RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Předkrmy uzené

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Předkrm je malá porce lehkého jídla, která se podává před samotnou konzumací hlavního jídla. Jeho účelem není zasytit nýbrž povzbudit smysly a zejména vyvolat větší

Recepty - Předkrmy uzené

Předkrmy - návody k vaření - online kuchařka

Předkrm je malá porce lehkého jídla, která se podává před samotnou konzumací hlavního jídla. Jeho účelem není zasytit nýbrž povzbudit smysly a zejména vyvolat větší chuť. Tím zintenzivňuje zážitek z následně podávaného pokrmu. Nápoj podávaný před jídlem za stejným účelem se nazývá aperitiv. Předkrmy dělíme na studené a teplé. Studený předkrm následuje po aperitivu, tvoří ho často paštika, ryba nebo salát. Poté následuje polévka. Po polévce před hlavním chodem následuje předkrm teplý, např. husí játra či mušle. Ten však nebývá častý, typický je spíše pro bankety s mnoha chody. Předkrmy se jedí povětšinou vidličkou. Při servisu s větším počtem příborů se pro studený předkrm používá vidlička na samém okraji, pro teplý předkrm pak následující blíže talíři.

Uzené maso je masný výrobek. Vyrábí se uzením v udírnách. Výroba tohoto masa je jednoduchá. Maso se musí nejprve nasolit buď klasickou solí, sanytrem nebo dusitanovou směsí, přičemž možnosti nasolení jsou tři: nakládání do láku, suché nasolení a solení injekční stříkačkou. V českých podmínkách se nejčastěji užívá nakládání do láku. Kromě soli (rychlosoli) se do masa vetře či mezi jednotlivé vrstvy vloží různé další ingredience, jako např. česnek, cibule, jalovcové bobule, pepř, cukr apod. V láku se maso nechá odležet určitou dobu, která je odvislá na použitém způsobu solení. Po tuto dobu je třeba maso průběžně kontrolovat. Takto připravené maso se vkládá do udírny, kde se vyudí.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 19 receptůZobrazuji: 1-19 receptů
Lososové laskominky - recept od maminky
Lososové laskominky Rozmixujeme uzeného lososa, smícháme s ricottou, mlékem, osolíme a opepříme. Je to jednoduché, já vím...ale přeci chutné a oku lahodící. Spíšě jsem se chtěla "pochlubit" aranží :-) Myslím si, že návštěva nepohrdne... ,-) Dobrou chuť!...
Slané tvarohové pečivo s uzeným masem - recept od maminky
Slané tvarohové pečivo s uzeným masem Z másla, tvarohu a osolené mouky vypracujeme hladké těsto a na několik hodin dáme do chladničky. Mleté uzené maso smícháme s kečupem a worcestrem. Na pomoučené desce rozválíme těsto, skleničkou z něj vykrájíme kolečka. Na každé kolečko dáme lžičku náp...
Tataráček z lososa a rajčat
Tataráček z lososa a rajčat Čerstvý lososový filet i uzené lososové plátky nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a taktéž překrájíme na kostičky. Toto všechno dáme do misky, promícháme a odložíme do lednice. Mezi tím si připravíme zálivku: do misky s...
Topinky s lososem a sýrem
Topinky s lososem a sýrem Toustový chléb opečeme v toustovači nebo nasucho na pánvi. Na každou topinku položíme plátek lososa a na něj ještě plátek sýru. Rozšleháme vejce, které okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Mírně osolíme - losos bývá dost slaný, tak někdy a...
Nejlepší recept na Lososová chuťovka
Lososová chuťovka Do mísy dáme pomazánkové máslo, majonézu, sůl, pepř a kávovou lžičku citronové šťávy. Dobře promícháme. Plátky uzeného lososa si nakrájíme na kousky velikosti nám vyhovující a přidáme do mísy. Čerstvý kopr a pažitku nasekáme najemno a přidáme do ...
Pivní preclíky - recept od maminky
Pivní preclíky Do mísy přesijeme polohrubou mouku, přidáme rozdrobené droždí, cukr a malé množství nahřátého piva, lehce zasypeme moukou a necháme částečně vykynout. Poté přidáme rozpuštěný tuk, sůl, pepř, žloutky, část piva a vše důkladně vymícháme na hladké ...
Recept na Pizzová kolečka
Pizzová kolečka 1. Vodu s olejem ohřejte na teplotu 37°C. Droždí rozdrobte do mísy a rozpusťte jej v troše tekutiny. 2. Přidejte zbytek tekutiny, sůl a většinu mouky. Trochu mouky si odložte stranou na hnětení. Vypracujte hladké těsto. Těsto zakryjte, umístěte je na teplé m...
Závin s bramborami
