|
Recepty -
Pomalý hrnec sůlPomalý hrnec - návody k vaření - online kuchařka
| Pomalé vaření patří v současné době k novým trendům přípravy pokrmů. Pomalým vařením jídla získávají nové výraznější chutě, přestože se připravují pouze s malým množstvím koření, soli a bez tuku. Takto připravená jídla jsou vhodná i pro různé druhy diet. Přímo ideální jsou pro všechny, kteří chtějí hubnout a přitom se příliš neomezovat v jídle. Největší výhodou vaření v Elektrickém Pomalém hrnci je úspora času při vaření a nízká spotřeba elektrické energie. Pomalý hrnec je velkým pomocníkem nejen pro zaměstnané ženy, ale i muže, pro maminky s malými dětmi, pro ženy v domácnost... Vaření v Pomalém hrnci ocení také chataři a chalupáři. Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní vyjímatelnou univerzální kameninovou nádobou, ve které se jídlo připravuje. Vnější povrch hrnce tvoří kovový plášť s držadly a ovládacím panelem. Na ovládacím panelu se nastavuje rychlost vaření a doba vaření (pouze model SCVI600). Po uplynutí této doby se hrnec automaticky přepne na udržovací teplotu. Vaření v Pomalém hrnci ocení také chataři a chalupáři.
Chlorid sodný (NaCl), známý v běžném životě pod označením kuchyňská sůl a nejčastěji prostě sůl, je chemická sloučenina, vyskytující se v přírodě v podobě nerostu halitu, známého též pod označením sůl kamenná. Je to velmi důležitá sloučenina potřebná pro životní funkce většiny organismů. Při nahřátí plamenem se sůl dá roztavit a uvolňuje přitom chlor. Chlorid sodný je důležitá surovina pro potravinářský a chemický průmysl. V potravinářství se kromě běžné úpravy potravin (a ochucení) používá při konzervaci masa nasolením.Kuchyňská sůl normálně prodávaná v běžných obchodech s potravinami bývá ze zdravotních důvodů jodizovaná – je do ní přidáno malé množství jódu ve formě jodidu draselného nebo jodičnanu draselného. Je tím zabezpečeno, že v populaci nevzniká deficit jódu, který by mohl být příčinou vleklých zdravotních poruch či nemocí – především štítné žlázy. Nadměrná konzumace soli ale škodí zdraví. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 135 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 6 |
Vepřový guláš v pomalém hrnci - recept od maminky |
|
Nakrájenou cibuli usmažíme v pánvi, přendáme do PH a přidáme nakrájené maso, koření, skleničku vody a pomalíme necelé 3 hod. V polovině pomalení přidáme mističku vývaru. Potom všechno přelijeme do kastrolu, přilejeme vřelou vodu, zahustíme hladkou mouk...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Čína z vepřového masa v pomalém hrnci |
|
Vepřové maso nakrájíme na hrubší nudličky a osolíme, zelí hrubě nakrouháme, pórek nakrajíme na půlkolečka, cibuli na půlměsíčky a rozebereme, přidáme burské oříšky, sójovou omáčku dle chuti, vodu a vše smícháme. Pokud je třeba, tak dosolíme. Va...
|
|
|
Anglická hovězí pečeně |
|
Hovězí maso (je podle mne lepší přední, mírně prorostlé) omyjeme, osušíme, potřeme marinádou ze sušené hořčice, pikantní hořčice, pepře a trošky oleje. Maso svážeme a necháme odležet na chladném místě nejlépe přes noc. Poté jej zprudka opečeme ...
|
|
|
Nejlepší recept na Králík v pomalém hrnci |
|
Maso prošpikujeme, posolíme a posypeme mletým zázvorem. V nádobě pomalého hrnce si na trošce oleje orestujeme špek nakrájený na malé kostičky, pak dáme maso a necháme opéci ze všech stran.Přidáme snítky rozmarýnu. Zalijeme asi deckou vody (tak do 1/3 masa aby...
|
|
|
Knedlo, vepřo, zelo v pomalém hrnci |
|
Nakrouháme syrové zelí, dáme do hrnce, posolíme, pokmínujeme dle chuti a zamícháme. Na ně položíme vepřové maso, okořeněné grilovacím kořením. Podlejeme cca 2 dcl vody a dusíme na HIGH cca 4 hodiny. Pak maso vyndáme, zelí zahustíme syrovým nahrubo nastrouh...
|
|
|
Nejlepší recept na Hovězí guláš v PH |
|
Maso nakrájíme na stejné kostky,cibulku na jemno, prolisujeme česnek. Cibulku opečeme do hněda, přidáme nakrájené maso orestujeme, přidáme červenou papriku, také orestujeme (lehce aby se nepřipálila), přidáme vodu nebo vývar, protlak, česnek, sůl, pepř, maj...
|
|
|
Recept na Králík na zelenině v pomalém hrnci |
|
Králičí hřbety opláchneme, osušíme. Osolíme ze všech stran a posypeme kořením na králíka a necháme odpočinout. V pánvi se silným dnem na špeku orestujeme z obou stran takto připraveného králíka a poté jej přendáme do PH. Do výpeku přidáme lžíci sá...
|
|
|
|
Egyptské brambory v pomalém hrnci - recept od maminky |
|
Pomalý hrnec lehce vymažeme olejem. Nakrájíme brambory na plátky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Do hrnce postupně dáváme vrstvu brambor, cibuli, česnek a vytlačíme polovinu sekané. Další vrstva brambor, cibule, sekaná a končíme bramborami. Jednotliv...
|
|
|
Recept na Husička v pomalém hrnci |
|
Husu omyjeme a protože se mě nevešla celá do mého PH, tak jsem odřízla stehna a spodní díl zad - ten jsem použila na polévku. Prsa a stehna jsem pořádně nasolila, nakmínovala, podlila asi 1,5dcl vody. Nastavila na stupeň č. I. a na 7 hodin. Byla ale měkká už z...
|
|
|
Pomalený uzený ocásek (křížová kost) se zelím |
|
V nádobě Pomalého hrnce zpěníme a rozvoníme na sádle a škvarkách nahrubo nakrájenou cibuli a stroužky česneku, které překrojíme horizontálně na 2 části. Nádobu vložíme do obalu hrnce, na dno rozprostřeme kysané zelí i s nálevem. Okmínujeme, opepříme. ...
|
|
|
Stifado - řecká alchymie (podle mě) - recept od maminky |
|
Hovězí maso (já jsem použil h. pupek, málo prorostlý) nakrájet na kostky větší než na guláš, uvádí se 5x5 cm (někdo 7x7 cm, měřit pravítkem však není nutno). Cibuli oloupat, malé cibulky nechat vcelku, větší překrojit na půl nebo čtvrtiny (rozhodně n...
|
|
|
Cikánský bůček z PH - recept od maminky |
|
Do kameninové nádoby dáme olej, cibuli, česnek zlehka zesklovatět, maso (nakrájené na plátky zhruba 1,5 cm), které opečeme, přidáme zeleninu, protlak, ostatní ingredience, víno, vodu. Hrnec zapneme na 6 hodin. Poté servírujeme s chlebem, pivem. Pokrm jsem nezah...
|
|
|
Kuře s fazolkami a cuketou na slanině v PH |
|
Do misky si nakrájíme cibuli na půlměsíčky, lahůdkovou cibulku na kolečka, fazolky očistíme a překrájíme na půlky, cuketu na čtvrtinky a libeček nadrobno, všechno v misce promícháme a osolíme. Pokrájenou slaninu dáme na dno PH, na ní dáme rozporcované ku...
|
|
|
Selský hrnec |
|
Cibuli, celer a brambory nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev na kolečka. Maso předem osmahneme na pánvi. Do nádoby PH dáme na dno směs zeleniny, osolíme, navrch přidáme maso a směs koření v nerezovém sítku. Zalijeme vodou do výše zeleniny. Pomalíme...
|
|
|
Nejlepší recept na Debrecínský guláš II |
|
Na rozehřátém sádle necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky a necháme ho zatáhnout. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikami, krátce orestujeme, zalijeme vývarem, přídáme rajčata pokrájená na kousky, a PH zapneme. Já jsem d...
|
|
|
Pomalená uzená krkovička na červeném zelí |
|
Na sádle si zpěníme nakrájenou cibuli a rozvoníme plátky česneku – buď přímo v nádobě hrnce nebo vedle na pánvi a pak tuto směs vložíme do PH. Na cibuli s česnekem vložíme rozprostřené zelí, přidala jsem i trošku nálevu. Na zelí položíme krkovičku ...
|
|
|
Kuřecí čína v pomalém hrnci |
|
Vše, kromě solamylu a soli, promícháme a naložíme do hrnce, necháme marinovat několik hodin, pak pomalíme asi 2,5 - 3 hodiny na stupeň II, před koncem přidáme rozmíchaný škrob ve vodě a dochutíme solí nebo sojovou omáčkou. Příloha: rýže natural...
|
|
|
Nejlepší recept na Kuře na šlehačce v PH |
|
Na dno pomalého hrnce (PH) dáme olej a na něj silnější plátky syrových brambor. Osolíme, opepříme a poklademe kousky kuřecího masa. To také osolíme a opepříme, popř. okořeníme oblíbeným kořením na kuře. Zalijeme šlehačkou zředěnou trochou mléka, pokl...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 6 | Nalezeno: 135 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|