|
Recepty -
Záviny, rolády uzenéMoučníky - Záviny, rolády - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Záviny, rolády
Uzené maso je masný výrobek. Vyrábí se uzením v udírnách. Výroba tohoto masa je jednoduchá. Maso se musí nejprve nasolit buď klasickou solí, sanytrem nebo dusitanovou směsí, přičemž možnosti nasolení jsou tři: nakládání do láku, suché nasolení a solení injekční stříkačkou. V českých podmínkách se nejčastěji užívá nakládání do láku. Kromě soli (rychlosoli) se do masa vetře či mezi jednotlivé vrstvy vloží různé další ingredience, jako např. česnek, cibule, jalovcové bobule, pepř, cukr apod. V láku se maso nechá odležet určitou dobu, která je odvislá na použitém způsobu solení. Po tuto dobu je třeba maso průběžně kontrolovat. Takto připravené maso se vkládá do udírny, kde se vyudí. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů | |
Piškotová roláda s banánem - recept od maminky |
|
Těsto: Z bílků a citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh. Potom postupně vešleháme do sněhu polovinu cukru. Dále ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru, a ty po malých částech metličkou vmícháváme do sněhu. Nakonec po částech vmícháme mouku. Na plech...
|
|
|
Nejlepší recept na Jablečný závin s mandlemi |
|
Na vál prosejem mouku, na ni nastrouháme tuk, nebo vlijeme olej, přidáme sůl, vodu a rychle zpracujeme těsto. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku a dáme na chvíli odležet do lednice. Do velké mísy nastrouháme nahrubo jablka, které jsme zbavili slupky a jadřin...
|
|
|
Závin s čokoládovou náplní |
|
Ztužený tuk nastrouháme do těsta, přidáme vejce, ocet, sůl a 50 ml vody, propracujeme a podle potřeby můžeme přidat vodu. Těsto dáme uležet do lednice. Na náplň smícháme nastrouhanou čokoládu, kakao, cukr, vanilku, oříšky, strouhanku, mléko a žloutky. Na...
|
|
|
Taky pivní štrúdl |
|
S moukou zpracujeme nastrouhaný tuk, dáme špetku soli a pivo.Přidáme lžíci octa. Vše zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme v chladu cca 0,5 hod odležet. Pak rozdělíme na dvě části. Z každě části uděláme jednu nohu tak, že vždy tradi...
|
|
|
Recept na Pivní štrůdl |
|
Z mouky, piva a tuku vypracujeme na vále vláčné těsto. Když se lepí, přidáme ještě trochu mouky. Vytvoříme bochánek, podsypeme moukou a na 30 min. přikryjeme horkým kastrolem. Potom těsto rozpůlíme, podsypeme polohrubou moukou a vyválíme na tenkou placku. Pok...
|
|
|
Recept na Pivní štrůdl s pivní glazurou |
|
Mouku prosijeme, tuk nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme pivo a sůl a zpracujeme v bochánek. Ten necháme opočinout 20 minut pod nahřátým kastrůlkem. Bochánek rozdělíme na 2 díly, každý vyválíme na tenkou placku. Placku pomašlujeme rozpuštěným máslem,...
|
|
|
Kakaová roláda s malinami - recept od maminky |
|
Za pomoci kuchyňského robota vyšleháme pěnu z vajec a cukru. Postupně přidáváme mouku a v rumu rozmíchané kakao. Vzniklou hmotu vylejeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme předtím ještě lehce potřeli olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°...
|
|
|
Recept na Z piva a tuku |
|
POSTUP: 1. Smícháme mouku, tuk, pivo a vypracujeme těsto. Přidáme špetku soli a vyválíme plát, který poklademe ovocem. Mohou to být jak jablka, tak třeba kompotované meruňky či švestky. 2. Dále přidáme mleté ořechy, cukr a rozinky. Nakonec posypeme strouhan...
|
|
|
| Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|