce osmažíme nakrájené žampióny, potom 10 minut dusíme, př...
|
|
|
Pohanka jen tak |
|
Pohanku namočíme ve vlažné vodě cca na 2 hodiny a posléze dáme vařit včetně vody v ní namočené. Vaříme spolu s masoxem/já používám zeleninový/. V době vaření si připravíme vložky do pohanky: Vlastně je to jakési lečo,. Maso lze použít -kuřecí,vep...
|
|
|
Recept na Zeleninová pohanka |
|
Pohanku dáme do vařící vody a vaříme 2-5 minut, scedíme a dáme do mísy. Přidáme nakrajenou papriku, okurku, cibuli, rajče, nahrubo nastrouhanou mrkev, prolisovany česnek, kukuřici. Osolíme a opepříme. Nakonec přilijeme 3 lžíce olivoveho oleje...
|
|
|
Barevné brambory |
|
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky, dáme do igelitového sáčku zatočíme a dáme na 5 minut vařit do mikrovlnky. Mezitím nakrájíme zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme balkánský sýr, olivy. Osmahneme kostky slaniny, cibulku, přidáme na 3 minutky bramb...
|
|
| |
| Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|