|
Recepty -
Pokrmy z vnitřností smetanaPokrmy z vnitřností - návody k vaření - online kuchařka
| Vnitřnosti nebo také droby, vedlejší produkt při zpracování masa. Droby neboli drůbka z kuřete jsou části, které již není možno dále jinak zpracovat či prodat - tedy hlava, krk, nohy, játra, srdce, žaludek. Mnohdy se jedná o různé odřezky kuřete (kůže, křídla, biskup, skelet, krk). Používají se především k přípravě drůbežího vývaru, často však také k přípravě hlavních jídel.
Smetana je mléčný výrobek, jedná se o nejtučnější část mléka, která se usazuje na jeho povrchu. Smetana se získává sbíráním nebo odstřeďováním. Smetana, spolu s plnotučným mlékem, obsahuje velké množství tuku. Smetanové výrobky jako takové obsahují množství vitamínu A, vápníku a fosforu, ale mají vysoký obsah nasycených tuků. Podmáslí má mnohem méně tuku než smetana, která se nám ve formě šlehačky zdá lehce stravitelná, protože ji z části tvoří vzduch. Zakysaná smetana naopak obsahuje tuku méně. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 34 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | |
Plíčky na smetaně (pajšl) |
|
Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše dobře propereme ve vlažné vodě, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, okoř...
|
|
|
Nejlepší recept na Ledvinky po uhersku |
|
Ledvinky odblaníme,v půlce naplocho rozkrojíme a vyřízneme močovody.Nakrájíme je na asi 1 cm proužky a dobře opereme ve vodě.Necháme okapat,vložíme do misky a zalijeme mlékem aby byli ledvinky ponořené.Necháme je tak několk hodin,ale nejlépe je nechat přes no...
|
|
|
PAJŠL-plíčky na smetaně |
|
Očistěné vnitřnosti dáme vařit do osolené vody. Vznikající šum při začátku vaření sebereme. Přidáme všechno koření a vaříme do měkka. Uvařený jazyk vložíme na chvíli do studené vody a oloupeme. Plíčky necháme mírně vychladnout, ručně je "rozebe...
|
|
|
Recept na Hovězí srdce na smetaně-svíčková |
|
Hovězí srdce očistíme,rozkrojíme na půl a velmi dobře propereme ve vodě(vypláchneme od krve).Srdce osušíme,prošpikujeme klínky slaniny a osolíme. Cibuli a zeleninu nakrájíme na kostky,v kastrolu/nebo papiňáku rozehřejeme olej,vložíme cibuli,zamícháme,vlož...
|
|
|
Recept na Srdíčka na smetaně |
|
Vepřová srdíčka uvaříme v zeleninovém vývaru s kořením. Vývar scedíme, zeleninu vyhodíme. Srdíčka očistíme od krve, tuku, pokrájíme na kostičky. Cibulku nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji, přidáme srdíčka, podlijeme vývarem, provaříme, zahustíme ...
|
|
|
Nejlepší recept na „Pajšl“ ze srdíček |
|
Srdíčka očistíme, rozpůlíme a dáme na 3/4 hodinky vařit s kořením a bujonem do tlakového hrnce. Vyškvaříme slaninu na kostičky, orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme kořenovou zeleninu. Zalijeme scezeným vývarem ze srdíček (množství od oka ...
|
|
|
Nejlepší recept na Pekelné dršťky |
|
Hovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Vložíme dvě kostky masoxu, celou cibuli i se slupkou, celé dvě mrkve, nové koření, bobkový list, sůl, pep...
|
|
|
Nejlepší recept na Zadělávané kuřecí žaludky |
|
Na rozpáleném oleji orestujeme cibulku do zlatova, přidáme a orestujeme opláchnuté (očištěné) a překrájené kuřecí žaludky. Zasypeme trochou sladké papriky a také trochu orestujeme. Zalijeme vařící vodou, osolíme, trochu opepříme a pro zlepšení chuti př...
|
|
|
Játrová omáčka paní Hajné |
|
Kuřecí játra osmažíme na cibulce, zalijeme vývarem a dusíme do měkka spolu s houbami. Osolíme, opepříme, přidáme koření divočina, zahustíme moukou a zjemníme smetanou. Nakonec přidáme nasekanou pažitku, kterou nešetříme. Podáváme s houskovým knedlík...
|
|
|
Recept na Výborná domácí paštika |
|
Na pánvi rozpalte olivový olej, přidejte cibuli a prolisovaný česnek, poté směs jater pokrájených na kousky a koření. Tuto směs dusíme cca 30 min, dokud játra nezměknou. Solíme až na konec, aby játra neztvrdla. Poté vyndáme z pánve kuličky jalovce, nového ...
|
|
|
Srnčí játra po tyrolsku |
|
Očistěná játra vložíme na 2 hodiny do mléka, potom je vyjmeme, osušíme a protáhneme slaninou, opepříme a dáme dusit na máslo a osmaženou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián. Zalijeme vývarem z kostí a dusíme do měkka. Měkk...
|
|
|
Nejlepší recept na Jazyk na smetaně |
|
Kořenovou zeleninu(mrkrv,celer,petržel)si nastrouháme na větších slzičkách, cibuli na malé kousky a dáme jí orestovat na oleji, k ní dáme nastrouhanou zeleninu a dusíme. Za chvíli přidáme koření, džem, cukr, mandle, rozinky, sůl, šťávu z citronu(ocet), zal...
|
|
|
Divoké vepřové srdce |
|
Cibule nakrájené nadrobno osmažíme na oleji, srdce si protkneme krychličkami slaniny, osolíme a zprudka osmažíme ze všech stran. Pak zalijeme vývarem, nebo vodou, aby bylo srdce ponořeno. K němu přidáme všechnu kořenovou zeleninu nakrájenou na kolečka, celer na ...
|
|
|
Nejlepší recept na Drůbeží játra na smetaně |
|
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme játra nakrájená na menší kousky, 1 lžíci gulášového koření. Podlejeme vodou, dáme masox a 10 minut dusíme. Smícháme 3 lžíce zakysané smetany se 2 lžícemi mouky a přidáme do podušených jater. Chvíli povaříme a ochu...
|
|
|
Játra po tyrolsku - Tiroler Leber |
|
Játra odblaníme, omyjeme, osušíme a prošpikujeme špalíky slaniny. Ze všech stran je opepříme a dáme na chvíli do lednice. Kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo nastrouháme. Cibuli nasekáme najemno. Máslo rozpustíme v hrnci, přilijeme olej a játra ze všech stra...
|
|
|
Kuřecí srdíčka se špenátem a těstovinami |
|
Na pánvi na oleji zprudka na 2 minutky orestujeme kuřecí srdéčka. Osolíme, opepříme a dáme trošku Podravky. Špenát mražený pěkně na pánvi rozmrazíme a osolíme. Pak přidáme k srdíčkam a promícháme. Do pekáčku vymazaném olejem dáme na dno nakrájenou...
|
|
|
Nejlepší recept na Játra se žampiony na smetaně |
|
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky (kousky). Cibuli nakrájenou na drobno orestujeme na rozpáleném sádle, přidáme játra, celer nastrouhaný na jemno (nebo nakrájený na drobné kostičky), žampiony a osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. ...
|
|
|
Recept na Játra pana premiéra |
|
Vepřová játra očistíme a nakrájíme na nudličky. Opečeme na oleji, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme na kousky nakrájenou feferonku, opepříme, přidáme kari a zarestujeme. Přidáme kečup, podlijeme troškou vody a chvilku podusíme. Ke...
|
|
|
Recept na Vepřová srdíčka s hráškem a mrkví |
|
Vepřová srdička odblaníme, omyjeme a vložíme s uvedeným kořením a mrkví do vody a necháme vařit v tlakovém hrnci cca 30- 35 minut. Po této době vyjmeme srdce, bobkový list s kořením a přidáme povařit ještě na cca 8 minut zmražený hrášek.Z másla a hl...
|
|
|
Recept na Vepřová játra s cibulovou omáčkou |
|
Játra nakrájíme na plátky, ochutíme čerstvě umletým pepřem a tymiánem. Játra opečeme na pánvi dozlatova a vyndáme na talíř. Na výpeku orestujeme slaninu, přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, žampiony na plátky a opečeme. Přilijeme víno, krátce p...
|
|
|
| Nalezeno: 34 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|