RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Záviny, rolády čokoláda

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Moučníky - Záviny, rolády čokoláda Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda m

Recepty - Záviny, rolády čokoláda

Moučníky - Záviny, rolády - návody k vaření - online kuchařka

Moučníky - Záviny, rolády

Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako čokoláda (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao, a to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Tyto přísady se pečlivě promíchají v míchacím stroji. Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad. Neslazená čokoláda Čistý čokoládový nápoj, též znám jako hořká nebo čokoláda na vaření. Je to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.Tmavá čokoláda Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá sladká čokoláda a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.Couverture Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, Coco Barry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.Mléčná čokoláda Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.Bílá čokoláda Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.Ledová čokoláda Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 14 receptůZobrazuji: 1-14 receptů
Kakaová roláda se šlehačkovým krémem
Kakaová roláda se šlehačkovým krémem Vyšleháme celá vejce s cukrem krupice dohusta. Smícháme všechny mouky se solamylem a kakaem na sucho a lehce vmícháme do ušlehané hmoty. Těsto vylejeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřaté troubě asi na 150°C. Po upečení necháme vychl...
Roláda s karamelovým krémem
Roláda s karamelovým krémem Do tuhého sněhu z bílků a cukru zašleháme žloutky a prosátou mouku s kakaem. Těsto pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 180 °C asi 10 min. Upečený plát poprášíme hladkou moukou, obrátíme na další plech. Z vychladlého pak sundáme papír, pot...
Nejlepší recept na Piškotová roláda s tvarohovým krémem
Piškotová roláda s tvarohovým krémem Nejdřív uděláme krém - tvaroh, cukr, kakao, trochu mléka a změklé máslo nakrájené na kostičky šleháme dokud se vše dokonale nespojí. Dáme do lednice. Těsto - vejce šleháme s cukrem asi 10 minut dokud nevznikne pěna, poté postupně přimícháváme prosátou...
Nejlepší recept na Božská rolka
Božská rolka Oddělené žloutky pořádně vyšleháme s cukrem,rumem a kakaem, až se cukr rozplyne. Lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Hmotu naneseme na pečící papír, který jsem lehce přestříkla olejem na pečení, není nutno. Pečeme na 22O°C 8 minut. Neotvír...
Mátová roláda - recept od maminky
Mátová roláda Smetanu přivedeme k varu, vložíme sáček mátového čaje, lehce obarvíme na zeleno a uložíme do chladničky do druhého dne. Žloutky utřeme s cukrem, bílky ušleháme na tuhý sníh a společně smícháme i s moukou, vzniklé těsto rozetřeme na pečící papír na ...
Recept na Kakaová roláda "ježeček"
Kakaová roláda Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáváme vodu a mouku smíchanou s kypřícícm práškem a kakaem. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 230 stupňů pečeme 8-12min. (Musí se h...
Kávovo - oříškové roládky
Kávovo - oříškové roládky Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Do směsi zlehka přidáme mouku a kokos. Vymícháme dohladka. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme při vyšší teplotě (cca na 200 st.) 10 minut. Po upečení lehce poprášíme moukou a vyklopíme na u...
Kakaová Olé roláda - recept od maminky
Kakaová Olé roláda Z bílků, špetky soli a vody vyšleháme sníh. Poté zašleháváme cukr, žloutky a mouku promíchanou s pudinkovým práškem. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme asi 10 minut. Zakysanou smetanu ...
Bomba jahodový závin
Bomba jahodový závin V misce si smícháme rozválené dětské piškoty, strouhanku, cukr, vanilkový cukr-promícháme a přidáme 1 vajíčko a rozpuštěné máslo, dobře znova promícháme. Směs musí mít konzistenci jako drobenka. Z listového těsta si vyválíme 2 větší obdélníky, pro...
Nejlepší recept na Kakaová roláda s rybízovou marmeládou, čokoládovo-nutellovým krémem a čokoládovou polevou
Kakaová roláda s rybízovou marmeládou, čokoládovo-nutellovým krémem a čokoládovou polevou Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme pomalinku olej a vodu, mouku s kakaem a vyšlehaný sníh z bílků. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10-11 minut v troubě rozehřáté na 200 °C. Po upečení roládu ihned zavineme a poté necháme ...
Čokoládovo-pomerančový štrúdl
Čokoládovo-pomerančový štrúdl Z pomerančů odkrojíme slupku tak, že odřízneme i bílou blanku a odhalíme dužninu. Ostrým nožíkem ji vykrajujeme tak, abychom odstranili veškeré blanky a měli dužninu čistou. (Blanky oddělující jednotlivé plátky mají tendenci hořknout.) Necháme ji trochu o...
Recept na Banánovo jablečný závin
Banánovo jablečný závin Těsto rozválím, a rozdělím na 4 části (jak kdo je zvyklý). Na části nasypu trochu strouhanky, pokladu oloupanými nastrouhanými jablky, kolečky banánu, posypu vanilkovým a krystalovým cukrem, skořicí, nastrouhám čokoládu a posypu mandlovými plátky. Nakonec ...
Roláda II.
Roláda II. Vejce s cukrem vyšleháme dotuha, aby uvnitř lžíce sama stála.Potom přidáme mouku,lehce promícháme. Vymažeme a vysypeme moukou plech a na něj rozetřeme rovnoměrně těsto.Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut na 150stupňů.Připravíme si utěrku posypanou m...
Nesquikova rolada s bananem
Nesquikova rolada s bananem V misce naslehame 6 bilku do tuheho snehu. V druhe misce naslehame 6 zloutku s par lzici nesquiku.Prisypavame cukr a slehame, ad se nevytvori hrudky, pote postupne prisypavame mouku.Nakonec opatrne vmichame snih z bilku. Vylijeme na plech s pecicim papirem a peceme na 160 stupnu ...
Nalezeno: 14 receptůZobrazuji: 1-14 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
ZàVINY, ROLàDY


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist