|
Recepty -
Ostatní lososOstatní - návody k vaření - online kuchařka
| Ostatní recepty nezařazené v kategoriích.
Losos je český rodový název pro několik druhů lososovitých ryb z rodů Salmo a Oncorhynchus. Losos a bílé lehké víno, to je ideální spojení chutí. V kombinaci se smetanovou omáčkou je vhodný i sekt či šumivé víno. Ano, maso z lososa je považováno za jedno z nejlahodnějších rybích mas. Navíc je mimořádně prospěšný našemu zdraví. Růžovo-oranžové maso z lososa je řazeno mezi top potraviny a to hlavně díky obsahu nenasycených mastných kyselin omega 3. Nedostatek těchto důležitých látek může mít za následek suchou pokožku, únavu, lámavost vlasů a nehtů, zácpu, poruchy soustředění, deprese a bolesti kloubů. Prostě vše, co jsme zvyklí dávat do škatulky civilizační neduhy. Příčinou je nízký příjem těchto látek, které působí blahodárně na srdeční činnost, zdraví cév i nervové soustavy. Losos dále obsahuje vitamíny skupiny B, selen, vitamín D, draslík a dobře stravitelné bílkoviny. Jeho maso je jemné, ale pevné a neobsahuje malé kosti, dokonce v části u ocasu nejsou žádné kosti. Barva masa může být různá, od růžové po tmavě červenou. Losos je báječnou pochoutkou a je poměrně cenově dostupný, koupíme ho buď zmrazeného nebo čerstvého. U čerstvého masa dáváme bedlivý pozor na kvalitu. Pak ho můžeme podávat i v syrové "úpravě" s koprovou marinádou, ale běžnější je jeho krátké vaření, dušení či zapékání. Oblíbený je uzený losos nebo tatarský biftek z lososa. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů | |
3 - vaječná amoleta - recept od maminky |
|
Brokolici uvaříme, ( nejlépe na pařáčku, zachová si svoji barvu a chuť ). Na pánvi nebo ve woku zahřejeme 2 vlž. oliv.oleje, přidáme lososa kterého jsme natrhali v ruce a růžičky brokolice.Necháme chvilku prohřát a zalijeme lehce osolenými vejci, které jsme ...
|
|
|
|
Zapečené gnocchi s lososem, špenátem a lilkem |
|
Gnocchi uvařím podle návodu. Slijeme,osušíme a vložím do zapékací misky. Plátky uzeného lososa pokrájíme na nudličky. Lilek oloupeme, pokrájíme na malé kousky a necháme vypotit. Špenát omyjeme, vypereme a necháme okapat. Odcezený špenát pokrájíme na mal...
|
|
|
|
Recept na Lososová quiche |
|
Mouku nasypeme na pracovní plochu, uprostřed uděláme důlek. Máslo, sůl a asi 3 polévkové lžíce studené vody rychle zpracujeme s moukou na křehké těsto. Těsto rozválíme na pracovní ploše lehce posypané moukou, vložíme do formy (28 cm) a dáme na 1 hodinu do ...
|
|
|
Rýžový sushi salátek s wasabi dresingem |
|
Rýži rychle a důkladně propereme, scedíme, zalijeme určeným množstvím vody a dáme vařit do hrnce na vaření rýže, nebo dusit do trouby. Na sporáku si připravíme rozvar z octa, soli, cukru a půlky citronu a to tak, že mícháme na teple tak dlouho, dokud se cuk...
|
|
|
Zapečené lososové lasagne |
|
1/ Uvaříme si lasagne dle návodu na sáčku 2/Připravíme si dvě omáčky : První omáčku – tomatovou, připravíme tak,že si na oleji orestujeme na drobno pokrájenou cibulku, zalijeme ji drcenými rajčaty,ochutíme solí,pepřem bazalkou a povaříme krátce. Dr...
|
|
|
Lososové topinky |
|
Lososa a cibuli umixujeme, dáme do misky, přidáme strouhaný sýr, prolisovaný česnek, hořčici, Worcesteru, kysanou smetanu, trochu pepře a osolíme dle chuti. Vše promícháme, nebo našleháme a mažeme na topinky....
|
|
|
| Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|