|
Recepty -
Předkrmy sladká paprikaPředkrmy - návody k vaření - online kuchařka
| Předkrm je malá porce lehkého jídla, která se podává před samotnou konzumací hlavního jídla. Jeho účelem není zasytit nýbrž povzbudit smysly a zejména vyvolat větší chuť. Tím zintenzivňuje zážitek z následně podávaného pokrmu. Nápoj podávaný před jídlem za stejným účelem se nazývá aperitiv. Předkrmy dělíme na studené a teplé. Studený předkrm následuje po aperitivu, tvoří ho často paštika, ryba nebo salát. Poté následuje polévka. Po polévce před hlavním chodem následuje předkrm teplý, např. husí játra či mušle. Ten však nebývá častý, typický je spíše pro bankety s mnoha chody. Předkrmy se jedí povětšinou vidličkou. Při servisu s větším počtem příborů se pro studený předkrm používá vidlička na samém okraji, pro teplý předkrm pak následující blíže talíři.
Paprika, má složitou historii. Rostlina pochází z nejjižnějšího konce Mexika, odkud ji Španělé přivezli do Španělska a Mexika. Později se dostala do Maďarska, kde zdomácněla. Je to jednoletá, cca 1 m vysoká rostlina s dlouhými, špičatými listy. Z květů se vyvinou duté, červené plody. České slovo paprika bylo přejato z maďarštiny (paprika) nebo srbštiny (páprika). Mají masitou dužinu a jsou bohatým zdrojem vitamínu C. Čím větší je podíl dělících stěn a semen, tím ostřejší je výrobek. Mletá paprika je na český trh uváděna ve čtyřech jakostních a chuťových variantách. Pro kvalitu papriky je rozhodujícím kritériem barva (ASTA) a jemnost. Bylo prokázáno, že paprika je v mnoha ohledech kořením, které je prospěšné zdraví. Podle posledních výzkumů má její časté používání vliv na omezení srdečních onemocnění a působí rovněž proti kornatění cév. Paprika podporuje chuť k jídlu a má dobrý vliv na celkovou fyzickou i duševní svěžest. Paprika sladká je základ mnoha obecných jídel. Přidává se téměř do všech masitých pokrmů, jako základ některých omáček, do studené kuchyně, na dobarvení jídel. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů | |
Utopenci s křenem |
|
nálev - 0,4 l vody 0,4 litru octu, 4 zrníčka pepře, 6 zrníček nového koření, 2 PL soli, 2 hřebíčky, 4 jalovce, 4 bobkové listy, špetka zázvoru, anýzu, fenyklu, tymián postup - špekáčky oloupat, rozpůlit, okořenit, opaprikovat, vložit do nich kolečka ...
|
|
|
Squash - zapékaná tykev |
|
Tykve do změknutí uvaříme, poté odřežeme stopky s částí tykve tak, abychom mohli pohodlně čajovou lžičkou vybrat částečně dužinu. Scezenou kukuřici promísíme s kořením a solí, nacpeme do tykve téměř po okraj, upěchujeme vrstvičkou strouhaného sýra...
|
|
|
Nejlepší recept na Sýrový křemenáč |
|
Houby namočíme do vody, pak uvaříme, necháme okapat a umeleme. Do mísy rozdrobíme sýr, přidáme vše kromě papriky, utvoříme kompaktní hmotu a necháme vychladit. Pak z hmoty vytvarujeme dvě houby, vršky klobouků obalíme v paprice a ještě strčíme vychladit. ...
|
|
|
Nejlepší recept na Toasty s pomazánkou ze sojového granulátu |
|
Sojový granulát přelejeme horkým nálevem a necháme odležet tak 1 až 2 hodinky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme zcezený a okapaný granulát, mletou papriku a osmahneme. Vmícháme lečo, kečup, rozdrcený česnek, sůl a pepř a dusíme, až se sťáva téměř v...
|
|
|
Toasty s tvarůžky - recept od maminky |
|
Do vyšší úzké nádoby si nalijeme trošičku piva, vložíme kolečko cibulky, položíme na ni jedno kolečko tvarůžků, posypeme paprikou a poté zase cibulku, tvarůžku, papriku atd. Zalijeme pivem a necháme aspoň několik hodin na pokojové teplotě. Tvarůžky ...
|
|
| |
| Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|