|
Recepty -
Pomalý hrnec červená paprikaPomalý hrnec - návody k vaření - online kuchařka
| Pomalé vaření patří v současné době k novým trendům přípravy pokrmů. Pomalým vařením jídla získávají nové výraznější chutě, přestože se připravují pouze s malým množstvím koření, soli a bez tuku. Takto připravená jídla jsou vhodná i pro různé druhy diet. Přímo ideální jsou pro všechny, kteří chtějí hubnout a přitom se příliš neomezovat v jídle. Největší výhodou vaření v Elektrickém Pomalém hrnci je úspora času při vaření a nízká spotřeba elektrické energie. Pomalý hrnec je velkým pomocníkem nejen pro zaměstnané ženy, ale i muže, pro maminky s malými dětmi, pro ženy v domácnost... Vaření v Pomalém hrnci ocení také chataři a chalupáři. Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní vyjímatelnou univerzální kameninovou nádobou, ve které se jídlo připravuje. Vnější povrch hrnce tvoří kovový plášť s držadly a ovládacím panelem. Na ovládacím panelu se nastavuje rychlost vaření a doba vaření (pouze model SCVI600). Po uplynutí této doby se hrnec automaticky přepne na udržovací teplotu. Vaření v Pomalém hrnci ocení také chataři a chalupáři.
Paprika (Capsicum) je rod rostlin z čeledi lilkovitých (Solanaceae). Pochází ze Střední Ameriky, kde byla tisíce let pěstována v tropech. Dnes se pěstuje po celém světě. Někteří zástupci rodu paprika se používají jako zelenina, jiné jako koření nebo lék. Pálivá forma papriky se označuje jako chilli paprička, nepálivá jako kapie. Paprika se jí syrová nebo tepelně upravovaná. Při vaření se používají zejména druhy Capsicum annuum a Capsicum frutescens, která jsou vhodné k plnění (sýrem, masem nebo rýží). Čerstvé papriky se přidávají do salátů. Rovněž se dají nakládat nebo sušit. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů | |
Vepřový guláš v pomalém hrnci - recept od maminky |
|
Nakrájenou cibuli usmažíme v pánvi, přendáme do PH a přidáme nakrájené maso, koření, skleničku vody a pomalíme necelé 3 hod. V polovině pomalení přidáme mističku vývaru. Potom všechno přelijeme do kastrolu, přilejeme vřelou vodu, zahustíme hladkou mouk...
|
|
|
Nejlepší recept na Hovězí guláš v PH |
|
Maso nakrájíme na stejné kostky,cibulku na jemno, prolisujeme česnek. Cibulku opečeme do hněda, přidáme nakrájené maso orestujeme, přidáme červenou papriku, také orestujeme (lehce aby se nepřipálila), přidáme vodu nebo vývar, protlak, česnek, sůl, pepř, maj...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Bramborový guláš z PH |
|
Do PH dáme olej, na něj na drobno nakrájenou cibuli, salám, brambory, koření(mletou papriku, kmín, pepř, majoránku, podle uzeniny sůl, tvrdé salámy jsou dost slané)zalijeme vodou, vaříme 3,5 hodiny na LOW nebo pomalo :), poté pokud je potřeba, zahustíme záklech...
|
|
|
Cizrnový guláš v pomalém hrnci |
|
Cizrnu namočíme na 24 hodin. Pak vložíme do hrnce s nakrájenou zeleninou, kořením a podlijeme vodou. Pomalila jsem přes noc. Ráno zahustila moukou rozmíchanou ve vodě a nechala jsem ještě 3/4 hodiny vařit. Nakonec jsem dosolila....
|
|
|
Recept na Zelné závitky v kysaném zelí - v pomalém hrnci |
|
Mäso a údenú klobásu - 200 g spolu pomelieme. Ryžu premyjeme a cca 3 min. varíme. Cibuľu pokrájame na drobno a udusíme na masti. Celú kapustu oberieme od vrchných listov, dáme do vriacej vody, varíme, keď listy zmäknú, vyberieme - pekne dokola orezávame lis...
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřové plátky se zeleninou a olivami v PH |
|
Plátky osolíme, opepříme, okořeníme adžikou, vložíme do PH, přidáme drobně pokrájenou cibuli a plátky česneku, rajský protlak, podlijeme vínem a 100 ml vývaru. Zapneme na HIGH / cca 4 hodiny /. Rajčata spaříme, po zchladnutí oloupeme, odstraníme semínka a ...
|
|
|
Vepřové na zelenině s opečenou hlívou - recept od maminky |
|
Plátky masa lehce naklepeme, na krajích nařízneme a zprudka opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, vložíme do nádoby PH, přidáme pokrájený česnek, rajčatové pyré, vývar a zapneme na Hight. Po dvou hodinách přidáme jemně nakrájený pórek, cibulky a papriku...
|
|
|
| Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|