RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Ostatní gothaj

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Ostatní recepty nezařazené v kategoriích. gothaj Gothajský salám je druh měkkého salámu. Podle závazné normy se Gothajský salám vyráběl do počátku 90. let 20. stolet

Recepty - Ostatní gothaj

Ostatní - návody k vaření - online kuchařka

Ostatní recepty nezařazené v kategoriích.

Gothajský salám je druh měkkého salámu. Podle závazné normy se Gothajský salám vyráběl do počátku 90. let 20. století z těchto ingrediencí (na 100 kg hotového výrobku): 29 kg hovězí zadní maso; 29 kg libové vepřové maso; 5,5 kg tučné vepřové maso bez kůže; 35 kg sádlo na špíček; 6 l pitná voda; koření; sůl. Gothajský salám musí obsahovat alespoň 40% masa. Přesto se jedná o méně kvalitní výrobek složený hlavně z náhražek, jako je drůbeží separát, kůže, sádlo, voda, škrob a jiná plnidla a zahušťovadla.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 16 receptůZobrazuji: 1-16 receptů
Nejlepší recept na Salám v hořčičném těstíčku
Salám v hořčičném těstíčku Salám nakrájíme na kolečka asi 1 cm široká, každé rozkrojíme na půlku. Namočíme do těstíčka a smažíme s obou stran. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší....
Karbenátky (když potřebujeme zlikvidovat zbytky salámů) - recept od maminky
Karbenátky (když potřebujeme zlikvidovat zbytky salámů) Sojové maso uvaříme podle návodu s kuřecím bujónem. Všechny zbytky salámu a uvařené sojové maso rozemeleme. Přidáme nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, kečup. Tvoříme karbenátky a obalujeme ve strouhance. Smažíme na oleji nebo pečeme v troubě na pečícím pap...
Recept na Cuketová nádivka
Cuketová nádivka Sýr, salám, cuketu nastrouháme, přidáme sůl, pepř, majoránku, prášek do pečiva, vejce a lehce přimícháme sníh, poté dáme na jemno nakrájenou petrželku a zamícháme, mouku použijeme k zahuštění. Celou směs vlijeme do pekáče a pečeme asi 30 minut....
Cuketové karbanátky s gothajem a sýrem
Cuketové karbanátky s gothajem a sýrem Cuketu si očistíme, vydlabeme jadérka a nastrouháme na hrubých nudličkách. Posolíme a necháme co nejvíce vypotit. Vymačkáme přebytečnou šťávu, přidáme vajíčka, koření, nastrouhaný sýr, namletý gothaj a tolik strouhanky, aby se daly dobře vytvořit karba...
Recept na Chlebové karbanátky
Chlebové karbanátky Kúsky chleba prelejeme mliekom, necháme vsiaknuť. Pridáme na vyškvarenej slanine udusenú cibuľu, nastrúhanú - pomletú salámu, vajcia a koreniny. Spracujeme a formujeme guličky, obaľujeme v strúhanke, smažíme na oleji. Chutia teplé i studené. Podávame s neja...
Recept na Drůbeží játra, gothaj a tvrdý sýr v sulcu
Drůbeží játra, gothaj a tvrdý sýr v sulcu Nejdříve si uvaříme vývar, nejlépe v tlakovém hrnci cca 45 min. Nesolíme, nekořeníme. Po uvaření jej scedíme, osolíme, okořeníme pepřem, solí, pokud chceme, přidáme masox a celou palici utřeného česneku. Můžeme pomlít část kůží a přidat do vývaru....
Recept na Gothaj džužu - čína chudých
Gothaj džužu - čína chudých Salám zprudka opečeme - mícháme. Na druhé pánvi na sádle podusíme zelí s pórkem (musí křupat). Zalejeme vývarem. Do toho pak ten salám. Dochutíme sójovkou, glutasolem, solí a pepřem. Já tam dávám ještě kečup....
Topinky po cikánsku
Topinky po cikánsku Chléb si nakrájíme. Z jedné strany opečeme na pánvičce jako topinku. Vyjmeme z pánvičky na talířek, )tak aby neopečená strana byla na talířku). Počesnekujeme, dáme kolečka gothaje, 2 lžíce leča, které jsme si předem povařili (aby se vyvařila voda) a dáme...
Nejlepší recept na Domácí vlašáček
Domácí vlašáček Uvaří se kaše-nechá se vychladnout! Do vychladlé kaše zašlehat Majolku®,přidat hořčici,pepř a sůl. Promíchat a nechat uležet do druhého dne v chladu....
Nejlepší recept na Falešný Kuba ("Kubík")
Falešný Kuba  ( Uvaříme kroupy, necháme okapat přebytečnou vodu. Během okapávání si na sádle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostičky salámu a smažíme do zlatova. Do okapaných krup prolisujeme česnek a přidáme osmažený salám s cibulkou a osolíme a op...
Recept na Topinky s parádou
Topinky s parádou Chléb nakrájíme na silnější krajíčky, asi 1,5 cm. Na jednu porci dáme dvě topinky. Chléb opečeme po obou stranách do zlatova ve větší vrstvě oleje. Opečené odkládáme na papírovou utěrku, nebo ubrousek odkapat. Když máme topinky hotové, potřeme je důkla...
Chuťovka ( nejen na chlebíčky)
Chuťovka ( nejen na chlebíčky) Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a protlačíme přes kolečko s mřížkou. Salám si nastrouháme nebo umeleme, přidáme k braborám, stejně tak sýr. Pak přidáme zbytek surovin a promícháme. Můžeme dát na chlebíčky, topinky nebo jen tak na rohlík....
Recept na Kapustové závitky s Nivou
Kapustové závitky s Nivou Uvaříme kapustu v osolené vodě (ne úplně doměkka, aby se kapustový listy netrhaly a šli dobře rolovat). Vývar nevylejeme, je z něho dobrá polévka. Otrháme si jednotlivé listy z kapusty. Do každého listu dáme plátky šunky, špalíček gothaje, nebo jiné...
Recept na Plněné prsteny z Gothaje
Plněné prsteny z Gothaje Nakrájená kolečka salámu Gothaj cca 1,5 cm široká s otvorem od vykrajovátka (vykrojené části lze využít do ražničí- tak jako v tomto případě, kdy se jednalo o jinak nevyužitelný zbytek). Rozpálíme si na pánvi trochu oleje vložíme prsteny salámu Gothaj....
Nejlepší recept na Pánev co dům /lednice/ dal/a/
Pánev co dům /lednice/  dal/a/ Na oleji osmažíme nakrájené bramborové špalíčky + vařené brambory, přidáme na kostičky nakrájený salám, mraženou zeleninku, nakonec vše zalejeme rozkvedlanými vejci-osolíme, opepříme. Na talíři můžeme ozdobit čerstvou zeleninou-/rajče, okurka apod./...
Zapečené raženky
Zapečené raženky Raženky obrátíme rovnou stranou nahoru. Na ně pak poklademe odkapané lečo, zakryjeme plátkem salámu a plátkem sýra. Takhle obložené raženky dáme do trouby a zapékáme asi přibližně na 150 stupních 15-20 minut. Podáváme ještě teplé nejlépe se zeleninou....
Nalezeno: 16 receptůZobrazuji: 1-16 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky

Ostatní

Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist