|
Recepty -
Ostatní džusOstatní - návody k vaření - online kuchařka
| Ostatní recepty nezařazené v kategoriích.
Džus je tekutina připravená mačkáním ovoce nebo zeleniny, při kterém se z nich dostává jejich šťáva. Existují džusy jednodruhové nebo smíšené z několika druhů rostlin. Oblíbený je například pomerančový džus, který je vyráběn z plodů pomerančovníku. Džusy se dodávají i ve formě koncentrátu a ředí se pak do původní hustoty vodou. Koncentrát může být vyroben na místě sběru a převezen do jiného zpracovatelského závodu poblíž místa prodeje a doplněn vodou tam (v podstatě to znamená vyloučení vody, která je v ovoci nebo zelenině obsažena, z procesu přepravy na místo určení a tedy i určité snížení nákladů). Většinou ale dojde i k nepatrné degradaci chuti. Džusy z čerstvého ovoce nebo zeleniny, které neprošly dehydratací, jsou většinou chutnější a dražší. Většinou se prodávají 100%, které by měly dosahovat stejného poměru obsažených látek jako původní šťáva, k dostání jsou ale i levnější řidší varianty (ty se nazývají nektary). Aby se zvýšila trvanlivost džusů při běžném prodeji, jsou pasterizovány, podobně jako mléko. Protože na ovocný obsah má vliv sluneční světlo, balí se džusy do světlu nepropustných krabic. Při delším působení běžné teploty a světla může u některých džusů (např. jablečných) docházet k fermentaci. Džusy obsahují především množství vitamínů rozpustných ve vodě, jako je například vitamín C, a to podle ovoce nebo zeleniny, z kterých se skládají. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 10 receptů | Zobrazuji: 1-10 receptů | |
|
Recept na Jahodový sorbet |
|
1) Džus dáme zmrazit do strojku. 2) Nebo můžeme udělat druhým způsobem - jahody rozmixujeme a trochu vystřeme sítem, abychom odstranili alespoň část zrníček. Svaříme vodu a cukr a necháme vychladit, pak smícháme s jahodami a citrónem a dáme zmrazit....
|
|
|
Flambované palačinky |
|
Na čistej panvici rozpustíme cukor, pridáme maslo a miešame. Nalejeme citronku a džús, vložíme palacinku a na palacinku dáme ovocie. Potom preložíme palacinku napoly a ešte znova až nám vznikne trojuholník. Okraj panvice nahrejeme a nalejeme rum. Po vytvorení oh...
|
|
|
Recept na Detský punč |
|
uvaríme čaj, prilejte džús a šťavu z citróna a premiešajte. Pridáme med a aby sa lepšie roztopil, môžete nápoj znovu ohriať. Do hotového nápoja môžeme nakrájať kiwi, pomaranč, mandarinky.......
|
|
|
Nejlepší recept na Křenové želé |
|
Křen nastrouháme, smícháme v kastrůlku s ostatními surovinami a svaříme do zhoustnutí. Trvá to jen chvilku. Nalijeme do skleniček a uzavřeme. Nezavařujeme. Zhoustne to jako marmeláda, je to světle žluté barvy. Hodí se to výborně k pečenému masu....
|
|
|
Bábovková meruňkovo - ananasová zmrzlina |
|
1. Nejdříve si namočíme želatinu v plátcích a postupujeme podle návodu. 2. V pomerančovém džusu rozpustíme vanilkový puding, moučkový cukr, přidáme po troškách tvaroh, ovocný jogurt a vyšleháme jemný hladký krém. 3. Podle návodu si připravíme š...
|
|
|
Zapečená jablka. |
|
Jablká umyjeme a rozkrojíme na polovicu.Vyberieme z nich jadrovníky.Jamky ,ktoré nám vzniknú posypeme škoricovým cukrom a dáme po lyžičke džemu.Posypeme posekanými mandľami zmiešanými s hrozienkami.a nakoniec celé jablká posypeme vanilkovým cukrom.Uložíme do ...
|
|
|
Vitaminový doping - recept od maminky |
|
Pomeranč oloupat, jednotlivé měsíčky zbavit slupky a natrhat na větší kousky. Z džusu a želatiny nebo pudinku uvařit hodně husté pevné želé (klidně použít 2balení). Pomeranč dát na dno pohárků či menších mističek, lehce zakápnout medem a přelít ž...
|
|
|
Citrusové želé |
|
Pomeranče a citron dobře umyjeme, rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Vymačkáme šťávu, Vezmeme jednu prázdnou polovinu a změříme její objem v odměrce, tak zjistíme kolik tekutiny budeme potřebovat na celkovou dávku. Vymačkanou šťávu z citrusů doplníme do po...
|
|
|
Drink pro toprecepty |
|
Do sklenice nalijeme džus přidáme kofolu vodu pořádně zamícháme nasypeme trochu ledu ozdobíme a můžeme ochutnat!...
|
|
|
| Nalezeno: 10 receptů | Zobrazuji: 1-10 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|