|
Recept na Newyorský limetkový koláč
Recept na Newyorský limetkový koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Newyorský limetkový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: asi 200g sušenek Bebe (obyč.), 75g másla nebo margarínu, 1 lžíce nerafinovaného cukru, 1 lžička drceného nebo mletého kardamomu Náplň: 4 vaječné žloutky, 1 1/2dl krupicového cukru, limetková šťáva z 2-3 limetek, kůra z 1-2 limetek, 4 vaječné bílky Na ozdobení: 2 dl smetany ke šlehání, kůra z 1-2 limetek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Newyorský limetkový koláč
Recept na Newyorský limetkový koláč: Předehřejte troubu na 175°C. Vyložte pečícím papírem dortovou kulatou forku s odnimatelným dnem. Ručně nebo v kuchyňském robotu rozdrobte sušenky. Rozehřejte máslo či margarín. Do rozdrobených sušenek vmíczhejte máslo, nerafinovaný cukr a mletý či rozdrcený kardamom. Směs vtlačte do formy. Pečte ji bez náplně asi 10 minut ve spodní polovině trouby a poté nechte korpus vachladnout. Nastrouhejte limetkovou kůru a limetky vymačkejte. V misce ušlehejte žloutky, 1 dl cukru a limetkovou šťávu. Misku vložte do pánve naplněné horkou, téměř vroucí vodou a vyšlehejte hustou směs. Do náplně vmíchejte limetkovou kůru. Z vaječných bílku a 1/2 dl cukru ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte jej do náplně. Náplň nalijte na korpus a moučník znovu pečte asi 15 min. uprostřed trouby. Po vyjmutí jej nechte vychladnout. Vychladlý koláč vložte asi na 2 hodiny do mrazničky. Přibližně 20 minut před podáváním jej vyjměte z mrazničky a vložte do chladničky. Ušlehejte tuhou šlehačku. Koláč potřete šlehačkou a posypejte limetkovou kůrou. Vyjměte jej z formx a podávejte.
Poznámka k receptu na Newyorský limetkový koláč: Náplň v misce stojící ve vodní lázní šlehejte metličkou. Tak bude náplň hustá a nadýchaná. Tento recept mi dovezla teta z New Yorku a prý je to u nich velká lahůdka.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Newyorský limetkový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: market01 (Markéta)
- Datum vložení: 11.11.2009
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Těsto: asi 200g sušenek Bebe (obyč.), 75g másla nebo margarínu, 1 lžíce nerafinovaného cukru, 1 lžička drceného nebo mletého kardamomu Náplň: 4 vaječné žloutky, 1 1/2dl krupicového cukru, limetková šťáva z 2-3 limetek, kůra z 1-2 limetek, 4 vaječné bílky Na ozdobení: 2 dl smetany ke šlehání, kůra z 1-2 limetek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na newyorský limetkový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Newyorský limetkový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Newyorský limetkový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|