|
Recepty -
Ostatní houskaOstatní - návody k vaření - online kuchařka
| Ostatní recepty nezařazené v kategoriích.
Houska je druh jemného pečiva, nejčastěji z pšeničné mouky, oválného tvaru, původně spletená z několika pruhů těsta. Obvykle bývá posypána solí, mákem, kmínem či sezamem. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů | |
Brokolicové knedlíky se sýrovou omáčkou a uzeným masem |
|
Do vroucí vody dáme vařit uzené maso.Brokolici uvaříme v páře nebo ve vodě "na skus". Necháme ji vychladnout a mezitím si připravíme základ na knedlíky: krupičku dáme do mísy, přidáme rozpuštěné máslo a celá vejce. Promícháme a necháme odstát, aby kru...
|
|
|
Valašský točenec na roštu |
|
Nejlépe z bukového dřeva vytvoříme základ pro roštování. Točenec potřeme grilovací směsí a z každé strany roštujeme cca 7 minut. Housku rovněž potřeme grilovací směsí a necháme na roštu z obou stran rozpéct "na kůrčičku". Podáváme s hořčicí....
|
|
|
Uzené knedlíčky v uzené polévce |
|
Uzené maso a rohlík nakrájíme do misky na drobné kostičky, přidáme nakrájenou pažitku, vejce, promícháme dohromady a zasypeme hrubou moukou tak, abychom mohli tvořit kulaté menší knedlíčky. Oválíme je v hrubé mouce, zaváříme do hotové polévky a vaříme ...
|
|
|
Nejlepší recept na Vejce Benedikt |
|
Housku si rozpůlíme a řeznou plochou ji nasucho opečeme na pánvi. Obložíme plátky šunky. V hrnci si přivedeme dostatečné množství vody k varu, osolíme, přilijeme ocet a trochu ztlumíme, aby nám voda pouze probublávala. Vejce si vyklepneme do naběračky a pom...
|
|
|
Recept na Žemľovka z panvice |
|
Na oleji osmahneme nasekanú cibuľu, na kocky narezanú žemľu /housku/ a na kocky narezaný jemný salám. Vajíčka poriadne rozšľaháme s mliekom, soľou, korením, kmínom a majoránkou. Nalejeme na opečenú zmes a miešame do stuhnutia. Podávame so zeleninovým šalát...
|
|
|
Vaječné karbanátky - recept od maminky |
|
Housku namočíme do vody, vymačkáme a rozdrobíme. Přidáme hořčici, petrželku, syrové vejce, sůl, pepř, cibuli a promícháme. Do rozmíchané směsi přidáme natvrdo vařená vejce nakrájená na kostičky a zamícháme. Děláme malé karbanátky, které obalujeme v...
|
|
|
Zapečený chléb se šproty - recept od maminky |
|
Šproty rozmačkáme vidličkou smícháme s lžící majonézy a olej s rybiček zamícháme, namažeme na chleba a posypeme bylinkami, pak dáme rajče a nakonec sýr. Dáme zapéct do trouby na 10 min. Podáváme teplé nebo i studené. Kdo má rád může ještě pokapat k...
|
|
|
Recept na Tvarůžková houska v gazdovské slanině |
|
Mezi rozpůlenou housku vložíme 1 a ½ kolečka tvarůžku obloženého bazalkou (lze použít i list petrželky nebo celeru). Na vymazaný alobal položíme plátky gazdovské slaniny,pak housku,nahoru další plátky slaniny,snítku tymiánu, vše zabalíme a grilujeme při m...
|
|
|
| Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|