|
Recepty -
Předkrmy ředkvičkyPředkrmy - návody k vaření - online kuchařka
| Předkrm je malá porce lehkého jídla, která se podává před samotnou konzumací hlavního jídla. Jeho účelem není zasytit nýbrž povzbudit smysly a zejména vyvolat větší chuť. Tím zintenzivňuje zážitek z následně podávaného pokrmu. Nápoj podávaný před jídlem za stejným účelem se nazývá aperitiv. Předkrmy dělíme na studené a teplé. Studený předkrm následuje po aperitivu, tvoří ho často paštika, ryba nebo salát. Poté následuje polévka. Po polévce před hlavním chodem následuje předkrm teplý, např. husí játra či mušle. Ten však nebývá častý, typický je spíše pro bankety s mnoha chody. Předkrmy se jedí povětšinou vidličkou. Při servisu s větším počtem příborů se pro studený předkrm používá vidlička na samém okraji, pro teplý předkrm pak následující blíže talíři.
Ředkvička je kořenová zelenina botanicky klasifikovaná jako varieta ředkev setá letní (Raphanus sativus var. sativus). Kořen je kulovitý nebo válcovitý, různě zbarvený. Barva se pohybuje od bílé až k červeným nebo fialově zabarveným. Existují i odrůdy červenobílé nebo žluté kulaté a bílé protáhlé. Dužnina bílá, u červených ředkviček někdy s nádechem do růžova, u starších kusů se skelným nádechem. Chuť ředkvičky je pálivá, někdy vodová – závisí obecně na zálivce a počasí během vegetace. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 2 receptů | Zobrazuji: 1-2 receptů | |
Slané palačinky s cottage salátem - recept od maminky |
|
Umícháme klasické palačinkové těsto, které zjemníme olejem a ochutíme tymiánem. Na suché teflonové pánvi pečeme tenké palačinky. Zeleninu pokrájíme nadrobno, ochutíme a promícháme s cottage sýrem. Palačinky naplníme salátem a podáváme teplé....
|
|
|
Okurkový tatarák s chorizem |
|
Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a vyškrábneme jádra. Dužinu nasekáme na malé kostičky. Ty osolíme a necháme je cca 12 hodin v uzavřené nádobě v chladu. Chorizo nasucho opečeme na pánvi do křupava a odložíme na ubrousek. Rajčata a ředkvičky rozkroj...
|
|
|
| Nalezeno: 2 receptů | Zobrazuji: 1-2 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|
recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
|