|
Recepty -
Pomalý hrnec celerPomalý hrnec - návody k vaření - online kuchařka
| Pomalé vaření patří v současné době k novým trendům přípravy pokrmů. Pomalým vařením jídla získávají nové výraznější chutě, přestože se připravují pouze s malým množstvím koření, soli a bez tuku. Takto připravená jídla jsou vhodná i pro různé druhy diet. Přímo ideální jsou pro všechny, kteří chtějí hubnout a přitom se příliš neomezovat v jídle. Největší výhodou vaření v Elektrickém Pomalém hrnci je úspora času při vaření a nízká spotřeba elektrické energie. Pomalý hrnec je velkým pomocníkem nejen pro zaměstnané ženy, ale i muže, pro maminky s malými dětmi, pro ženy v domácnost... Vaření v Pomalém hrnci ocení také chataři a chalupáři. Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní vyjímatelnou univerzální kameninovou nádobou, ve které se jídlo připravuje. Vnější povrch hrnce tvoří kovový plášť s držadly a ovládacím panelem. Na ovládacím panelu se nastavuje rychlost vaření a doba vaření (pouze model SCVI600). Po uplynutí této doby se hrnec automaticky přepne na udržovací teplotu. Vaření v Pomalém hrnci ocení také chataři a chalupáři.
Celer je dvouletá bylina z čeledi miříkovité (Apiaceae). Je pěstována jako kořenová zelenina pro své bulvy a listy. Listy, zvláště jejich řapíky, se vybělují, aby měly křehčí chuť. Obsahuje bílkoviny, silice, puriny, glycidy, apiin, cholin, vitamíny B1, B2, PP, a asi 7 mg vitamínu C ve 100 g hmoty; z minerálních látek především vápník, sodík, draslík, hořčík a fosfor. Je to výrazné aróma balkanské, středomořské, americké i anglické kuchyně. Celer spolu s mrkví a petrželí se přidává do polévek, pod hovězí pečeni, k připravě vařeného nebo syrového salátu. Celerová nať i semeno je častou součástí kořeninových směsí pro grilování. Mezi koření řadíme celer především pro silně aromatická a nahořklá semena, pro něž je pěstován ve Francii, Indii a v USA. Semena se používají k příprávě tzv. celerové soli obsahující alespoň 8 % rozemletých plodů, které tvarem připomínají plody anýzu. Celerová sůl je typickým kořením rybích pokrmů, zeleniny a kroket. Vedle semen můžeme také kořenit celerovými listy, které spolu s řapíkem vaříme zároveň s pokrmem a před podáním odstraňujeme. Listy, zbavené silné části řapíku, lze snadno usušit, zachovávají si své aroma a poslouží nám dobře v zimních měsících. Celerová nať se používá často i k průmyslové přípravě polévek a do různých směsí koření. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 39 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | |
Recept na Králík na zelenině v pomalém hrnci |
|
Králičí hřbety opláchneme, osušíme. Osolíme ze všech stran a posypeme kořením na králíka a necháme odpočinout. V pánvi se silným dnem na špeku orestujeme z obou stran takto připraveného králíka a poté jej přendáme do PH. Do výpeku přidáme lžíci sá...
|
|
|
Selský hrnec |
|
Cibuli, celer a brambory nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev na kolečka. Maso předem osmahneme na pánvi. Do nádoby PH dáme na dno směs zeleniny, osolíme, navrch přidáme maso a směs koření v nerezovém sítku. Zalijeme vodou do výše zeleniny. Pomalíme...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Vcelku dušená plec v pomalém hrnci |
|
Pokud chceme, aby maso dušené vcelku mělo pěkný tvar, stáhneme ho kuchyňským provázkem. Maso osolíme a opepříme, posypeme kmínem. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm necháme ze všech stran zatáhnout. Opečené maso vložíme do PH. Mrkev, celer a cibuli ...
|
|
|
Krůtí stehno na zelenině v PH - recept od maminky |
|
Stehno osolíme, vložíme do Pomalého hrnce, obložíme pokrájenou zeleninou a slaninou, přidáme koření, zakápneme olejem z rajčat a podlijeme vínem a vývarem. Zapneme na Hight - tj.4 hodiny. Hodinu před koncem přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody a necháme z...
|
|
|
Bramboračka v PH |
|
Brambory nakrájíme na kostičky, zeleninu (já dala celou), jíšku, kroupy, koření, sůl, 1/2 hodinky namočené houby a vodu dáme do PH, zapneme na 1 stupeň a na cca 4 hodiny. Pak vyndáme zeleninu - rozmačkáme vidličkou a je hotovo :)...
|
|
|
Recept na Debrecínská vepřová pečeně |
|
Vepřovou pečeni si převážeme motouzem, tak aby si udržela kulatý tvar. Připravíme si debrecínské párky, které si dáme zmrazit (lépe se nám tak bude pečeně plnit). Do převázané vepřové pečeně si uděláme tenkým dlouhým nožem skrz celou délku otvor. Te...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Svíčková z PH |
|
Hovězí kýtu si 2 dny předem naložíme do kořenící směsi Divočina, přidáme bobkový list. Po dvou dnech maso orestuji v nádobě pomalého hrnce ze všech stran, obsypeme nastrouhanou zeleninou, zalijeme Halali a pomalíme 5,5 hodiny, poté vytáhneme maso, zeleninu r...
|
|
|
Protýkaná kotleta v pomalém hrnci |
|
Kotletu protkneme klobásou(já měla ďábelskou)kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na kousky jak uznáme velké,okořeníme.Do PH vymazaného trochou oleje dáme všechny suroviny a uzavřeme ho na 4 hodiny...
|
|
|
Plněný bůček v pomalém hrnci |
|
Do bůčku vyřízneme kapsu,kterou potřeme sardelovou pastou,položíme šunku,párek a sýr.Kapsu zavřeme a zajistíme párátky nebo špejlí.Pomalý hrnec vystříkáme olejem,dáme cibuli nakrájenou na proužky,na ní maso a zasypeme celerem nakrájeným na kousky a žamp...
|
|
|
Kančí plec na víně a zelenině v PH |
|
Polovinu slaniny nakrájíme na tenké proužky a maso prošpikujeme. Posypeme ho jemně kořením na zvěřinu, nakrájenou zeleninou a druhou částí slaníny, pokrájenou na kostičky. Polovinu másla rozehřejeme a maso polijeme. Přidáme ostatní koření a necháme někol...
|
|
|
Jehněčí kolínko s bramboro-celerovým pyré - recept od maminky |
|
Jehněčí kolínka si opláchneme, očistíme a dobře osušíme. Kolínka bohatě osolíme, opepříme, potřeme zlehka olejem a bohatě posypeme nasekaným rozmarýnem. Takto ochucená kolínka uložíme do chladu nejlépe do druhého dne. Připravíme si pomalý hrnec a kolí...
|
|
|
Nejlepší recept na Zeleninové kuře z PH |
|
Kuře umyjeme, osušíme, naporcujeme a opečeme (já rovnou v kameninové nádobě). Vyndáme na talíř, opečeme zeleninu nakrájenou na kousky. Vložíme opět do PH maso, zeleninu, bylinky, koření, sůl, zalijeme 200 ml vína. Hrnec zapneme na LOW zhruba na 8 hodin, neb...
|
|
|
Nejlepší recept na Kotleta na bazalce a rajčatech |
|
Vepřové kotlety odblaníme a nakrájíme na stejně široké plátky. Nasekáme omyté lístky bazalky a lehce smícháme se lžicí slunečnicového oleje a stejnoměrně naneseme na osolené a opepřené plátky masa. Zeleninu nakrájíme na malé kostky. Maso zprudka opečem...
|
|
|
Recept na Hovězí rolka se zeleninou |
|
Maso upravit na plát,naklepat,osolit,opepřit,potřít křenem,hořčicí,kečupem a zabalit do rolky,nechat do příštího dne v lednici.Maso osmahnout na troše oleje,vyndat,na výpeku zesklovatět cibuli a dát do PH.Do hrnce zároveň dát zeleninu nakrájenou na kolečka a...
|
|
|
Hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci |
|
Na sporák si dáme keramickou nádobu pomalého hrnce, rozehřejeme a dáme na olej orestovat část slaniny, která nám zbyla ze špikování hovězího krku. Až špek zesklovatí, přidáme na větší špalíky nakrájenou mrkev, celé šalotky a celer na kostičky, posype...
|
|
|
Recept na Svíčková z vepřového v PH |
|
Na oleji orestujeme maso ze všech stran. Kořenovou zeleninu nakrájíme na hrubo, dáme do PH, přidáme asi třetinku vody, ocet, sůl a maso. Do vajíčka na čaj dáme koření a přidáme do PH. Pomalíme 3 1/2 hod. Potom vyjmeme maso a koření, zeleninu rozmixujeme a při...
|
|
|
Rybí vývar z pomalého hrnce |
|
Důkladně omyté kapří hlavy dáme do pomalého hrnce, přidáme zeleninu a koření, zalijeme vodou a pomalíme na stupeň I 6 hodin. Poté vývar scedíme a maso z hlav obereme....
|
|
|
Nejlepší recept na Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu |
|
Koření (bez soli) smícháme s olejem, calvadosem, citronovou kůrou a šťávou. Směsí natřeme maso a necháme odležet v lednici cca hodinku. Oloupeme si pastiňáky a nakrájíme je na silnější plátky, ty rozložíme po dně pomalého hrnce, na ně dáme marinovanou ...
|
|
|
| Nalezeno: 39 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|