|
Recepty -
Přílohy ocetPřílohy - návody k vaření - online kuchařka
| Příloha jídla je jídlo, které se podává jako příloha k jinému jídlu, většinou k masu. Mezi přílohy např. patří: brambory, knedlík, rýže, těstoviny, hranolky, pečivo, zelenina, houby, luštěniny
Ocet je potravinářská přísada a konzervační činidlo, jehož hlavní složkou je kyselina octová v koncentraci podle druhu octa od asi 4 do 18 % (nejčastější koncentrace je 8 %). Potravinářský ocet se vyrábí fermentací tekutin obsahujících etylalkohol, například vinný ocet z vína. Během fermentace bakterie rodu Acetobacter oxidují za přítomnosti kyslíku etylalkohol na kyselinu octovou. Ocet se v potravinářství užívá jednak ke konzervaci zeleniny, jednak jako okyselující součást pokrmů v řadě kuchyní světa. Byl takto používán již v antice. Pro své chuťové, konzervační, deodorační a čistící vlastnosti je často nazýván pokladem domácnosti. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 28 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | |
Sterilizované zelí se slaninou - recept od maminky |
|
Zelí vložíme do hrnce včetně nálevu, přidáme tolik vody, aby bylo zakryté a lžíci kmínu. Osolíme a dáme vařit. Na pánvi rozehřejeme tuk, přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a osmahneme. Zapřášíme moukou, promícháme a přidáme k téměř m...
|
|
|
Steakové hranolky - recept od maminky |
|
1. Oloupeme brambory, nakrájíme na hranolky, délka hranolek podle brambor, tloušťka 1,5 cm. Poté řádně propláchneme studenou vodou (zbavíme škrobu). 2. Hrnec naplníme studenou vodou, aby byly hranolky ponořené a zalijeme octem, dochutíme solí. 3. Když se h...
|
|
|
Nejlepší recept na Cuketové zelí dušené II. |
|
Cuketu, jablko, zázvor a cibuli oloupeme. Zázvor nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Z cukety a jablka odstraníme jádra a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Cibuli si nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Do hlubšího hrnce na rozehřátý olej...
|
|
|
Sterilované zelí dušené v papiňáku - recept od maminky |
|
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Špek a slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a dáme společně s kmínem do hrnce na rozehřátý olej na 2minuty osmahnout. Pak přidáme cibulku, další 2minuty restujeme, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme o...
|
|
|
Bramborový salát s majonézou |
|
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky, (lze použít i spec. kolečko s drátky) vložíme do mísy a přidáme na kostky nakrájený salám, nakrájenou okurku, cibuli, vařenou mrkev, hrášek, přidáme majonézu, ocet, cukr (...
|
|
|
Kyselé brambory |
|
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky nebo kostičky (jak je kdo zvyklý). Polijeme olejem, opepříme. Okurky i cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k bramborám. Do hrnku si dáme vývar nebo rozvařený masox, přidáme ocet a cukr, př...
|
|
|
Nejlepší recept na Bramborový salát cibulový - švábsky |
|
Uvařime si brambory ve slupce. Vodu pro vaření brambor osolíme třemi čajovými lžičkami soli. Dáme si vařit do další nádoby půl litru vody, přidáme ocet, tři čajové lžičky soli, cukr dle chuti a čerstvě umletý pepř. Uvaříme nálev a ochutnáme. Musí...
|
|
|
|
Pecena zelenina - recept od maminky |
|
Zeleninu nakrajet na platky, cibuli na klinky, cesnek jen vyloupat strouzky, vse posypat korenim, soli a cukrem a zakapnout octem. Polozit na pecici papir a navrch dat par kolecek citronu. Pokapat olejem ci sadlem a pect cca pul hodiny na vetsi vykon. Vyborne jako priloha ke gri...
|
|
|
Plavený salát |
|
Brambory uvaříme ve šlupce, necháme vystydnout, oloupeme, poté buď pokrájíme na kolečka nebo promačkáme krájítkem na brambory jako na klasický bramborový salát, dle množstí brambor ( na tři kila) dávám dvě cibule hodně na jemno nakrájemné, osolíme, z asi...
|
|
|
Nejlepší recept na Bramborovo zeleninový salát |
|
Uvaříme kořenovou zeleninu ( POZOR - nerozvařit),. A nakrájíme ji na velmi malé kousky a dáme do mísy,. Přidáme na velmi jemně nakrájenou cibuli a sladkokyselé okurky,. přidáme naši hořčici, pepř a osolíme, řidáme asi PL Worcestru. Vmícháme majonézu a d...
|
|
|
Kedlubnové zelí - recept od maminky |
|
Kedlubny oloupeme a nastrouháme.Dáme do hrnce,osolíme,okmínujeme a zalijeme vodou asi do poloviny hrnce.Vaříme tak,aby byla kedlubna měkká.Zatím si uděláme ze sádla ,cibule na kostičky a hl.mouky,světlou jíšku.Kedlubny slijeme,ale vodu si dáme ještě stranou.Ked...
|
|
|
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí |
|
Zelí nastrouháme na jemné nudličky, spaříme vařící vodou po dobu asi 20 minut, potom scedíme. Špek nakrájíme na malé kostičky, keré v kastrůlku vyškvaříme, ale pozor, škvarečky nesmí být tmavé, přidáme k zelí. Cibuli nakrájíme na jemno, dáme na zel...
|
|
|
Nejlepší recept na LAHODNÉ DUŠENÉ HLÁVKOVÉ ZELÍ |
|
Cibuli osmahneme na másle a přidáme nadrobno nakrájené zelí a zalijeme vodou nebo vývarem tak aby bylo zelí zakryté a dusíme. Přidáme cca 5-6 polévkových lžic cukru a dosolíme tak, aby to nebylo jen sladké cca 3 lžičky. Průběžně je třeba promíchat a dolé...
|
|
|
Bramborový salát s fazolemi - recept od maminky |
|
Fazole dáme do cedníku a necháme trochu okapat. Majonézu rozmícháme s jogurtem, osolíme, okyselíme, chuť doladíme cukrem, pepřem, můžeme přidat trochu hustého nálevu z fazolí, zvláště jsou-li ochucené. Do této salátové omáčky přidáme fazole a ostatní ...
|
|
|
Červené zelí na víně,dušené s jablkem a křenem |
|
Do hlubšího hrnce dáme pokrájené zelí a celé zalijeme horkou vodou. Necháme 4minuty bez pokličky povařit a pak vodu slijeme. V dalším větším hrnci na rozehřátém sádle osmahneme do zlatavé barvy cibuli, přilijeme víno a přidáme spařené zelí. Osolíme 2l...
|
|
|
Nejlepší recept na Dušené hlávkové zelí |
|
Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí. Bramboru oloupeme a nastrouh...
|
|
|
|
Okurkovo-bramborový salát |
|
Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na kostičky, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou salátovou okurku. Vše promícháme s tatarskou omáčkou a podle chuti osolíme a opepříme a dochutíme troškou octa....
|
|
|
Tymiánové zelí - dušené |
|
Cibule si oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na jemné nudličky. V širším kastrolu si mírně rozehřejeme tuk, přidáme pokrájenou cibuli a pomalu jí restujeme do sklovata. Hlávku zelí očistíme, překrájíme na čtvrtiny a ty nakrájíme na jemné nudličky. Na ...
|
|
|
| Nalezeno: 28 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|