|
Recept na Polevy a nádivky (cukroví)
Recept na Polevy a nádivky (cukroví) je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně.
K přípravě Polevy a nádivky (cukroví) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Polevy a nádivky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Polevy a nádivky (cukroví)
Recept na Polevy a nádivky (cukroví): Polevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s ovocnou příchutí - 150g cukru moučka, 1 lžíce citr.šťávy, 2 lžíce ovocné zavařeniny, 2 lžíce horké vody. Kakaová s medem - 40g 100% ztuž.tuku, 1 lžíce medu, 100 g kakaa Čokoládová - 100g čokolády na vaření, 2 lžíce 100% ztuž.tuku. Polevu děláme nad parou. Kávová - 2 bílky, 300g moučkového cukru, 1 lžíce citr.šťávy, 1 lžíce mleté kávy, 2 lžíce vroucí vody. Bílky utřeme s cukrem a citr.šťávou. Kávu spaříme a vmícháme do polevy. Karamelová - 2 bílky, 300g mouč.cukru, 1 lžíce citr.šťávy, 50g cukru krupice, 50 ml horké vody. Bílky utřeme s cukrem a citr.šťávou. Cukr krup.svaříme na karamel a smícháme. Kaštanová poleva - 2 tyčinky (50g)ledových kaštanů, 1-2 lžíce ztuženého tuku (podle hustoty). Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a pomalu přiléváme rozehřátý tuk. Nádivky: Kávová - 80g másla, 2 lžíce cukru, 1 lžíce rumu, 100g piškotů, uvařená káva. Utřeme a vmícháme piškoty rozmočené v kávě. Žloutková - 100g másla, 1 vařený žloutek, 20g cukru, 1 lžíce rumu, 1 lžíce konden.mléka, 100g mletých piškotů. Vše utřeme a vmícháme piškoty. Ořechová - 60g másla, 2 lžíce cukru, 2 lžíce rumu, 100 g mletých ořechů, 100g mletých piškotů, 2 lžíce horké vody. Vše utřeme do pěny. Čokoládová - 100g másla, 50g cukru, 2 lžíce kakaa, 1-2 lžíce rumu, 100 g ml.piškotů. Vše utřeme do pěny.
Poznámka k receptu na Polevy a nádivky (cukroví): Už ani nevím od koho to mám a ještě jsem nic nezkoušela. Ale tyto vánoce určitě budu.. Tak snad to bude ok. Zkušené kuchařky to určitě znají, ale pro takové začátečnice jako jsem já se to bude určitě hodit. :--))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polevy a nádivky (cukroví), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: misza (Míša)
- Datum vložení: 15.01.2010
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně
- Suroviny: Polevy a nádivky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polevy a nádivky (cukroví),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polevy a nádivky (cukroví) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polevy a nádivky (cukroví)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|