RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Předkrmy hladká mouka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Předkrm je malá porce lehkého jídla, která se podává před samotnou konzumací hlavního jídla. Jeho účelem není zasytit nýbrž povzbudit smysly a zejména vyvolat větší

Recepty - Předkrmy hladká mouka

Předkrmy - návody k vaření - online kuchařka

Předkrm je malá porce lehkého jídla, která se podává před samotnou konzumací hlavního jídla. Jeho účelem není zasytit nýbrž povzbudit smysly a zejména vyvolat větší chuť. Tím zintenzivňuje zážitek z následně podávaného pokrmu. Nápoj podávaný před jídlem za stejným účelem se nazývá aperitiv. Předkrmy dělíme na studené a teplé. Studený předkrm následuje po aperitivu, tvoří ho často paštika, ryba nebo salát. Poté následuje polévka. Po polévce před hlavním chodem následuje předkrm teplý, např. husí játra či mušle. Ten však nebývá častý, typický je spíše pro bankety s mnoha chody. Předkrmy se jedí povětšinou vidličkou. Při servisu s větším počtem příborů se pro studený předkrm používá vidlička na samém okraji, pro teplý předkrm pak následující blíže talíři.

Hladká mouka je v podstatě rozmělněná vnitřní část obilného zrna (obilky) s menším podílem otrubnatých částic. Používá se zejména pro výrobu jídel. V české obchodní síti se pšeničná mouka (nejběžnější typ) běžně prodává ve čtyřech druzích rozlišených podle tloušťky zrn. Hladká mouka má nejjemnější zrnitost. Mouku je možné umlet z každé obiloviny. Kromě pšeničné je oblíbená také žitná mouka, která se využívá především k přípravě chleba nebo perníku. Známá je také špaldová mouka, vhodná do sladkých i slaných těst. Hladká mouka se dále vyrábí například z ječmene, kukuřice, pohanky, rýže nebo sóji. Poslední čtyři zmíněné mouky jsou bezlepkové.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů
Nejlepší recept na Jihočeské zelňáky
Jihočeské zelňáky Na vál dáme mouku přisypeme zelí a škvarky, sůl, kmín a přidáme mléko. Zpracujeme těsto. To vyválíme na plát o síle cca 1,5 cm. Z toho tvořítkem (obrácenou skleničkou na víno) vykrájíme kolečka, která klademe na vymaštěný plech. Dáme do trouby zapéct ...
Paprika plněná Feta sýrem
Paprika plněná Feta sýrem Smícháme nastrouhaný sýr, tvaroh, 1 vejce, petržel, koření, česnek, sůl a pepř. Touto směsí naplníme pečené oloupané papriky. Ty pak obalíme: nejprve v mouce, potom ve strouhance a nakonec v rozšlehaném vajíčku. Ihned je osmažíme v rozpáleném oleji. Pod...
Recept na Kváskový chléb
Kváskový chléb Do nádoby ve které budu mísit těsto kydnu příslušné množství žitného kvasu. Přidám všechny další ingredience kromě vody a promísím na sucho. Mouku samozřejmě proseji. (Když jsem byl mlád, tak mě docela zajímalo, proč se mouka prosívá před použití...
Smazena cibule trochu jinak
Smazena cibule trochu jinak Velkou cibuli oloupeme a ukrojime vrsek, aby mela rovny tvar a spodek, abychom zachovali jako podstavec. Cibuli velmi ostrym nozem nakrojime skoro doprostred a postupne krajime jednotlive vrstvy zhruba na centimetrove platky. Behem krajeni cibuli otacime a zachovame spodek nedokr...
Recept na Smaženky k pivu nebo vínu
Smaženky k pivu nebo vínu 1.( obrázek č. 1) Rolku nakrájíme na kolečka silná asi 3-5mm a mezi plátky dáme vždy po jednom kolečku salámu paprikáš. Zpevníme párátkem. Z vejce, mouky a vody nebo piva si vymícháme těstíčko, ve kterém vše smočíme a obalíme strouhankou. Těstíčko ne...
Domácí rohliky
Domácí rohliky Z kvasnic, poloviny vlažného mléka, cukru a 1 lžíce mouky připravíme kvásek. K osolené mouce přidáme žloutek, vykynuty kvásek, zbyle mléko a vlahé rozpuštěné máslo.Vypracujeme tužší těsto a zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoři puchýře. T...
Kváskový chléb - verze 1.1
Kváskový chléb - verze 1.1 Do nádoby, ve které budu mísit těsto, dám všechny suché ingredience kromě hladké mouky a promísím na sucho. Mouku samozřejmě proseji. (Když jsem byl mlád, tak mě docela zajímalo, proč se mouka prosívá před použitím. Protože moje babička byla hospodyně a...
Jarmilčiny žemličky - recept od maminky
Jarmilčiny žemličky Z cukru, droždí a trochy vlažné vody připravte kvásek. Až vzejde, zamíchejte jej do ostatních surovin a vypracujte v míse hladké těsto (pozor, je trochu tužší, takže se asi zapotíte :-) Hotové těsto nechte vykynout, poté hoďte na vál a ještě jednou proprac...
Mini palačinky s žampionovo-bešamelovou náplní - recept od maminky
Mini palačinky s žampionovo-bešamelovou náplní Smícháme suroviny na těsto palačinek a necháme 30 minut odpočinou, aby se nám nelepilo na pánvičku. Po 30ti minutách rozehřejeme menší pánvičku (přibližně 16 cm), potřeme olejem a smažíme palačinky do zlatova. Na přípravu bešamelu si rozehřejeme más...
Recept na Taštičky plněné nivou
Taštičky plněné nivou Jemně nastrouhanou nivu vyšlehejte s utřeným česnekem, pepřem a smetanou do pěny. Těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát silný asi 2mm. Vykrajovatkem nebo skleničkou vypíchněte kolečka o průměru asi 7cm. Do středu rozdělte pěnu z nivy, těsto přeložt...
Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky

Předkrmy

Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist