RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Ostatní pažitka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Ostatní recepty nezařazené v kategoriích. pažitka Pažitka je oblíbenou naťovou zeleninou. Obsahuje hodně vitamínů a minerálů, zvláště B2, C, vápník a draslík. (Ze 1

Recepty - Ostatní pažitka

Ostatní - návody k vaření - online kuchařka

Ostatní recepty nezařazené v kategoriích.

Pažitka je oblíbenou naťovou zeleninou. Obsahuje hodně vitamínů a minerálů, zvláště B2, C, vápník a draslík. (Ze 100 g pažitky získá naše tělo 10 mg vitamínu C.) Má cibulové aroma, které povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje trávení. Používá se čerstvá, ale nedoporučuje se v sušeném stavu, protože ztrácí své aroma. Lepší je pažitku skladovat v zamražené podobě. V kuchyni má široké použití. Dá se jí ochutit chléb s máslem nebo polévky. Výborně chutná nasekaná do salátů či vaječných jídel, kde může nahradit cibuli, která má mnohem dominantnější chuť i vůni, ale i houbových pokrmů. Přidává se i k lehkým rybím specialitám nebo do omáček. Pro svou zelenou barvu bývá nejen kořením, ale i ozdobou jídel na talíři. Listy pažitky jsou zdrojem vitamínu C (až 100 mg ve 100 g čerstvé hmoty), dále obsahují provitamín A, vitamín B2, silici se sírou, minerální látky (soli vápníku, fosforu, draslíku, železa aj.)
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 54 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 |
Recept na Vychytaná majonéza z jogurtu a bez vajec
Vychytaná majonéza z jogurtu a bez vajec Suroviny smícháme(bez přísad!) a pomalu přidáváme olej, až nám majonéza zhoustne tak, abychom jí mohly použít kam potřbujeme. Nejlépší je majonézu dělat ručním šlehačem a NIKDY nemixujeme-mohla by se přešlehat, nebo srazit!!!...
SUŠENÁ ZELENINA jako koření - recept od maminky
SUŠENÁ ZELENINA jako koření Kořenovou zeleninu nejdříve nakrájíme na tenoučké nudličky a ty potom překrájíne podél a malé kostičky. Pokapeme citronem-aby zelenina nezhnědla.Papriku a feferonku nakrájíme na malé kostičky(feferonku i se semínky). Petržel a pažitku na jemno. Smícháme a ...
Rizoto s uzeninou
Rizoto s uzeninou Udušenou nebo uvařenou rýži (vychladlou) jen nepatrně podlijeme, přidáme rozdrobený bujon a necháme na mírném ohni zvolna prohřát. Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou uzeninu, přidáme vejce, sůl, a necháme ztuhnout, přidáme k rýži, zlehka vidličkou prom...
Nejlepší recept na Mini žitné chlebíčky s lososem, tuňákem, vejci, lučinou a koprem
Mini žitné  chlebíčky s lososem,  tuňákem, vejci, lučinou a koprem Žitný chléb nakrájíme na čtverečky asi 10 x10 cm, neb dle každého z Vás. Vajička, uvařená natvrdo, nakrájíme na plátky. Chléb pomažeme lučinou, kterou malinko opepříme čerstvým pepřem a rozmícháme se lžičkou drceného tuňáka. Poté posypeme paži...
Nejlepší recept na Dýňová nádivka
Dýňová nádivka Dyňu narežeme na malé kocky. Rohlíky narezané na kocky zvlhčíme mliekom ( nie veľa, dyňa pustí tekutinu ), pridáme dyňu, na kocky narezané údené mäso, žĺtky, nasekanú pažitku a petržlenovú vňať. Jemne osolíme a vmiešame sneh z bielkov. Zmes dáme na vy...
Nejlepší recept na Španělské rizoto
Španělské rizoto Na velké pánvi rozpálíme olej a zprudka orestujeme na kousky nakrájené kuřecí prsa. Osolíme, opepříme a po 5ti minutách vyndáváme. Vložíme garnáty a osmažíme je " do růžova" (cca 2-3 minuty) a vyndáme je ke kuřecímu masu. Po té smažíme na jemno nakráj...
Topinky po cikánsku
Topinky po cikánsku Chléb si nakrájíme. Z jedné strany opečeme na pánvičce jako topinku. Vyjmeme z pánvičky na talířek, )tak aby neopečená strana byla na talířku). Počesnekujeme, dáme kolečka gothaje, 2 lžíce leča, které jsme si předem povařili (aby se vyvařila voda) a dáme...
Recept na Skládané placky plněné kuřecím mletým masem
Skládané placky plněné kuřecím mletým masem Z těsta vyválíme dvě placky-těsto podsypáváme moukou, aby se nelepilo na pracovní plochu. Placku 4x nařízneme, masovou směs natřeme na placku a postupně překládáme přes sebe, až nám vznikne čtverec. Na pánev dáme lžíci oleje a když je pánev rozpálen...
