| Vnitřnosti nebo také droby, vedlejší produkt při zpracování masa. Droby neboli drůbka z kuřete jsou části, které již není možno dále jinak zpracovat či prodat - tedy hlava, krk, nohy, játra, srdce, žaludek. Mnohdy se jedná o různé odřezky kuřete (kůže, křídla, biskup, skelet, krk). Používají se především k přípravě drůbežího vývaru, často však také k přípravě hlavních jídel.
Oliva je plodem olivovníku, jehož kolébkou je Asie. Dnes se s ním běžně setkáme ve středozemních oblastech Evropy. Kromě zelených oliv, které se sklízejí na podzim, existují i tmavé olivy sklízené začátkem prosince. Nejde o odlišnou odrůdu. Zelené olivy jsou jen nezralou formou oliv tmavých. Vyrábí se z nich velmi kvalitní olivový olej a používají se také v různých jídlech. Kvality oliv a olivového oleje využívali již staří Řekové. Olivy mají podle vědců velmi kladný vliv na lidský organismus. Díky svým detoxikačním účinkům hrají velkou roli v boji proti stárnutí, civilizačním a srdečním chorobám, pomocí olivového oleje lze pomoci v léčbě mnohých kožních onemocnění. Zlepšují trávení a chuť k jídlu. Několik oliv před hlavním jídlem pomůže zvýšit hladinu žaludečních šťáv, a tak urychlit trávení. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |