|
Recepty -
Předkrmy citronPředkrmy - návody k vaření - online kuchařka
| Předkrm je malá porce lehkého jídla, která se podává před samotnou konzumací hlavního jídla. Jeho účelem není zasytit nýbrž povzbudit smysly a zejména vyvolat větší chuť. Tím zintenzivňuje zážitek z následně podávaného pokrmu. Nápoj podávaný před jídlem za stejným účelem se nazývá aperitiv. Předkrmy dělíme na studené a teplé. Studený předkrm následuje po aperitivu, tvoří ho často paštika, ryba nebo salát. Poté následuje polévka. Po polévce před hlavním chodem následuje předkrm teplý, např. husí játra či mušle. Ten však nebývá častý, typický je spíše pro bankety s mnoha chody. Předkrmy se jedí povětšinou vidličkou. Při servisu s větším počtem příborů se pro studený předkrm používá vidlička na samém okraji, pro teplý předkrm pak následující blíže talíři.
Citron je plod citronovníku (Citrus limon). Plody citronů jsou tzv. hesperidia a jsou vejcovitého tvaru, velikosti slepičího vejce či menší. Je nepatrně větší než limetka. Citrony obsahují velké množství kyseliny citronové (3,5-8,0 g/100 g) a přibližně kolem 87 % vody, proto se využívají jako přírodní okyselovadlo do řady pokrmů, nebo se z nich mačká kyselá šťáva. Dále obsahují bioflavonoidy, pektin, vonné silice, provitamin A, vitamín B, cca 3 % sacharidů. Je též zdrojem vápníku, draslíku, fosforu, hořčíku, železa, zinku a dalších. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 34 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | |
Mušle Sv. Jakuba |
|
Játra orestujeme na oleji (místo ol. oleje lze použít máslo), přiklopíme pokličkou a chvilku podusíme, asi 5 min. - NEPODLÉVAT. Necháme vychladnout. Po vychladnutí je společně s výpekem v pánvi rozmačkáme vidličkou a uřeme spolu s worcestrem,soj.omáčkou a ...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Carpaccio z lososa |
|
Lososa nakrájíme na co nejtenčí plátky. Pokapeme citronovou šťávou, lehce osolíme pokapeme olivovým olejem a proložíme větvičkami kopru. Vše naskládáme do uzavíratelné nádoby (nejlépe co se dá vakuovat) a necháme marinovat 48 hodin. Poté vyndáme, odstra...
|
|
|
Lososový předkrm |
|
Na menší tanier naaranžujte na šalátový list lososa, kaviár, 2 hroznové špízy (striedavo napichujte na špáradlá 2 a 2 bobuľky modrého a bieleho hrozna), mesiačik limetky (citrón), môžete priložiť kúsok masla. Polejte dressingom a dozdobte vetvičkou sviežeh...
|
|
|
Hrušky s nivou - recept od maminky |
|
Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme, vykrojíme jadřinec a pokapeme citrónovou šťávou. Položíme je do zapékací misky, do ďůlku po jadřinci dáme zavařeninu, navrch položíme plátek sýra a slabší plátek másla a zapékáme v troubě asi 6-8 minut....
|
|
|
Tataráček z lososa a rajčat |
|
Čerstvý lososový filet i uzené lososové plátky nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a taktéž překrájíme na kostičky. Toto všechno dáme do misky, promícháme a odložíme do lednice. Mezi tím si připravíme zálivku: do misky s...
|
|
|
Uzený losos s Cottage a zálivkou |
|
Sýr Cottage smícháme s nasekaným koprem (možno i mražený), ochutíme citronem a solí. Zálivku připravíme z olivového oleje, sekaného kopru, citronu a soli. Vychlazeného uzeného lososa podáváme s ochuceným Cottage, lehce přelité zálivkou a k tomu opečen...
|
|
|
Avokádové guacamole |
|
Avokáda (musí být hodně měkká a bez skvrn, jinak jsou hořká a mohli bysme to vyhodit..)oloupeme, nakrájíme na kostičky a ponorným mixérem rozmixujeme v jemnou pastu, bez hrudek. Přidáme na drobné a velmi jemné kostičky - papriku žlutou, oranžovou, rajče (bez...
|
|
|
Nejlepší recept na Lososová chuťovka |
|
Do mísy dáme pomazánkové máslo, majonézu, sůl, pepř a kávovou lžičku citronové šťávy. Dobře promícháme. Plátky uzeného lososa si nakrájíme na kousky velikosti nám vyhovující a přidáme do mísy. Čerstvý kopr a pažitku nasekáme najemno a přidáme do ...