Závin s bramborami Brambory nakrájíme na plátky. Pórek nakrájený na kolečka spaříme ve vroucí vodě, zchladíme a necháme okapat. Smícháme zakysanou smetanu s tvarohem (víc tvarohu než smetany), křenem a pórkem a dochutíme. Těsto rozválíme, položíme vrstvu osolených, opep...
Gyrosové kuřecí kousky zabalené v anglické slanině
Gyrosové kuřecí kousky zabalené v anglické slanině Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky (cca 2x1cm) a na noc je naložíme do jednoho dcl oleje, ve kterém jsme si rozmíchali půl balíčku Gyros koření. Druhý den zarolujeme každý kousek do plátku anglické slaniny a všechny rolky naklademe do pekáčku. Pečeme na 1...
Vaječná roláda s lososem
Vaječná roláda s lososem Vejce rozklepneme do mísy, vidličkou lehce rozkvedláme, osolíme a opepříme. Na pánvi s nepřilnavým povrchem uděláme omeletu. Placku necháme vystydnout, poté poklademe plátky lososa a na kostičky nakrájené okurky. Pořádně zavineme do rolády a zabalíme pevně...
Smažené plněné tousty v pivním těstíčku
Smažené plněné tousty v pivním těstíčku Plátky toustového chleba potřeme slabou vrstvou másla a polovinu poklademe plátkem uzeného a plátky nivy. Přiklopíme zbylými plátky a pevně přitiskneme. Pokud máme čas, senviče zatíříme, aby ingredience přimknuly k sobě. Vejce rozšleháme s pivem a zakysano...
Malý předkrm či jen tak na zakousnutí
Malý předkrm či jen tak na zakousnutí Do topinkovače dáme toustový chléb na opečení.Na jakoukoliv uzeninu nasypeme koření dle našeho výběru. Opečene na pánvi. Dáme na připravené topinky a nysypeme strouhaný sýr. Místo eidamu třeba nivu. Zapečeme v mikrovlnce!...
Nejlepší recept na Slané kremrolky
Slané kremrolky Na krém si si v kastrůlku za stálého míchání svaříme šlehačku, sýr, žloutky, máslo a trochu soli. Necháme vychladit( můžeme do druhého dne) a pak vyšleháme. Nastrouháme tuk, přidáme mouku a se šlehačkou zaděláme těsto. Řádně proděláme, na vále...
Nejlepší recept na Domaci tortilla roladka s pomazankou z pecene zeleniny
Domaci tortilla roladka s pomazankou z pecene zeleniny Sypke ingredience na testo presijeme, pridame na kousky nakrajeny tuk, horkou vodu a vymichame hladke testo, ktere nechame 1/2 hodiny odpocinout. Pote z testa vytvorime kulicky (velikost dle libosti kazdeho) a rozvalime je na velmi tenke placky. Kazdou placku z obou stran rych...
Nejlepší recept na Střapaté sendviče
Střapaté sendviče Vejce uvaříme natvrdo. Moravské uzené nakrájíme na malinké kostičky a smícháme s nastrouhaným eidamem. Přidáme nastrouhaná vejce. Chléb poklademe plátky másla a rovnoměrně na něj navrstvíme připravenou směs. Necháme v troubě 10 minut zapékat....
Balkánské bagetky - recept od maminky
Balkánské bagetky Na oleji spěníme cibulku a uzené maso nakrájené na drobno, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, krátce orestujeme a přidáme nakrájená rajčata. Dochutíme česnekem, tymiánem, solí, pepřem, kečupem. Bagetky rozkrojáme a na každou naneseme silnou vrstvu přip...
Palačinky se špenátem a slaninou
Palačinky se špenátem a slaninou z mléka, dvou vajec, mouky a soli upečeme palačinky. Cibuli osmažíme na oleji, přidáme špenát, sůl a podusíme. Potom vmícháme vejce a prolis česnek. Na palačinku položíme slaninu, potřeme špenátem, stočíme a naskládáme do vymazané zapékací misky, posype...
Toastové košíčky s rajčatovo-bazalkovým krémem
Toastové košíčky s rajčatovo-bazalkovým krémem Rozehřejte si troubu na 200°C. Do rendlíku nebo pánve s těžkým dnem dejte všechno máslo s polovinou bazalky a na nejslabším plameni společně prohřívejte asi tak 10 minut, až se chuť bazalky zcela uvolní do másla (ale máslo se nepřepálí). Mezitím ze v...
Plněná šlehaná omeleta
Plněná šlehaná omeleta Žloutky si vymícháme se smetanou, solí a pepřem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do žloutků. Ricottu si vymícháme dohladka s pažitkou a osolíme. Na pánvi si rozpustíme máslo a vlijeme na ni vaječnou směs a necháme ji cca 5 min. pozvolna opékat, d...
 
Nalezeno: 19 receptůZobrazuji: 1-19 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky

Předkrmy

Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist