|
Recepty -
Pokrmy z vnitřností gothajPokrmy z vnitřností - návody k vaření - online kuchařka
| Vnitřnosti nebo také droby, vedlejší produkt při zpracování masa. Droby neboli drůbka z kuřete jsou části, které již není možno dále jinak zpracovat či prodat - tedy hlava, krk, nohy, játra, srdce, žaludek. Mnohdy se jedná o různé odřezky kuřete (kůže, křídla, biskup, skelet, krk). Používají se především k přípravě drůbežího vývaru, často však také k přípravě hlavních jídel.
Gothajský salám je druh měkkého salámu. Podle závazné normy se Gothajský salám vyráběl do počátku 90. let 20. století z těchto ingrediencí (na 100 kg hotového výrobku): 29 kg hovězí zadní maso; 29 kg libové vepřové maso; 5,5 kg tučné vepřové maso bez kůže; 35 kg sádlo na špíček; 6 l pitná voda; koření; sůl. Gothajský salám musí obsahovat alespoň 40% masa. Přesto se jedná o méně kvalitní výrobek složený hlavně z náhražek, jako je drůbeží separát, kůže, sádlo, voda, škrob a jiná plnidla a zahušťovadla. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 3 receptů | Zobrazuji: 1-3 receptů | |
Ledvinky s játry na houbách - recept od maminky |
|
Ledvinky si připravíme, jak jsme zvyklí a nakrájíme na proužky, játra na kousky a nakrájíme si všechny ingredience na menší kousky a houby si namočíme do teplé vody. Na oleji osmažíme cibuli na proužky spolu s česnekem na plátky a přidáme ledvinky s játry, ...
|
|
|
Nejlepší recept na Ledvinkové ragú |
|
Ledvinky si vyčistíme, omyjeme a nakrájíme jak jsme zvyklí. Do hrnce na sádlo dáme nakrájenou cibuli s česnekem a kmínem, necháme prosmažit, dáme připravené ledvinky orestovat a pak přihodíme červenou paprikou, promícháme, opepříme, osolíme a necháme dusit...
|
|
|
Recept na Ledvinky na pórku s paprikou, brokolicí a chilli |
|
Na olej dáme nakrájenou cibuli s nakrájeným pórkem, osmahneme a přidáme očištěné, umyté a nakrájené ledvinky. Zprudka opečeme, přidáme chilli, kmín a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, pak přilijeme vodu a dusíme dál. Tak v polovině dušení přidáme na...
|
|
| |
| Nalezeno: 3 receptů | Zobrazuji: 1-3 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|