|
Recepty -
Předkrmy pórekPředkrmy - návody k vaření - online kuchařka
| Předkrm je malá porce lehkého jídla, která se podává před samotnou konzumací hlavního jídla. Jeho účelem není zasytit nýbrž povzbudit smysly a zejména vyvolat větší chuť. Tím zintenzivňuje zážitek z následně podávaného pokrmu. Nápoj podávaný před jídlem za stejným účelem se nazývá aperitiv. Předkrmy dělíme na studené a teplé. Studený předkrm následuje po aperitivu, tvoří ho často paštika, ryba nebo salát. Poté následuje polévka. Po polévce před hlavním chodem následuje předkrm teplý, např. husí játra či mušle. Ten však nebývá častý, typický je spíše pro bankety s mnoha chody. Předkrmy se jedí povětšinou vidličkou. Při servisu s větším počtem příborů se pro studený předkrm používá vidlička na samém okraji, pro teplý předkrm pak následující blíže talíři.
Pórek je druh zeleniny z čeledi amarylkovitých. Z botanického hlediska patří do rodu česnek. Pórek je široce užívaný do polévek, omáček, nebo se krájí na chleba, neměl by chybět ani v rybích polévkách a jako přísada při vaření ryb a krabů, ale také vepřového ovaru a jehněčího masa. Římané připravovali z mladého póru i salát. Obsahuje vitamíny, např. provitamin A, Thiamin, B, C - obsahuje ve 100 g pórku 15 mg, E, karoten a minerální látky, např. draslík, vápník, fosfor, železo, mangan, selen. V Anglii a Americe je považován za zeleninu, zatímco v Evropě a zejména ve Francii je řazen i jako koření. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů | |
krabí koktejl |
|
Rozmrazené krabí tyčinky pokrájíme na malinké kostičky, přidáme majonézu, mascarpone, zakysanku, nakrájené krevetky na kousíčky nebo vložíme krabí maso z konzervy, mladou cibulku (porek) a kapii nakrájíme na kousky, zakápneme rajčatovým pyré, osolíme, opep...
|
|
|
Nejlepší recept na Závin s houbami a pórkem |
|
Pórek a houby orestujeme na oleji. Vypneme sporák a přidáme nastrouhané brambory, oba sýry, vejce a koření. Promícháme. Listové těsto rozválíme na ovál silný asi tři milimetry a do středu rozložíme připravenou směs a zabalíme. Zabalený závin potřeme ro...
|
|
|
Listový závin se šunkou, sýrem a pórkem - recept od maminky |
|
Těsto si rozválíme na větší plát, poklademe ho plátky šunky, tvrdého sýra a doprostřed podélně nasypeme nakrájený pórek na kolečka. Vytvoříme závin, který přeneseme na plech. Potřeme ho vodou a dáme péct do trouby na 150°C. Pokud použijeme chlazené t...
|
|
|
Recept na Tatranský hot-dog |
|
Rohlíky rozkrojíme jako na klasický hotdog, do nich dáme kečup, hořčici, na tenké kolečka nakrájený pórek, párky. Dáme péct do trouby, asi na 180 - 200 st.Pečeme dokud nejsou rohlíky úplně křupavé. Pak je pomažeme tatarkou, posypeme nastrouhaným zelím a s...
|
|
|
| Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|