|
|
|
Nejlepší recept na Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato |
|
Maso zbavíme všech blanek a tuku. Chceme-li dát masu úhlednější tvar svážeme ho kuchyňským provázkem. Zeleninu očistíme, nakrájíme ji na větší kusy a orestujeme na oleji. Maso osolíme, opepříme a dáme ho zatáhnout ze všech stran do hrnce se zeleninou. M...
|
|
|
Chřestovo-kuřecí kokotky - recept od maminky |
|
Z chřestu odstraníme konce a ulomíme hlavičky. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, přidáme citronovou šťávu, cukr a vložíme chřestové hlavičky. Necháme je přejít varem a vyndáme. Zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky a dáme vařit " na skus ". V...
|
|
|
Smažené jablečné kroužky |
|
Pudinkový prášek a cukr rozmícháme v 1 dl mléka. V rendlíku přivedeme k varu 3,2 dl mléka. Přilijeme pudinkovou směs, za stálého míchámí povaříme na mírném ohni 1 minutu, odstavíme a omáčku necháme za častého zamíchámí vychladnout. Vejce rozšleháme ...
|
|
|
Nejlepší recept na Mušle na citronovém rizotu |
|
Jakobske musle nalozime na 1-2 hodiny do smesi dle popisu (krome soli a pepre). Doba grilovani je asi tak 10 min. Musle maji lehce ruzovy nadech. Nakonec lehce osolit a opeprit. Risoto: Salotku zesklovatet na 2 PL oleje, ryzi vsypeme do kastrolu a lehce oprazime.Vlejeme zelen...
|
|
|
Minibliny s kaviárem a zakysanou smetanou - recept od maminky |
|
Mouky spolu prosijeme, osolíme a promícháme. Vytvoříme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít. Pak přidáme žloutek, bílek uschováme na později. Zalijeme zbytkem mléka a přidáme kysanou smetanu. Umícháme těsto husté as...
|
|
|
Nejlepší recept na Marinované žampiony s jemnou sýrovou náplní |
|
Žampionům odstraníme nohy a upotřebíme je jinak, např. do polévky. Mascarpone promícháme se směsí čubrica a na co nejmenší kostičky nakrájeným sýrem feta. Naplníme žampiony a odložíme. Ve vyšší široké pánvi zahřejeme olej, do kterého jsme přidali ...
|
|
|
Nejlepší recept na Pangasius jako předkrm |
|
Postup je velice jednoduchý, pokud máte kvalitní a čerstvé suroviny není co zkazit :) ... Pangase osmahneme na másle, mezitím si nakrájíme sýry, a napícháme balkánský sýr na cherry rajčata. ->pangase dáme na bagetku/rozkrojenej rohlík, pokapeme citronem, ...
|
|
|
Pikantní avokádový dip s modrým plísňovým sýrem |
|
Avokádo zbavíme pecky, vydlabeme a vidličkou rozmačkáme, zakápneme citronem, aby nám neztmavlo. Přidáme sýr, zakysanou smetanu, najemno nakrájenou cibulku, jalapeňo papričky, česnek a vše důkladně spojíme. Podle chuti dosolíme. Podáváme s kukuřičnými chip...
|
|
|
Hummus s červenou řepou |
|
Neoloupanou řepu uvaříme nebo upečeme v troubě, po částečném zchladnutí ji oloupeme a jemně nastrouháme. Propláchnutou okapanou cizrnu, česnek, tahini, papričku a řepu rozmixujeme, pomocí oleje vytvoříme dostatečně hustou pomazánku, ochutíme solí a citrone...
|
|
|
Rajčata plněná vaječnou pěnou - recept od maminky |
|
Změklé máslo ušleháme do pěny, přidáme jemně nastrouhaná vejce, sardelovou pastu, citronovou šťávu a sůl. Omytá rajčata nakrojíme hlubokými zářezy, ale nedokrojíme je. Dílky rajčat rozevřeme, nastříkáme vaječnou pěnou a ozdobíme praženými mandlemi....
|
|
|
Celerové dortíčky - recept od maminky |
|
Celer uvaříme v okyselené vodě doměkka a necháme vychladnout. Zchladlý nakrájíme na tenké plátky a formičkou vykrojíme tvary. Stehýnka podusíme doměkka, necháme zchladnout a obereme z nich maso. Pokrájené maso smícháme s jemně nakrájenou šalotkou, posekan...
|
|
|
| Nalezeno: 34 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|