Recept na Levné květákové menu
Levné květákové menu Polévka: Do hrnce dáme 2 očištěné mrkve, špek, třičtvrtě omytého květáku, cibuli, jarní cibulku, celerové listí, pažitku, česnek a masox. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Poté nalijeme do sklenice čtvrt kelímku smetany...
Játra čtyř druhů, s krůtím a sojovými kostkami
Játra čtyř druhů, s krůtím a sojovými kostkami Na troše sádla ( či oleje ) osmahneme anglickou na proužky, pak přidáme cibuli nadrobno a orestujeme do zlatova. Poté přidáme zelenou papriku na pásky, mírně orestujeme a poté přidáme krůtí, posypeme country kořením, restujeme a dusíme ( pokud nutné, podlije...
Nejlepší recept na Mražená petrželka
Mražená petrželka Není to vlastně žádný recept, spíš rada, jak uchovávám na zimu bylinky ze zahrádky, které pak používám do polévek. Zmrazím je - nejlépe se vyklopí z obyčejného obalu z bonboniéry. Nasekám je najemno v robotě, napěchuji do formy a zaliji vodou, dám zmrazit...
Recept na Sýrový závin z listového těsta II
Sýrový závin z listového těsta II Smetanu se sýrem utřeme na hladkou hmotu, vmícháme rozmačkaný česnek, posekanou pažitku. Podle chuti dosolíme nebo taky ne. Tvrdý sýr nastrouháme. Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na obdélník a do prostřed rozváleného těsta položíme šunku ...
Nejlepší recept na Jednohubky tisíce chutí
Jednohubky tisíce chutí Košičky připravíte tak, že z mouky, másla, žloutku, vody a špetky soli vypracujete těsto. Zabalené ve fólii nechte hodinu odpočinout. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Papriku, cuketu i lilek opláchněte, nakrájejte na kostičky a orestujte...
Květákový mozeček se slaninou a s hlívou ústričnou
Květákový mozeček  se slaninou a s hlívou ústričnou Kvetak povarime ve slane vode - (mame tak zaklad na kvetakovou polevku, kam muzeme dat kousky kvetaku a jisku a mame polevku). Pak zmekly a uvareny kvetak pokrajime na kousky, stejne tak pak pokrajime hlivu ustricnou a slaninu. Zpenime cibulku, na kterou pak dame nakraj...
Nejlepší recept na Domácí tatarka - výborná , rychlá , jednoduchá
Domácí tatarka - výborná , rychlá , jednoduchá Cibuli nakrájíme najemno, okurku nastrouháme na jemném struhadle a pažitku nasekáme nadrobno. Vše smícháme s majonézou a hořčicí do jednolité hmoty. Dle chuti dosolíme a přidáme pepř. Podáváme mírně vychlazenou....
Zapečený Hermelín s květákem
Zapečený Hermelín s květákem Květák pokrájíme na menší kousky,promícháme s drobně nakrájeným salámem,cibulí,Hermelínem a paprikami.Zalijeme rozšlehaným vejcem se solí a pepřem.Rozmícháme a směs dáme do vymazané zapékací misky.Nakonec zalijeme smetanou a dáme do trouby zvolna zapéct...
Recept na Mišmaš- zapečené bramboro-těstoviny
Mišmaš- zapečené bramboro-těstoviny Do větší mísy protlačím uvařené, studené brambory přes sítko (se strunama, jako na bramborový salát). Přidám uvařené těstoviny propláchnuté studenou vodou,smíchám prosolím,propepřím. Pak na pánvi na tuku orestuji nakrájenou cibuli,pórek, anglickou sla...
Nejlepší recept na Rarášci"zbytkoví"zeleninovo-masoví
Rarášci Z vejce, oleje, sojových omáček, pepře, solamylu a česneku umícháme těstíčko. Košťál brokolice očistíme a nakrájíme na drobné kostičky a dáme do menšího množství vařící vody na 3minutky povařit. Papriky a cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme k broko...
Recept na Vylepšené volské oko k večeři
Vylepšené volské oko k večeři Na pánvičce na oleji osmažíme cibulku, na kterou dáme na proužky nakrájenou uzeninu a potřeme mírně hořčicí. Když cibulka zezlátne, vyklepneme na salám vajíčka. Ta posolíme, trochu posypeme paprikou a rozložíme na ně plátky Hermelínu, až se roztaví a va...
Nejlepší recept na Omelety pro dědu
Omelety pro dědu Z mléka, vejce, mouky a soli usmažíme klasické omelety (palačinky). Náplň: tvaroh - pokud je tuhý - povolíme troškou mléka a natřeme na vychladlou omeletu. Posypeme nakrájeným šunkovým salámem, nastrouhaným olomouckým tvarůžkem a nasekanou pažitkou. Omel...
1 |
Nalezeno: 54 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky

Ostatní

Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist