RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Smažené prášek do pečiva

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Smažení je tepelná úprava pokrmu, při které se pevné kusy polotovaru ponechají po dobu až 15 minut na pánvi v oleji o teplotě značně vyšší (přes 200 °C), než je tepl

Recepty - Smažené prášek do pečiva

Moučníky - Smažené - návody k vaření - online kuchařka

Smažení je tepelná úprava pokrmu, při které se pevné kusy polotovaru ponechají po dobu až 15 minut na pánvi v oleji o teplotě značně vyšší (přes 200 °C), než je teplota varu vody. Během této doby je zpravidla potřeba je několikrát obrátit. Tím se pokrmy připraví rychleji než vařením. Aby nedocházelo k připalování při vysoké teplotě, ale přitom byl pokrm dostatečně tepelně upraven i uvnitř, je nutné smažit pouze tenké plátky. Zvláštní formou smažení je fritování, při kterém jsou pevné kusy polotovaru do nádoby s olejem zcela ponořeny a obvykle leží na zvláštním sítku – z praktických důvodů.

Prášek do pečiva (Kypřicí prášek) je suché chemické kypřidlo používané ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva, například muffinů, koláčů, vdolečků nebo piškotů. Kypřicí prášek funguje na principu uvolňování oxidu uhličitého do těsta acidobazickou reakcí, čímž vznikají v těstě bublinky a to se tak nakypřuje. Používá se místo droždí v případech, kdy není žádoucí příchuť fermentačních produktů kvasinek. Kypřicí prášek je obecně jen jedlá soda smíšená s kyselinou.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 14 receptůZobrazuji: 1-14 receptů
Recept na Koblížky s ocásky-rychlé
Koblížky s ocásky-rychlé Všechny suroviny smícháme a vyšleháme na vláčné těsto (podobné jako na lívance) a necháme tak 15 minut odpočinout-pěkně se nadýchá a zvětší objem. Malou lžičkou(až 40 ks), nebo větší( kolem 20 ks), jak je chceme veliké, vykrajujeme kousky těsta a vhazu...
Nejlepší recept na Tvarohové koule
Tvarohové koule Vše dáme do mísy (ne tuk!!) a šlehačem smícháme.Mezi tím si rozpálíme v kastrolu,kde budem smažit tuk a 2 lžícemi si uděláme kouličky tak,že si těsto přendáváme z lžíce na lžíci a vhodíme do rozpáleného tuku.Obracíme,ale těsto má tendenci se otáče...
Recept na Rychlé koblihy
Rychlé koblihy Z tvarohu, vajec, mléka, rumu a mouky s práškem do pečiva umícháme řídké těsto. Lžící nabíráme přibližně stejné kousky těsta a házíme je do rozpáleného oleje (do friťáku), toho musí být dostatečně vysoká vrstva, aby koblihy při smažení volně pla...
Atajef - plnene arabske livanecky - recept od maminky
Atajef - plnene arabske  livanecky Vsechny suroviny na testo smichame, cimz vznikne ridsi testo, ktere nechame 1 hodinu (pri pokojove teplote) odpocivat. Po uplynuti doby testo znovu promichame (testo lehce nakynulo a zhoustlo). Formu (silikonovy nebo kovovy krouzek o prumeru 10 cm) potreme lehce olejem, vlozime...
Recept na Božské koblížky se skořicí
Božské koblížky se skořicí Našlehat bílky. Vedle našlehat žloutky, přidat tvaroh, rum a mouku s práškem do pečiva. Pak jemně přimíchat bílky. Lžící nabírat malé kousky a pomalu smažit na oleji po obou stranách do zlatova. Ještě horké obalit ve směs cukrů a skořice. Božské jsem j...
Nejlepší recept na Lívance z kiwi
Lívance z kiwi Uděláme si z mouky, mléka a vajíčka s troškou soli těstíčko, které smažíme na lívanečníku a zdobíme kiwim....
Recept na Tvarohové kobližky
Tvarohové kobližky Do rozšlehaných vajec postupně přidáváme tvaroh, mouku a nakonec vmícháme rum. Lžičkou klademe kobližky do rozpáleného oleje a ještě teplé obalujeme v cukru....
Nejlepší recept na Rychlé koblížky
Rychlé koblížky Suroviny smícháme dohromady a lžícemi nabíráme těsto, které vkládáme do rozpálého oleje. Velmi jednoduché a chutné, po upečení necháme na ubrousku okapat, nakonec pocukrujeme....
Recept na Pruhovaná roláda s kakaovým krémem a broskvemi
Pruhovaná roláda s kakaovým krémem a broskvemi Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme postupně cukr a žloutky a vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do igelitového sáčku odebereme 1/2 těsta a zavážeme. Do zbývajícího těsta vmícháme kakao a přendáme do druhého igelitovéh...
Nejlepší recept na Boží milosti II.
Boží milosti II. Do kyslej smotany pridame muku, prasek do peciva, vajicko, vanilkovy cukor, citronovu koru a vymiesame cesto. Hotove cesto vyvalkame na cca 5mm. Poharom vykrajujeme kolecka, do ktorych urobime v strede dva zarezy. Vyprazame na oleji do hneda a hned z panvice obalujeme v praskov...
Recept na Tvarohové koblížky na lžičku
Tvarohové koblížky na lžičku Vše smícháme dohromady a lžící děláme malé koblížky, které se smaží v oleji a obalují se v cukru....
Jablečno - tuzemákové rychlokoblížky - recept od maminky
Jablečno - tuzemákové rychlokoblížky Vše řádně promícháme v těstíčko, které za pomocí pol.lžíce vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlata.Necháme okapat na ubrousku a obalujeme ještě teplé v moučkovém cukru...
Mrkvový závin
Mrkvový závin Ze všech surovin vypracujeme těsto a rozválíme 2 záviny, které naplníme jablky a posypeme cukrem se skořicí. Upečeme v předehřáté troubě...
Nejlepší recept na Smetanové lívanečky
Smetanové lívanečky Trochu prášku do pečiva zamícháme do mouky, žloutků, smetany, cukru, trochy soli a přidáme sníh z bílků. Vypracujeme těsto a smažíme. Ozdobíme marmeládou, šlehačkou a dle chuti čímkoli dalším a jíme ještě teplé....
Nalezeno: 14 receptůZobrazuji: 1-14 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
SMAŽENÉ


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist