|
Recepty -
Ostatní skořiceOstatní - návody k vaření - online kuchařka
| Ostatní recepty nezařazené v kategoriích.
Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je i léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, které jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Ze skořicovníku se využívá sušená vnitřní část kůry bohatá na silice. Z listů, větví i květů se získává skořicový olej. Skořicovník nachází uplatnění v mnoha průmyslových odvětvích: v potravinářství - ve většině zemí se používá prášková skořice, která se přidává zejména do sladkých pokrmů, do pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce. Může se však používat i skořicová kůra vcelku (např. v Indii se smaží v horkém oleji). Do masitých pokrmů se přidává skořice v asijské, latinskoamerické, arabské i španělské kuchyni. Zlepšuje trávení - štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou, zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti, nadýmání, podporuje chuť k jídlu. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 41 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 |
Levandulový med |
|
Větve opláchneme a dáme do kastrůlku s vodou, přidáme dobře omyté a pokrájené citrony a skořici. Přivedeme k bodu varu a vaříme cca 15 minut. Sundáme z plotny a necháme 24hodin louhovat. Druhý den výluh scedíme a opět přivedeme k varu a za stálého míchán...
|
|
|
Recept na Pečené třešně (višně) |
|
Umyté vykôstkované čerešne zmiešame s cukrom a škoricou, dáme na pekáč s peč. papierom. Rozložíme kúsočky masla, pokvapkáme medom. Rúru zohrejem na cca 200-220 stupňov, pod alobalom pečieme cca 20 minút, ku koncu dáme dolu alobal, mierne necháme skaramelizov...
|
|
|
Jablkové chutney |
|
1. Jablka, cibuli, citron, hrozinky, česnek a ocet dáme do kastrolu, uvedeme do varu a 15-20 minut necháme probublávat. Jablka musí změknout, ale nerozvařit se. 2. Přidáme cukr, promícháme, mírně vaříme 30-45 minut, dokud směs nezhoustne. Odstavíme a vmíchám...
|
|
|
Vánoční čaj - vařený |
|
Na tento čaj lze použít jakékoliv ovoce, tuzemské i dovozové, čerstvé, mražené i tvrdší kompotované. Důkladně omyté ovoce nakrájíme na malé drobné kousky, jablka a hrušky je lepší oloupat. Citron nakrájíme celý i s důkladně umytou kůrou, a podobn...
|
|
|
Kudlásky - recept od maminky |
|
Mléko přivedeme k varu. Mezitím si v mističce smícháme zbylé ingredience (soli jen špetku) tak, aby vzniklo velmi hutné těsto viz. obrázek. Z těsta poté lžící odkrajujeme "bobečky" a vkládáme do vroucího mléka. Necháme je 5-10 minut povařit, než vyplavou n...
|
|
|
Nejlepší recept na Fermentované ovesné vločky |
|
Večer smícháme v misce vločky s kokosem a mákem a zalijeme vodou - jen tak, aby byly všechny vločky namočené. Misku zakryjeme talířkem a obsah necháme při pokojové teplotě fermentovat (kvasit) přes noc. Fermentací vločky zesládnou a zvýší se jejich stravitel...
|
|
|
|
Pražené kořeněné mandle - recept od maminky |
|
Bílky rozšleháme do pěny - ne sníh! Přidáme koření, sůl, cukr, mandle a promícháme tak, aby mandle byly obaleny bílky s kořením. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Zvolna pražíme v troubě při 100 st. hodinu. Občas promícháme....
|
|
|
Recept na Karamelová hruška se zmrzlinou |
|
Hrušku rozpůlíme, vydlabeme vnitřek, ze spodu kousek odkrojíme, aby nám pak půlky hrušky na talíři neklouzaly. Do rendlíku dáme cukr a za stálého míchání uděláme zlatavý karamel. Ten zalijeme buď vodou - vhodné pro děti, nebo vínem. Zkoušela jsem červen...
|
|
|
Libanonská kuchyně - směs 7 koření |
|
Odměřte si koření odměrkami. Všechno dobře promíchejte, přesypte do označené krabičky s názvem směsi, uzavřte uzávěrem a skladujte na tmavém a suchém místě....
|
|
|
Ořechy v karamelu II. |
|
Ořechy promícháme s cukrem a vodou a vše vložíme ve vhodné nádobě do mikrovlnky nastavené na plný výkon, přibližně na 6 minut. Během mikrovlnění směs párkrát promícháme. V půli mikrovlnění přidáme skořici a kdo si troufne (má rád), tak perníkové k...
|
|
|
Garam masala |
|
Vsetko pomalicky, na najmensom ohni opekame na panvicke (bez oleja), ked uvolnia vonu a su opecene, nechame vychladnut. Kardamomove semienka vyberieme zo supky a s ostatnym korenim zomelieme na praskove korenie. Skladujeme v sklenych poharoch....
|
|
|
Pogáč a pogačky. |
|
Mouku dáme na vál, přidáme sůl, prášek do pečiva a sodu bicarbonu, přiléváme kefír, vypracujeme těsto. Necháme půl hodiny odpočinout. Těsto na pomoučeném vále rozválíme, potřeme mletýma škvarkama a přeložíme, třikrát opakujeme jako když děláme ...
|
|
|
Kompot z rebarbory - recept od maminky |
|
Rebarboru si oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce a chvilinku vaříme se skořicí, až se rebarbora rozvaří. Pak každý, dle své chuti dosladí. Ještě horké dáme do skleniček a obrátíme dnem vzhůru, nebo dáme vychladit, můžeme přidat kostky ledu a ko...
|
|
|
Nejlepší recept na Granola |
|
Ovesné vločky, mleté mandle, mandlové lupínky i sezamová semínka smícháme v míse. Dýňová semínka nahrubo nasekáme a přisypeme k vločkám. Do menší misky nalijeme vodu, přidáme olej, med a koření. Pořádně zamícháme, aby se vše spojilo. Tekutou směs na...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Domácí ořechová a semínková másla |
|
K přípravě oříškového másla je potřeba výkonný mixer. Doba přípravy závisí právě na mixeru, dle návodů na internetu se liší od 2 do 25 minut. Oříšky/semínka (obvykle dělám z 200 g) dáme do nádoby mixeru a začneme mixovat. Nejdříve se ořechy naseka...
|
|
|
|
Jahody na pepři |
|
Na pánvi si rozpustíme máslo, na něj dáme nasekané pistácie, které osmahneme, zaprášíme je mletou skořicí, přidáme med a po jeho rozehřátí nasypeme pokrájené jahody a promícháme s omáčkou. Pak dáme pepř, kterým nemusíme šetřit-minimálně 10x zatoč...
|
|
|
Recept na Garam Masala #2 |
|
Rozehřejte hlubší pánev na hořáku, dokud na ní "nezatančí" kapka vody, jakmile dopadne na pánev. Snižte hořák na střední teplotu a přidejte celá koření. Na sucho je za stálého míchání opražte, dokud není kmín tmavě zlato hnědý a neucítíte jeho vů...
|
|
|
1 | 2 | Nalezeno: 41 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|