|
Recepty -
Pizzy cuketaPizzy - návody k vaření - online kuchařka
| Pizza je velký kruhový plát světlého chlebového těsta (koláč), nahoře s náplní vyrobenou nejčastěji z rajčat, sýra a dalších rozdílných ingrediencí, záleží na druhu pizzy. Peče se v peci nebo troubě. Původem pochází z Itálie a stala se oblíbeným jídlem po celém světě. Restaurace, ve kterých se pizza připravuje se nazývají pizzerie. Připravuje se pečením a skládá z těchto základních surovin: Ze středně tuhého těsta vyrobeného z vody, mouky, soli a droždí, Rajčatového základu (sugo di pomodoro), Mozzarelly. Dále lze přidat jakékoliv suroviny podle druhu pizzy, např. olivy, sardinky, žampiony, cibule, salám, ančovičky a mnoho dalších.
Cuketa se používá především v kuchyni, a to na mnoho způsobů. Na rozdíl od okurek se téměř vždy podává tepelně upravená. To je ale jen zažitý stereotyp. protože cuketa je chutná i syrová, třeba jako součást zeleninových salátů. Sama o sobě má velmi jemnou chuť a naopak snadno přejímá chuť přísad, je tedy velmi vhodné ji silně kořenit a používat výrazné ingredience, jako je např. česnek. Známé jsou především pokrmy z dušené či zapečené cukety (populární je obdoba bramboráku zvaná cukeťák), také se však dělá plněná, smaží se jako bramborák i řízek, griluje se a výtečná je též cuketová polévka. Méně známé jsou recepty na sladkosti, saláty, pizzu či knedlíky. K přípravě pokrmů se také dají spotřebovat cuketové květy, a to především plněné. Ve Francii je cuketa známá jako zásadní přísada do ratatouille. Nejkvalitnější pro sklizeň jsou mladé cukety kolem 25 cm dlouhé, jejichž semena ještě nejsou plně vyvinutá a jsou tak měkká. Mladé cukety ani není třeba loupat. Častá sklizeň navíc rostliny nutí do remontantnosti (opakované plodnosti). Cuketa má velmi nízkou energetickou hodnotu, protože obsahuje kolem 91 % vody, jen trochu vlákniny a pouze kolem 4 % sacharidů. Nejcennější je vysoký obsah karotenu (až 5 mg %, jako např. u papriky) a minerálních látek , např. draslíku, který vyplavuje z těla nadbytečnou vodu a soli. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 2 receptů | Zobrazuji: 1-2 receptů | |
"Crisp" pizza s grilovanou zeleninou |
|
Z uvedených surovin zaděláme těsto. Já ho zadělávám v pekárně tak, že ho nechám pouze umíchat, potom pekárnu vypnu a nechám cca 10 minut zavřenou. Poté těsto vyklopím do olejem vytřené mísy, celou mísu uzavřu do většího mikrotenového sáčku a dám do ...
|
|
|
Pizza Vegetariana jednoduše - recept od maminky |
|
1. Do mísy nakrájíme na kostky papriky a rajčata, přistrouháme cuketu. Vzniklou směs ochutíme kořením a osolíme. 2. Listové těsto s trochou mouky rozválíme na plech a potřeme kečupem, který také ochutíme. 3. Vzniklou směs pokládáme na těsto a pak ji poli...
|
|
|
| Nalezeno: 2 receptů | Zobrazuji: 1-2 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|