|
Recept na Paratha - Překládané celozrnné placky
Recept na Paratha - Překládané celozrnné placky je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Paratha - Překládané celozrnné placky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g atta nebo přesáté celozrnné mouky, 100 g bílé mouky, 2 pl ghí nebo másla, 150 ml teplé vody, 1 čl soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Paratha - Překládané celozrnné placky
Recept na Paratha - Překládané celozrnné placky: V míse smíchejte mouku se solí. Pomalu přidávejte vodu a vytvářejte měkké těsto. Těsto přeneste na vál a dobře je válejte 6 až 8 minut, dokud není hladké a tuhé. Kouli těsta postříkejte vodou, přikryjte vlhkou utěrkou a nechte stranou odpočinout 1/2 až 2 hodiny. Když je těsto připravené, nahřejte na středním plameni pánev nebo plotýnku. Navlhčenýma rukama znovu propracujte těsto a potom je rozdělte na 10 stejně velkých bochánků. Na pomoučněném válu je pravidelně a rozválejte je na placky (ne příliš tenké); jestliže je to nutné, posypte si vál hladkou moukou, aby se nelepily. Namažte jejich povrch máslem a každou parathu přeložte dvakrát na polovinu tak, že utvoříte trojúhelníky. Ty pak natenko rozválejte. Parathu položte na suchou předehřátou ploténku nebo pánev. Pohybujte s ní dokola tak, aby všechny konce byly rovnoměrně propečené. Plamen upravte tak, aby se nepřipálily. Když jsou obě strany zlatohnědé, obraťte parathu na první stranu a její povrch potřete 1/2 čajové lžičky ghí (nebo másla). Paratha by se potom měla nafouknout. Obraťte ji a potřete ghí nebo máslem i druhou stranu. Paratha je hotová, když jsou obě strany zlatohnědé, pokryté tmavými skvrnami. Všechny další parathy dělejte stejným způsobem. Jestliže parathy nepodáváte, zabalte je do vlhké utěrky, aby zůstaly teplé a vláčné.
Poznámka k receptu na Paratha - Překládané celozrnné placky: Atta je mouka, která se používá k výrobě většiny jihoasijských placek, jako čapátí, Roti, naan a puri. Většina mouky atta se mele z polotvrdých a tvrdých odrůd pšenice, které tvoří 90% z indické produkce pšenice, a přesněji se nazývá durum atta. Tvrdé pšenice mají vysoký obsah lepku (kompozitního proteinu, který dodává mouce pružnost). Tak se těsta vyrobená z mouky atta mohou zpracovat na velmi tenké placky. Ghí je přepuštěné máslo nebo také přečištěné máslo. Ghí má vyšší bod přepalování (200-250°C) než původní máslo (150-180°C) a delší trvanlivost i mimo lednici.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Paratha - Překládané celozrnné placky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 26.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 200 g atta nebo přesáté celozrnné mouky, 100 g bílé mouky, 2 pl ghí nebo másla, 150 ml teplé vody, 1 čl soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na paratha - překládané celozrnné placky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Paratha - Překládané celozrnné placky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Paratha - Překládané celozrnné placky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|