|
Recepty -
Ostatní feferonkyOstatní - návody k vaření - online kuchařka
| Ostatní recepty nezařazené v kategoriích.
Jedná se o malé světlejší papričky se silnou vůní. Tyto feferonky jsou ostré odrůdy zpravidla vytrvalých kořeninových paprik, kterých je celá škála. Za svou pálivou chuť vděčí látce kapsaicin, která se dobře rozpouští v tucích, takže pro zahnání akutního pocitu pálení v ústech nejlépe pomůže sklenka mléka. Kdo nemá v oblibě mléko, může si ústa vypáchnout sklenkou silné kořalky, protože kapsaicin je rozpustný i v alkoholu. Mimo dalších látek obsahuje vitamíny C a karoten B. Podporují chuť k jídlu, ale ve větším množství dráždí pohlavní a močové ústrojí. V přiměřených dávkách působí na žaludek lépe než pepř. Má příznivý účinek na zažívání. Je prokázáno, že kultury, zvyklé na ostrá jídla s tímto kořením, snáze snášejí zamoření pokrmů a prostředí kolem sebe různými bakteriemi, zejména těmi vyvolávajícími průjem. Chili vyvolává změny ve střevní sliznici, která potom leccos snese. Chili je považováno také za afrodisiakum. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů | |
Utopenci - klasika |
|
Cibuli nakrájíme na kolečka, špekáčky oloupeme, podélně rozřízneme, řez lehce pomažeme hořčicí a vložíme nakrájenou cibuli. Na dno láhve rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, ¼ povařeného koření a vrstvu 4 ks naplněných špekáčků. Opakujeme a...
|
|
|
Nejlepší recept na Pikantní naložená vejce |
|
Cibuli, česnek a feferonky nakrájíme na větší kusy. Bílé víno se solí a octem přivedeme k varu. Do horkého nálevu přidáme cibuli, česnek, feferonky a koření. Oloupaná vejce napícháme vidličkou, vložíme do zavařovací sklenice s víčkem, prokládáme cibu...
|
|
|
Nejlepší recept na Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka) |
|
Do veľkého hrnca dáme trochu premytú a pokrájanú kapustu, nepokrájané mäso a klobásy, feferónky a zalejeme 1 a 1/2-2 litrami vody. Varíme na slabom plameni najmenej 3 hodiny. Občas premiešame, aby sa mäso a klobásy rozpadli na menšie kusy. Keď je mäso mäkké, ...
|
|
|
Ostry mexický guláš - recept od maminky |
|
Maso, nakrájené na malé kousky, opečeme na sádle, osolíme, okořeníme kmínem, přidáme papričky, česnek na plátky, podlijeme a dusíme. K poloměkému masu přidáme namočené fazole, gulášové koření, dobromysl a dusíme do měkka. Zvlášť na kousku sádla os...
|
|
|
Recept na Špekáčky na pivu |
|
Špekáčky nařízneme podélně ,ale né úlpně rozříznout.Vložíme jednu feferonku,cibuli(půl kolečka)a naskládáme do pečkáčku.Dávám půl flašky piva a kečup(jestliže máme ve skle ,tak celou nalijeme-mámeli plastovou, tak jen půlku).To smícháme a vlijeme n...
|
|
|
Recept na Letní pekáček |
|
Baklažán a cuketu umyjeme, pokrájame na polkolečká(bez šúpania), necháme vypotiť. Zemiaky očistíme, pokrájame na malé kocky, paradajky na mesiačiky, cesnak na plátky, papriku na menšie kúsky, cibuľu na polkolečká, kuracie mäso na malé kúsky, kto má rád os...
|
|
|
Domácí kečup podle časopisu gurmet |
|
1. Připravte si opravdu velký hrnec . 2. Očištěná rajčata , papriky , jablka a cibuli nakrájejte na kousky , přidejte ocet , cukr , koření , nadrobno nakrájené feferonky a sůl a vše společně vařte 1,5 hodiny 3.propasírujte hmotu přes síto do jiného hrnce a...
|
|
| |
| Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|