|
Recepty -
Pokrmy z vnitřností sůlPokrmy z vnitřností - návody k vaření - online kuchařka
| Vnitřnosti nebo také droby, vedlejší produkt při zpracování masa. Droby neboli drůbka z kuřete jsou části, které již není možno dále jinak zpracovat či prodat - tedy hlava, krk, nohy, játra, srdce, žaludek. Mnohdy se jedná o různé odřezky kuřete (kůže, křídla, biskup, skelet, krk). Používají se především k přípravě drůbežího vývaru, často však také k přípravě hlavních jídel.
Chlorid sodný (NaCl), známý v běžném životě pod označením kuchyňská sůl a nejčastěji prostě sůl, je chemická sloučenina, vyskytující se v přírodě v podobě nerostu halitu, známého též pod označením sůl kamenná. Je to velmi důležitá sloučenina potřebná pro životní funkce většiny organismů. Při nahřátí plamenem se sůl dá roztavit a uvolňuje přitom chlor. Chlorid sodný je důležitá surovina pro potravinářský a chemický průmysl. V potravinářství se kromě běžné úpravy potravin (a ochucení) používá při konzervaci masa nasolením.Kuchyňská sůl normálně prodávaná v běžných obchodech s potravinami bývá ze zdravotních důvodů jodizovaná – je do ní přidáno malé množství jódu ve formě jodidu draselného nebo jodičnanu draselného. Je tím zabezpečeno, že v populaci nevzniká deficit jódu, který by mohl být příčinou vleklých zdravotních poruch či nemocí – především štítné žlázy. Nadměrná konzumace soli ale škodí zdraví. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 330 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 16 |
Krůtí srdce na husím sádle s paprikou - recept od maminky |
|
Krůtí srdce zbavíme jejich tučné vrchní části obsahující zbytky tepen. Srdce překrojíme na poloviny a zbavíme propláchnutím krevních sraženin. V hrnci rozpustíme dvě lžíce husího sádla a opečeme nakrájenou cibuli, a jakmile nám lehce zezlátne, tak přid...
|
|
|
Vepřová játra jako minutka - recept od maminky |
|
Játra očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, které opepříme. Necháme si rozehřát pánev na které necháme vyškvařit plátky uzeného boku. osmažený bok vyndáme necháme okapat a udržujeme v teple. Na vyškvařeném tuku nejprve zprudka a dále zvolna opékám...
|
|
|
Plíčky na smetaně (pajšl) |
|
Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše dobře propereme ve vlažné vodě, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, okoř...
|
|
|
Nejlepší recept na Ledvinky po uhersku |
|
Ledvinky odblaníme,v půlce naplocho rozkrojíme a vyřízneme močovody.Nakrájíme je na asi 1 cm proužky a dobře opereme ve vodě.Necháme okapat,vložíme do misky a zalijeme mlékem aby byli ledvinky ponořené.Necháme je tak několk hodin,ale nejlépe je nechat přes no...
|
|
|
PAJŠL-plíčky na smetaně |
|
Očistěné vnitřnosti dáme vařit do osolené vody. Vznikající šum při začátku vaření sebereme. Přidáme všechno koření a vaříme do měkka. Uvařený jazyk vložíme na chvíli do studené vody a oloupeme. Plíčky necháme mírně vychladnout, ručně je "rozebe...
|
|
|
Dušené krůtí žaludky - recept od maminky |
|
Do pánve TIGER dáme rozehřát tuk, vhodíme omyté, očištěné a na 4 stejné díly rozkrájené žaludky. Orestujeme a přidáme nakrájené papriky a jarní cibulku. Přidáme sůl a pepř. Dusíme tak dlouho, až maso změkne (pozor, žaludky jsou vždy poněkud tužší...
|
|
|
Recept na Vepřová játra na slanině |
|
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kousky nakrájená játra. Vše dohromady trochu orestujeme, přidáme sladkou papriku, chvilinku ještě orestujeme,ale máme hned připravenou vodu a zalejeme. Papriku restovat j...
|
|
|
Vepřová játra na přírodno |
|
Vepřová játra důkladně opereme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a játra ne něm zprudka opečeme. Jakmile pustí šťávu, tak je přiklopíme a podusíme doměkka. Pak pokličku sejmeme a necháme šťávu vydusit. Postupně opepříme a zakápneme ...
|
|
|
Recept na Kuřecí játra na topinky |
|
Cibuli a papriku pomlít na velké šajbě (nebo nakrájet), dát smažit na pánev s olejem. Mezitím umlít očištěná játra (nebo taky nakrájet asi na 1cm kostičky)a přidat k cibuli. Po osmažení přidat česnek, sůl a smetanový sýr, nechat rozpustit. Výborné na o...
|
|
|
Ledvinky na slanině |
|
Vepřové ledvinky zbavíme vnitřních bílých částí. Omyjeme je, nakrájíme, propláchneme a vložíme do cca půl litru mléka. Dáme do chladničky (při +2 °C) na 48 hodin. Poté ledvinky vyjmeme z kastrůlku a ještě jednou pořádně propláchneme. Na slanině zp...
|
|
|
Omáčka z kuřecích jater - recept od maminky |
|
V hrnci osmahneme cibulku, přidáme nakrájená játra - osmahneme. Dále přidáme rajské protlaky, vodu, bobk. list, rozmarýn, sůl, pepř a vaříme asi 20 - 30 min. Zahustíme jíškou, přidáme cukr popř. sůl a vaříme ještě 10 min....
|
|
|
Kuřecí žaludky na zelenině - recept od maminky |
|
Cibuli oloupáme a nakrájíme na jemno. V kastrolu (tlakáči) rozehřejeme sádlo, vložíme cibuli a restujeme do sklovata. Poté přidáme na kostičky nakrájený špek a společně restujeme do růžova. Mezitím si očistíme a propláchneme žaludky, pokrájíme je na m...
|
|
|
Nejlepší recept na Králičí párty ledvinky |
|
Ledvinky nejdříve očistíme od tuku a blán. Do pánve wok nalijeme olivový olej (cca. 1cm ode dna)+ dvě PL Sukiyaki a necháme rozehřát. Mezitím si ledvinky trošku osolíme a posypeme sušenou čili papričkou.Promícháme. Vložíme do rozehřáté pánve a smážíme...
|
|
|
Recept na Krůtí játra ve smetaně |
|
Omytá játra nakrájíme na větší nudličky. Na rozehřátém oleji játra restujeme asi 5 minut. Poté přidáme sójovou a worcestrovou omáčku, mexické koření a zamícháme. Ve smetaně rozmícháme škrob, vlijeme jí k játrům, krátce povaříme a odstavíme. Odsta...
|
|
|
Recept na Frenštátské škračky |
|
Oloupané brambory nastrouháme (začínám brambor strouhat na jemném struhadle tak do dvou třetin, otočím struhadlo na jemné "mrkvové", strouhnu jeden česnek, dostrouhám brambor, otočím struhadlo zpět a strouhám další brambor), zastříkneme mlékem, přidáme s...
|
|
|
Guláš z kuřecích žaludků |
|
Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na měsíčky, přidáme překrojené žaludky, které se opečou ze všech stran. Pak přidáme červenou papriku, kmín, pepř, majoránku, zalijeme vývarem a dusíme půl hodiny. Poté přidáme papriku-kapii nakrájenou na proužky, hl...
|
|
|
Dračí sen s játry - recept od maminky |
|
Drůbeží játra silně obalíme ve sladké paprice a mouce. Na tuku postupně osmažíme na mírném plameni na pánvi a odkládáme zvlášť do hrnce pod pokličku, aby játra zůstala horká. POZOR nepřepálit tuk. Do použitého horkého tuku po osmažení všech kousk...
|
|
|
Recept na Sulc z vepřových nožiček |
|
Očištěné nožičky vaříme asi v 1 l vody v tlakovém hrnci cca 45 minut v osolené vodě. Potom přidáme vepřové jazyky a vaříme do změknutí cca rovněž 45 minut. Po uvaření jazyky sloupneme a nakrájíme na kostky. Potom ochutíme špetkou mletého nového kořen...
|
|
|
Nejlepší recept na „Pajšl“ ze srdíček |
|
Srdíčka očistíme, rozpůlíme a dáme na 3/4 hodinky vařit s kořením a bujonem do tlakového hrnce. Vyškvaříme slaninu na kostičky, orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme kořenovou zeleninu. Zalijeme scezeným vývarem ze srdíček (množství od oka ...
|
|
|
Foie gras |
|
Cibuli na sadle restujeme az zesklovati. Pridame na kosticky nakrajeny spek, nechame vysmahnout cca 2 minutky, pridame jablicka a brusinky, posypeme lzici cukru a michame. Nechame lehce zkaramelizovat a zalejeme deci brandy. Michame , dokud se tekutina nevsakne do smesi. Na d...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 16 | Nalezeno: 330 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|