|
Recepty -
Předkrmy křenPředkrmy - návody k vaření - online kuchařka
| Předkrm je malá porce lehkého jídla, která se podává před samotnou konzumací hlavního jídla. Jeho účelem není zasytit nýbrž povzbudit smysly a zejména vyvolat větší chuť. Tím zintenzivňuje zážitek z následně podávaného pokrmu. Nápoj podávaný před jídlem za stejným účelem se nazývá aperitiv. Předkrmy dělíme na studené a teplé. Studený předkrm následuje po aperitivu, tvoří ho často paštika, ryba nebo salát. Poté následuje polévka. Po polévce před hlavním chodem následuje předkrm teplý, např. husí játra či mušle. Ten však nebývá častý, typický je spíše pro bankety s mnoha chody. Předkrmy se jedí povětšinou vidličkou. Při servisu s větším počtem příborů se pro studený předkrm používá vidlička na samém okraji, pro teplý předkrm pak následující blíže talíři.
Křen se často pěstuje jako kořenová zelenina. Kořene se pro svou palčivou chuť (obsahuje hodně hořčičných silic) používá jako přílohy k různým masitým pokrmům nebo ze sladších druhů se vaří omáčky. Ve fytoterapii se strouhaného kořene používá jako léčivého prostředku hlavně na špatně se hojící rány, zanícené klouby, při chřipce, zápalu plic i preventivně proti rozličným nemocem, např. i rakovině. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů | |
Kanapky s pomazánkovým máslem |
|
Rohlíky pokrájíme šikmo, aby byly velké, ne jako jednohubky. Pomažeme pomazánkovým ochuceným máslem, je lepší, když je příchutí víc, host pak je mile překvapem, že je každá chuťové jiná. Poklademe půlkou plátku šunky, okurkou a půl cherry rajčátkem....
|
|
|
Utopenci s křenem |
|
nálev - 0,4 l vody 0,4 litru octu, 4 zrníčka pepře, 6 zrníček nového koření, 2 PL soli, 2 hřebíčky, 4 jalovce, 4 bobkové listy, špetka zázvoru, anýzu, fenyklu, tymián postup - špekáčky oloupat, rozpůlit, okořenit, opaprikovat, vložit do nich kolečka ...
|
|
|
Závin s bramborami |
|
Brambory nakrájíme na plátky. Pórek nakrájený na kolečka spaříme ve vroucí vodě, zchladíme a necháme okapat. Smícháme zakysanou smetanu s tvarohem (víc tvarohu než smetany), křenem a pórkem a dochutíme. Těsto rozválíme, položíme vrstvu osolených, opep...
|
|
|
Plněná vejce - recept od maminky |
|
Vejce uvaříme natvrdo, podélně rozkrojíme a žloutky vydlabeme do nádobky. Tam je smícháme s máslem, solí, hořčící a křenem. Vzniklou směsí naplníme bílky a ozdobíme kečupem....
|
|
|
Kornoutky ze šunky od kosti s křenovým krémem |
|
Žervé utřeme s nastrouhaným křenem a solí. Ušleháme tuhou šlehačku a zlehka smícháme s ochuceným žervé. Plátky šunky balíme do kornoutku, naplníme krémem a posypeme pažitkou. Podáváme s pečivem a zeleninou....
|
|
|
|
Recept na Vejce na hniličku s křenem |
|
Salát rozebereme na větší listy, dobře ochutíme zálivkou a odstříkáme. Rozložíme je dokola na mísu. Vejce vaříme asi 4 min., zchladíme, oloupeme a studená podél rozkrojíme. Máslo rozpustíme do červena a pokapeme jím žloutky vajec, na které jsme nasypali ...
|
|
|
Vejce na hniličku s křenem 2 |
|
Vejce uvaříme – dle velikosti 4 až 6 minut. Nejdříve je dáme do kuchyně, aby dostaly pokojovou teplotu a pak do horké osolené vody. Kupuji z nedaleké farmy. Pak rychle opláchneme studenou vodou, oloupeme a překrojíme napůl. Posypeme nastrouhaným křenem a p...
|
|
|
| Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|