|
Recepty -
Pokrmy z vnitřností žampionyPokrmy z vnitřností - návody k vaření - online kuchařka
| Vnitřnosti nebo také droby, vedlejší produkt při zpracování masa. Droby neboli drůbka z kuřete jsou části, které již není možno dále jinak zpracovat či prodat - tedy hlava, krk, nohy, játra, srdce, žaludek. Mnohdy se jedná o různé odřezky kuřete (kůže, křídla, biskup, skelet, krk). Používají se především k přípravě drůbežího vývaru, často však také k přípravě hlavních jídel.
Žampión polní (Agaricus campestris) je stopkovýtrusná houba z čeledi pečárkovité. Jako většinu ostatních hub i žampion polní odlišujeme od ostatních podle plodnic. Ta se skládá ze třeně a klobouku, který má zespodu lupeny. Žampiony mají ještě navíc blanitý prstenec, který v mládí kryje vyvíjející se lupeny. Plodnice je tedy v mládí bílá s kulovým kloboukem zakrytým zespoda taktéž bílým závojem. S růstem houby se závoj trhá a zůstává již pak v podobě pomačkaného prstence bílé či jemně nažloutlé barvy, který snadno odpadá. Klobouk se postupně zvětšuje k obvodu, roste tedy jeho průměr a klesá výška. Žampion polní je jedlá chutná houba využívaná široce v gastronomii. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 16 receptů | Zobrazuji: 1-16 receptů | |
Hovězí srdce na slanině a žampiónech |
|
Hovězí srdce zbavíme loje, naporcujeme na přijatelné kusy a prošpikujeme slaninou. V tlakáči rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, srdce na ni zprudka orestujeme, přidáme na cečka nakrájenou cibuli, mírně osolíme, okořeníme, zalijeme horkou vodou, při...
|
|
|
Recept na Dušené kachní žaludky |
|
Na usmaženou cibuli dáme žaludky,orestujeme,přidáme koření a dusíme.Dělám v papiňáku.V polovině dušení přidáme zelenou papriku a žampiony.Můžeme přidat masový vývar nebo masox.Zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě...
|
|
|
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou |
|
Játra si očistíme, překrájíme na větší kusy, propláchneme a necháme okapat. Cibuli a žampiony si pokrájíme na čtvrtiny (osminy), pórek na širší nudličky a česnek se zázvorem na silnější plátky. Okapaná játra si v misce smícháme se solí, špetkou p...
|
|
|
Nejlepší recept na Játra se žampiony na smetaně |
|
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky (kousky). Cibuli nakrájenou na drobno orestujeme na rozpáleném sádle, přidáme játra, celer nastrouhaný na jemno (nebo nakrájený na drobné kostičky), žampiony a osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. ...
|
|
|
Kuřecí játra na slanině se žampióny |
|
Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Na pánvi orestujeme nudličky anglické slaniny, jakmile pustí tuk, přidáme játra a společně restujeme přibližně 2 min., Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, žampiony na plátky, okořeníme majoránkou, pep...
|
|
|
Recept na Vepřová játra s cibulovou omáčkou |
|
Játra nakrájíme na plátky, ochutíme čerstvě umletým pepřem a tymiánem. Játra opečeme na pánvi dozlatova a vyndáme na talíř. Na výpeku orestujeme slaninu, přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, žampiony na plátky a opečeme. Přilijeme víno, krátce p...
|
|
|
Naložená hovězí játra s čerstvým zázvorem a žampiony |
|
Uděláme si v misce hmotu na naložení-dáme několik lžic olivového oleje, rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor, citronovou šťávu, papriku, sojovou omáčku, pepř a sůl, všechno promícháme. Játra si nakrájíme na plátky a vložíme do směsi, kde je necháme...
|
|
|
Guláš-neguláš |
|
Srdíčka si uvaříme do měkka (v papiňáku 30 minut v 1/2 l vody)jinak v běžném hrnci asi 3/4 hodiny. Nakrájíme na drobnější kostky. Na cibulce si podusíme hříbky (já měla nožky ze žampionů překrojené na půl), přidáme nakrájená srdíčka, podle návodu...
|
|
|
|
Barevné hovězí srdíčko - recept od maminky |
|
Cibuli nakrájíme na menší kousky a osmažíme jí na oleji a na vysmažené slanině, kterou jsme nakrájeli na kostičky. Srdíčko nakrájíme na kostky, přidáme ho k osmažené cibulce a dusíme ve vlastní šťávě. Až se šťáva téměř vydusí, zalijeme vývarem a...
|
|
|
Jazyk na cibulce se žampionama a zázvorem |
|
Nejprve si uvaříme jazyky doměkka ve slané vodě s pepřem, jalovcem, cibule a bobkového listu. Při vyndání jazyky očistíme (svlékneme) a nakrájíme na plátky. Cibuli si nakrájíme na proužky, osmažíme ji na oleji do hněda spolu s žampionama nakrájenýma na pl...
|
|
|
Vepřová játra na hříbkách,rajčatech a paprice |
|
Opláchnutá vepřová játra nakrájíme na plátky a po stranách nařízneme,aby se nám při úpravě moc nekroutila. Cibuli nakrájíme nadrobno na tuku zpěníme,vložíme játra a zprudka opečeme. Přidáme na plátky nakrájené hříbky,na čtvrtky nakrájená rajčat...
|
|
|
Plněné ledvinky |
|
Omyté ledvinky rozkrojíme po délce-POZOR, nerozříznout úplně, musí být plátek! Vykrájíme močovody, propláchneme v několika vodách a na 30 minut namočíme do mléka. Po půl hodině znovu ledvinky omyjeme v horké vodě a vysušíme je. Pláty si položíme na prk...
|
|
|
Nejlepší recept na Kuřecí játra na víně se zeleninou |
|
Kuřecí játra si očistíme, umyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, posypme kořením na Čínu - bez soli a necháme dvě hodiny odstát. Na rozpáleném oleji prudce játra opečeme, zalijeme vínem , worchestorovu omáčkou a chvíli podusíme, potom přidáme ze...
|
|
|
Recept na Všehochuť z vepřových vnitřností |
|
Maso opláchneme a osušíme. Ze slezinek odstraníme bílou bránici a nakrájíme na šikmé proužky, játra nakrájíme na silnější plátky a ty překrájíme na kostky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme na drobné kostky. ...
|
|
|
Smetanová kuřecí játra dušená na žampionech |
|
Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Játra opereme a nakrájíme na menší kousky, vložíme na cibuli a počkáme, až se játra zatáhnou a pustí šťávu. Přidáme na malé kousky nakrájené žampiony a dusíme doměkka. Okořeníme Omage kořením a osol...
|
|
|
| Nalezeno: 16 receptů | Zobrazuji: 1-16 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|