|
Recept na Nejlepší bábovka, co znám!
Recept na Nejlepší bábovka, co znám! je zařazen v kategorii moučníky - bábovky.
K přípravě Nejlepší bábovka, co znám! budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
suroviny jsem napsal do postupu, aby to bylo rychlejší..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nejlepší bábovka, co znám!
Recept na Nejlepší bábovka, co znám!: U pěti vajec oddělíme žloutky od bílků. 300g krupicového cukru, všechny žloutky a jedno celé vejce ušleháme do světlé pěny. Ze všech bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. K žloutkové pěně přišleháme 200ml mléka a 250g rozpuštěného másla a postupně i 350g polohrubé mouky. Do téhle směsi lehce "zabalíme" bílkový sníh. Těsto máme hotové. Vlijeme ho do vymazané a vysypané bábovkové formy, ale pozor, větší bábovkové formy! Pečeme v troubě předehřáté na 160°C, 35-45min.
Poznámka k receptu na Nejlepší bábovka, co znám!: Tenhle recept jsem opsal z kuchařky "Poklady klasické české kuchyně" od Romana Vaňka. Chtěl jsem se s vámi o tenhle recept podělit, protože je opravdu skvělý. Určitě vám tahle bábovka bude moc chutnat:-) Určitě můžete přidat i kakao nebo nasekané oříšky, ani hrozinky by nebyly od věci...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nejlepší bábovka, co znám!, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pekarpecehousky
- Datum vložení: 04.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky
- Suroviny: suroviny jsem napsal do postupu, aby to bylo rychlejší.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nejlepší bábovka, co znám!,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nejlepší bábovka, co znám! - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nejlepší bábovka, co znám!
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|