|
Recepty -
Řezy s ovocem, bublaniny povidlaMoučníky - Řezy s ovocem, bublaniny - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
Povidla jsou potravina kašovité konsistence, vyráběná ze sladkého ovoce, nejčastěji ze švestek či hrušek. Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek. Ovoce k výrobě povidel by mělo být zcela dozrálé, případně též už přešlé prvními nočními mrazíky, aby byl vyšší přirozený obsah cukrů. Povidla se používají jednak přímo jako sladká pomazánka na chleba či jiné pečivo, jednak jako sladká náplň do pečiva (buchet, koláčů, šátečků aj.) a dalších pokrmů (např. kynutých knedlíků). Jejich užívání bylo hojnější v minulosti, kdy trvanlivá povidla představovala jeden z mála způsobů, jak dlouhodobě uchovávat ovoce. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů | |
Recept na Výborný koláč |
|
Z uvedených surovin uděláme těsto,které rozdělíme na dva stejné díly. Jeden díl rozválíme,přeneseme na vymazaný a vysypaný plech,poklademe ovocem,nebo tvarohem... a přiklopíme druhou plackou. Pečeme ve vyhřáté troubě....
|
|
|
Rychlá tvarohová buchta s povidlím jako hanácké koláče |
|
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse - nejdříve vyšleháme vajíčka s cukrem, olej, mléko, nakonec mouku s práškem do pečiva. Náplň - V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň - opět vše smícháme dohromady - tvarohy, cukr, pudink(prášek), vejc...
|
|
|
Recept na Šátečky ala taštičky s tvarohového těsta |
|
Tvaroh ,máslo,žloutek a cukry spracujem přidáme mouku a doděláme těsto podle potřeby podsypáváme moukou.Těsto vyválíme na placku a pomocí hrnku děláme kolečka které dáme na tvořítko a dáme povidla tvořítko přeložíme zmáčknem a dáme na pomaštěný pe...
|
|
|
Nejlepší recept na Bašta Bohů |
|
Nakrájet jablka na kostičky, poté dát vodu do poloviny hrnce, do hrnce jablka a počkat, až se utvoří povidla a dát vychladnout. Těsto zpracovat rukama do hladka a udělat jako bochník. Dát vychladit. Potom na pekáče dáme těsto samozřejmě ne v bochníku, ale jako...
|
|
|
| Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|