|
Recepty -
Záviny, rolády jahodyMoučníky - Záviny, rolády - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Záviny, rolády
Jahoda patří mezi drobné ovoce. Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. V závislosti na odrůdě může dosahovat od 40 do 90 mg/100 g plodu. Vyjma vysokého podílu vitamínu C jsou také bohatým zdrojem vitamínu A, B, E a organických kyselin (jako například kyseliny jablečné, citrónové, chininové, šťavelové, salicylové či ellagová, která působí v prevenci nádorových chorob. Organické kyseliny jsou důležitým faktorem udávající typickou a charakteristickou vůni a chuť. Jahoda obsahuje také lehce stravitelnou vlákninu, což umožňuje snadné další tepelné úpravy a výrobu marmelád, či džemů. Z minerálních látek je v jahodě zastoupen převážně draslík, zinek, hořčík, síra, vápník a pak některé netypické prvky jako je bor, fluor, kobalt či molybden. Jsou také výrazným zdrojem tekutin, jelikož plody jsou tvořeny z 87 % z vody. Oproti ostatním druhům ovoce obsahují malý podíl přírodních cukrů. Konzumace jahod má údajně pozitivní účinek na tvorbu testosteronu, který aktivuje spermie. Podporuje krevní oběh v pohlavních orgánech díky vysokému obsahu antioxidantů. Dále podporují metabolismus, vylučování, působí proti vzniku močových a žlučových kamenů, snižují nachlazení, pomáhají při léčbě chorob srdce. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 13 receptů | Zobrazuji: 1-13 receptů | |
Piškotová kakaová roláda |
|
Žloutky utřeme s částí cukru a prosetým kakaem. Mouku prosijeme s práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme zbylý cukr. Pergamenový papír velikosti menšího plechu potřeme tukem a vysypeme moukou, dáme na plech, těsto na něj rozetřeme a v dobře vyh...
|
|
|
Elegantní malovaná roláda - recept od maminky |
|
Zdobení ( malování ): Smícháme všechny ingredience tak aby nám vytvořili ani ne husté ani ne řídké těsto. ( Asi jako kdybychom chtěli zdobit perníčky. ) To si dáme do pytlíku a ustřihneme malou špičku, tak abychom mohli zdobit. Na plech do kterého jsme si d...
|
|
|
Lehký tvarohový závin s letním ovocem |
|
Listové těsto rozválíme na dvě placky. Připravíme si na obě placy pak tvaroh, vejce, cukr, rumovou tresť, puding a vše zamícháme. Na rozválené dvě části listového těsta, nasypeme kokos nebo lupinky mandliček, dál pak poklademe směs z tvarohu a dal...
|
|
|
Recept na Ovocná roláda |
|
Napřed si připravte krém na potření sušenek. Do misky dejte cukr, zakysanou smetanu a dobře promíchejte. Potom vše dochuťte vanilkovým cukrem a přidejte lžíci prášku na přípravu vanilkového pudingu bez vaření. Na kuchyňské prkénko si rozložte větší mik...
|
|
|
Nejlepší recept na Motýlková roláda |
|
Vejce s cukrem vyšleháme, až je obsah dvojnásobný přidáme barvivo, ještě krátce šleháme. Postupně vmícháme mouku, nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme asi 20 minut na 170°C. Ještě horký korpus smotáme a necháme vychladnout. Korpus pot...
|
|
|
Roláda s ovocem - recept od maminky |
|
1. Troubu rozehřejeme na teplotu 180°C. Vaječné bílky oddělte od žloutků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Nádoba na bílky by měla být čistá a suchá. Pokud vám k bílkům spadne kousek žloutku nebo použijete mastnou misku, vyšlehat sníh se vám nepovede. Bí...
|
|
|
Jahodová roládka - recept od maminky |
|
Žloužky rozšleháte s horkou vodou, přídáte moučkový cukr a ušleháte do pěny. Po částech vmícháte mouku a kypřící prášek. Z bílků ušleháte tuhý sníh, všleháte vanilkový cukr a sníh opatrně vmícháte do žloutkové hmoty. Těsto rozetřete na plech ...
|
|
|
Kakaová jahodová roláda |
|
Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. A máme hotový krém Těsto- Vajíčka vyšleháme s cukrem do husté pěny. Do našleha...
|
|
|
Rychlá šlehačková roláda - recept od maminky |
|
Žloutky utřít s cukrem do pěny, přišlehat kakao a opatrně vmíchat sníh z bílků. Těsto rozetřít na plech s pečícím papírem a upéct(nebo vymazaný a vysypaný plech). Po upečení roládu (ještě teplou) zavinout a nechat vychladnout. Vychladlou roládu rozbalit...
|
|
|
Nejlepší recept na Rolovaná jahůdková dobrota |
|
Troubu rozehřejeme na 200°C.Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, z bílků pak zvlášť ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidáváme střídavě lžíci prosáté mouky a lžíci bílkového sněhu. Mícháme velice...
|
|
|
Roláda s Olé tvarohem - recept od maminky |
|
Vyšleháme pevný sníh z bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme mouku. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný sníh, poprášíme kypřícím práškem a lehce jej vařečkou zapracujeme. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na ...
|
|
|
Bomba jahodový závin |
|
V misce si smícháme rozválené dětské piškoty, strouhanku, cukr, vanilkový cukr-promícháme a přidáme 1 vajíčko a rozpuštěné máslo, dobře znova promícháme. Směs musí mít konzistenci jako drobenka. Z listového těsta si vyválíme 2 větší obdélníky, pro...
|
|
|
Nebesky hříšná jahodová roládička |
|
Celá vejce si vyšleháme v míse, přidáme cukr a dál šleháme až nám těsto zvětší objem a bude doběla, pak vmícháme mouku, těsto nalijeme na plech s papírem na pečení a dáme do vyhřáté trouby na 200 st. péct na 8-10 minut. Po upečení si těsto vyklopím...
|
|
| |
| Nalezeno: 13 receptů | Zobrazuji: 1-13 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|