RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Ostatní droždí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Ostatní recepty nezařazené v kategoriích. droždí Čerstvé pekařské droždí lze definovat jako jednobuněčný mikroorganismus, který patří do druhu hub. V jednom gramu č

Recepty - Ostatní droždí

Ostatní - návody k vaření - online kuchařka

Ostatní recepty nezařazené v kategoriích.

Čerstvé pekařské droždí lze definovat jako jednobuněčný mikroorganismus, který patří do druhu hub. V jednom gramu čerstvého droždí můžeme nalézt až 12 miliard buněk, které jsou schopné bez přístupu vzduchu přeměňovat cukr na alkohol a oxid uhličitý. Droždí je především bohatým zdrojem vitaminů skupiny B: Thiamin (vitamin B1): nepostradatelný především pro srdeční a nervovou činnost. Riboflavin (vitamin B2) a niacin (vitamin B3). Droždí však nevděčíme jen za kynutí. Taktéž pomáhá při rozvoji chuti a vůně pečiva a dokonce má vliv i na vytvoření křupavé kůrky. Nepoužívá se jen v pekařství, v závislosti na kmenu vybraného droždí a způsobu množení nachází uplatnění také při výrobě vína a piva, v kosmetice a dokonce i v biopalivech. A jelikož droždí neobsahuje lepek, mohou ho používat lidé, kteří musejí dodržovat bezlepkovou dietu.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 75 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | |
Pohoštění na malou oslavu
Pohoštění na malou oslavu Rohlíčky: Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, vegetu. V hrnečku zmladíme droždí, v kastrolku rozpustíme sádlo, přidáme olej a vmícháme majonézu nebo tatarku. Spolu s mlékem nalejeme do mouky a vypracujeme pěkné vláčné těsto, které necháme asi hodinku...
Velikonoční šoldra
Velikonoční šoldra Den před pečením si uvařím uzené maso, polévku nechám zchladit a seberu z ní tuk. Droždí nechám vykynout ve vlažné polévce s cukrem a troškou mouky. Vykynuté droždí vliji do mouky, přidám sůl, olej a těsto nechám kynout. Pak ho rozdělím na 2 půlky a ka...
Zapečená vinná klobása v kynutém těstě - recept od maminky
Zapečená vinná klobása v kynutém těstě Mouku smícháme se solí, přidáme mléko s rozkvedlaným žloutkem, cukr, vlahou rozpuštěnou Heru, rozdrobíme droždí, chvíli necháme stát a zaděláme těsto tuhé asi jako na rohlíky a housky. Taky můžeme udělat klasicky kvásek. Necháme vykynout, rozdělíme na ...
Nejlepší recept na Kynuté zelňáky se škvarkama
Kynuté zelňáky se škvarkama Zelňáky lze dělat v Domácí pekárně-nejprve tekuté suroviny, pak ostatní, dáme na program těsto a necháme i s nakynutím. Pak na vále, který posypeme moukou rozválíme, vykrájíme kolečka, mřížkou na vajíčka ozdobíme, posypeme mákem, hrubou solí, dáme je ...
Indický Naan chléb
Indický Naan chléb Smíchejte mouku (2,5 dl), droždí a sůl v míse. Přidejte vodu, jogurt, olej, vejce a med, vmíchejte zbytek mouky a zpracujte v měkké a hladké těsto. Nechte kynout přikryté cirka 40 minut. Vyklopte vykynuté těsto na vál a rozdělte na 16 dílů. Vyválejte válečke...
Česnekový osúch - recept od maminky
Česnekový osúch Droždie rozmrvíme asi do 100 ml vlažnej vody s cukrom a necháme oživiť, cca 30 min. Do múky vmiešame soľ, pridáme kvások z droždia, olej (70 ml) a pridávame vodu, vypracujeme polotuhé cesto. Hustota asi ako na knedlíky. Dobre vypracujeme, pomúčime a prikryjeme u...
Jidáše Albert - recept od maminky
Jidáše Albert Z lžičky cukru, vlažné smetany a droždí, připravíme kvásek. Smícháme se zbytkem surovin. Necháme kynout cca 60min. Z těsta oddělujeme kousky, rozválíme do provázků, v polovině přeložíme a stočíme do spirálek. Dáváme na plech vyložený pečícím papír...
Recept na Škvarkovníky
Škvarkovníky Škvarky sa zomelu. Múku vysypeme do vandľa, spravíme jamku, dáme cukor a pomrvené droždie. Zalejeme vlažným mliekom a spravíme kvások. Po vykysnutí kvásku pridáme soľ, vajce, žltok, korenie, olej, podľa potreby mlieko a zamiesíme. Necháme trochu vykysnúť. Po...
Nabírané knedlíky se zelím a uzeným
Nabírané knedlíky se zelím a uzeným Nejprve dáme vařit uzené maso, do druhého hrnce zelí. Mouku prosijeme do mísy, přidáme vejce, mléko, droždí, špetku soli a cukru. Zaděláme těsto na knedlíky, které nesmí být ani tuhé, ani řídké. Necháme 20 minut kynout. Do velkého hrnce dáme osolenou v...
Maďarské langoše - recept od maminky
Maďarské langoše Vmíchejte droždí do vlažné vody, přidejte vařenou nastrouhanou bramboru, sůl a mouku. Zpracujte v hladké, lesklé a porézní těsto. Nechte kynout 35-40 minut. Poté vpracujte trochu mouky do těsta na pomoučeném válu. Rozdělte těsto na 8 kousků které potom vyvá...
Pravé francouzske croissanty - recept od maminky
Pravé francouzske croissanty Hladkú múku si preosejeme buď na pracovnú dosku alebo do pekárničky :) Ak nemáme robot, cesto budeme musieť miesiť ručne. Takže s múkou šup na pracovnú plochu alebo do pekárničky, v strede vytvoriť kráterik. Do kráterika pridáme ostatné ingrediencie - do k...
Nejlepší recept na Slaninovosýrové houstičky
Slaninovosýrové houstičky Zpracujeme hladké těsto a necháme vykynout. Slaninu nakrájíme na dlouhé úzké proužky. Tu, kterou nevyužijeme, nakrájíme nadrobno. Z vykynutého těsta vyválíme úzké válečky, poklademe proužky slaniny a spleteme do houstičky. Hotové klademe na plech s pečí...
Nejlepší recept na Babiččiny vdolky
Babiččiny vdolky Z vlažného mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek. Mouku smícháme s olejem, vajíčkem a vzniklým kváskem a vypracujeme těsto(přidáme si případně ještě trochu vlažného mléka aby se nám těsto lépe pojilo ). Těsto necháme asi hodinu kynout. Z těst...
Nejlepší recept na Banďoury, housky, koláče - těsto s droždím, ale bez kynutí
Banďoury, housky, koláče - těsto s droždím, ale bez kynutí Do mísy dát mouku promíchanou se solí, udělat důlek, do něj rozdrobit droždí, přidat cukr, zalít částí vlažného mléka a nechat vzejít kvásek. Pak přidat ostatní přísady a zadělat vláčné těsto, ze kterého hned, bez kynutí, dělat banďoury plněné š...
Nejlepší recept na Chleba
Chleba Recept na tento chleba je starý 30 let a má jednu nevýhodu,nevydrží dlouho,protože se hned sní,pekla jsem ho když mým dětem bylo tehdy 4 a 2 roky a teď jsem si na něj vzpomněla. Uděláme kvásek a pak vše smícháme a necháme 3/4 hod odpočinout,pak vymažeme bru...
Metenik
Metenik Slaninu narežeme na kocky a vysmažíme, pridáme narezanú cibuľu a orestujeme ju. Necháme vychladnúť. Z múky soli, droždia, mlieka a osmaženej slaninky a cibule vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme narezanú kapustu a prelisovaný cesnak. Dobre prepracujeme. Plech ...
Langoše (moje domácí)
Langoše (moje domácí) Do misky nalít vlažné mléko, přidat cukr a rozdrobené droždí a nechat na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy nasypat hl. mouku, přidat špetku soli, vzešlý kvásek a dle potřeby zadělat těsto s asi 300 ml mléka. Těsto musí být řidší než na koláče, a...
Plněný krokodýl
Plněný krokodýl Krokodýla potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme grilovacím kořením a kmínem. Vložíme do rozpálené trouby na 200°C a to po dobu 25 - 35 minut....
Slané lívance se sýrem Cottage
Slané lívance se sýrem Cottage Kefír,vejce,mouku,sůl,droždí,Podravku důkladně vymícháme a necháme půl hod.vykynout.Sýr smícháme s drobně nakrájenou šunkou a pažitkou.Lívance usmažíme,poklademe sýrem....
Míšovy koblížky
Míšovy koblížky Uděláme kvásek-horké mléko, droždí a malinko cukru a necháme asi 5 minut kvasit. Mouku prosijeme do mísy přes síto, přidáme vanilkový cukr, cukr, potom kvásek, trochu rumu a zaděláme těsto. Těsto necháme kynout do té doby, než nám udělá pppppffff. Z ...
1 | |
Nalezeno: 75 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky

Ostatní

Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist