RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Smažené tvaroh

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Smažení je tepelná úprava pokrmu, při které se pevné kusy polotovaru ponechají po dobu až 15 minut na pánvi v oleji o teplotě značně vyšší (přes 200 °C), než je tepl

Recepty - Smažené tvaroh

Moučníky - Smažené - návody k vaření - online kuchařka

Smažení je tepelná úprava pokrmu, při které se pevné kusy polotovaru ponechají po dobu až 15 minut na pánvi v oleji o teplotě značně vyšší (přes 200 °C), než je teplota varu vody. Během této doby je zpravidla potřeba je několikrát obrátit. Tím se pokrmy připraví rychleji než vařením. Aby nedocházelo k připalování při vysoké teplotě, ale přitom byl pokrm dostatečně tepelně upraven i uvnitř, je nutné smažit pouze tenké plátky. Zvláštní formou smažení je fritování, při kterém jsou pevné kusy polotovaru do nádoby s olejem zcela ponořeny a obvykle leží na zvláštním sítku – z praktických důvodů.

Tvaroh je mléčný výrobek smetanové chuti, tužší konzistence a obvykle bílé barvy. Vzniká srážením mléčné bílkoviny – Kaseinu. Označují se tak všechny nezralé sýry připravované z odstředěného kravského nebo kozího mléka. Jedná se o velmi hodnotnou potravinu, která ve vhodných úpravách a ve spojení s ostatními vhodnými surovinami dává zdravé, syté a vysoce výživné jídlo.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 16 receptůZobrazuji: 1-16 receptů
Nejlepší recept na Sirniky
Sirniky Vše smícháme dohromady, přidáme koření od každého asi 1/2 lžičky, nasypeme rozinky a kandované ovoce. Lžící nebo mokrýma rukama děláme menší placičky a dáváme smažit na pánev. Podávat se můžou studené i teplé. Jsou výborné s jogurtem nebo se zakys...
Nejlepší recept na Tvarohové koule
Tvarohové koule Vše dáme do mísy (ne tuk!!) a šlehačem smícháme.Mezi tím si rozpálíme v kastrolu,kde budem smažit tuk a 2 lžícemi si uděláme kouličky tak,že si těsto přendáváme z lžíce na lžíci a vhodíme do rozpáleného tuku.Obracíme,ale těsto má tendenci se otáče...
Smažené tvarohové koblížky
Smažené tvarohové koblížky Na vále zpracujeme mouku se sodou, tvarohem, cukrem, vejci a rumem. Připravené těsto vyválíme na tloušťku 1 cm a formičkou vykrajujeme kolečka v průměru asi 4,5 cm. Na horní straně koleček prstem vytlačíme jamku. Potom kolečka vložíme do rozpáleného oleje ja...
Nejlepší recept na Masopustní koblížky
Masopustní koblížky Z prvních sedmi surovin umíchejte řidší těsto. V kastrolu rozpalte asi 3–4cm vrstvu sádla a vhoďte do něj kolečko mrkve, aby se nepřepalovalo. Malou lžičkou vykrajujte z těsta kousky a ty prstem nebo druhou lžičkou shrňte do rozpáleného tuku. Z těsta se naf...
Recept na Rychlé koblihy
Rychlé koblihy Z tvarohu, vajec, mléka, rumu a mouky s práškem do pečiva umícháme řídké těsto. Lžící nabíráme přibližně stejné kousky těsta a házíme je do rozpáleného oleje (do friťáku), toho musí být dostatečně vysoká vrstva, aby koblihy při smažení volně pla...
Atajef - plnene arabske livanecky - recept od maminky
Atajef - plnene arabske  livanecky Vsechny suroviny na testo smichame, cimz vznikne ridsi testo, ktere nechame 1 hodinu (pri pokojove teplote) odpocivat. Po uplynuti doby testo znovu promichame (testo lehce nakynulo a zhoustlo). Formu (silikonovy nebo kovovy krouzek o prumeru 10 cm) potreme lehce olejem, vlozime...
Recept na Božské koblížky se skořicí
Božské koblížky se skořicí Našlehat bílky. Vedle našlehat žloutky, přidat tvaroh, rum a mouku s práškem do pečiva. Pak jemně přimíchat bílky. Lžící nabírat malé kousky a pomalu smažit na oleji po obou stranách do zlatova. Ještě horké obalit ve směs cukrů a skořice. Božské jsem j...
Jablečné palačinky s tvarohem - recept od maminky
Jablečné palačinky s tvarohem Z mouky, mléka, vajec, soli a lžičky cukru vypracujeme hladké lité těsto. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a odstraníme jadřince. Nakrájíme na jemné hranolky a přelijeme citronovou šťávou s medem a skořicí. Na pánvi usmažíme 4 palačinky. Potřeme je ...
Recept na Meruňkové palačinky
Meruňkové palačinky Prosetou hladkou mouku, špetku soli, 1 vejce a mléko rozšleháme elektrickými metlami na hladké těsto, které necháme zhruba 30 minut na chladném místě odležet. U zbylých vajec oddělíme žloutky od bílků. Dva žloutky, tři lžíce cukru a změklé máslo nebo ros...
Recept na Tvarohové kobližky
Tvarohové kobližky Do rozšlehaných vajec postupně přidáváme tvaroh, mouku a nakonec vmícháme rum. Lžičkou klademe kobližky do rozpáleného oleje a ještě teplé obalujeme v cukru....
Tvarohové placky - recept od maminky
Tvarohové placky Tvaroh smícháme s vejci, moukou, vanilkovým cukrem, práškem do pečení, krystalovým cukrem a mlékem. Až bude těsto v kašovité konzistence, tak nabereme na naběračku a dáme na pánev. Můžete použít i normální pánev než mám já a také ty placky mohou být...
Recept na Pruhovaná roláda s kakaovým krémem a broskvemi
Pruhovaná roláda s kakaovým krémem a broskvemi Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme postupně cukr a žloutky a vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do igelitového sáčku odebereme 1/2 těsta a zavážeme. Do zbývajícího těsta vmícháme kakao a přendáme do druhého igelitovéh...
Recept na Tvarohové koblížky na lžičku
Tvarohové koblížky na lžičku Vše smícháme dohromady a lžící děláme malé koblížky, které se smaží v oleji a obalují se v cukru....
Palačinky s tvarohem, banány a javorovým sirupem
Palačinky s tvarohem, banány a javorovým sirupem Z mléka, mouky, vajec, soli a prášku do pečiva připravíme řídké těsto, necháme půl hodiny odpočinout a usmažíme tenké palačinky. Tvaroh ušleháme se šlehačkou a cukrem dohladka. Horké palačinky naplníme tvarohem, zavineme nebo přeložíme, poklademe pl...
Vdolečky s Majolkou® a perníkovým kořením
Vdolečky  s Majolkou® a perníkovým kořením Z droždí, 100 ml vlažného mléka, 1 Kl cukru, 1 PL mouky si připravíme kvásek. Necháme na teplém místě vzejít. Mouku prosijeme do mísy, přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl, perníkové koření, mletou skořici, pomerančovou kůru a promícháme. Přidáme ...
Moničiny tvarohové koblížky
Moničiny tvarohové koblížky Všechny suroviny smícháme a rychle smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Pokládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Již necukrujeme!...
Nalezeno: 16 receptůZobrazuji: 1-16 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
SMAŽENÉ


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist