|
Recept na Opékané strouhané brambory - bezmléčná varianta
Recept na Opékané strouhané brambory - bezmléčná varianta je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Opékané strouhané brambory - bezmléčná varianta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 velké brambory 1 stroužek česneku 1 lžíce oleje sůl nastrouhaný veganský sýr (nebo uzené tofu, tempeh, lahůdkové droždí).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Opékané strouhané brambory - bezmléčná varianta
Recept na Opékané strouhané brambory - bezmléčná varianta: Brambory oloupeme a na struhadle s většími oky podélně nastrouháme na co nejdelší nudličky. Propláchneme je v cedníku a necháme alespoň dvě hodiny namočené ve studené vodě, abychom z nich vylouhovali co největší množství škrobu. Vodu je dobré vyměňovat. Poté brambory scedíme, dobře vymačkáme a vysušíme pomocí čistých utěrek. Promícháme s olejem a prolisovaným česnekem (bez soli). Přendáme na pánev s nepřilnavým dnem a za občasného zamíchání restujeme, až než jsou brambory zlatavé (2 brambory jsem restovala asi 15 minut). Alternativou by bylo péct brambory v troubě vyhřáté na 220 °C 30-40 minut a vždy po deseti minutách brambory promíchat. Opečené brambory osolíme a promícháme s nasekanou petrželkou. Podáváme horké posypané nastrouhaným sýrem, tofu nebo podobným „sypáním“. Pokud by se brambory osolily hned na začátku, pustily by vodu a místo restování by se dusily.
Poznámka k receptu na Opékané strouhané brambory - bezmléčná varianta: Inspirací mi byl zdejší recept na Opékané strouhané brambory od Elizy, ale kvůli alergii na mléčné bílkoviny jsem musela nahradit máslo i sýr. Upravený recept přikládám a zároveň připomínám tuto mňamku všem, i těm, kdo si mohou na závěr posypat sýrem a zjemnit máslem. Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Opékané strouhané brambory - bezmléčná varianta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: petram
- Datum vložení: 22.07.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 2 velké brambory 1 stroužek česneku 1 lžíce oleje sůl nastrouhaný veganský sýr (nebo uzené tofu, tempeh, lahůdkové droždí)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na opékané strouhané brambory - bezmléčná varianta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Opékané strouhané brambory - bezmléčná varianta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Opékané strouhané brambory - bezmléčná varianta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|