|
Recepty -
Řezy s ovocem, bublaniny džusMoučníky - Řezy s ovocem, bublaniny - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
Džus je tekutina připravená mačkáním ovoce nebo zeleniny, při kterém se z nich dostává jejich šťáva. Existují džusy jednodruhové nebo smíšené z několika druhů rostlin. Oblíbený je například pomerančový džus, který je vyráběn z plodů pomerančovníku. Džusy se dodávají i ve formě koncentrátu a ředí se pak do původní hustoty vodou. Koncentrát může být vyroben na místě sběru a převezen do jiného zpracovatelského závodu poblíž místa prodeje a doplněn vodou tam (v podstatě to znamená vyloučení vody, která je v ovoci nebo zelenině obsažena, z procesu přepravy na místo určení a tedy i určité snížení nákladů). Většinou ale dojde i k nepatrné degradaci chuti. Džusy z čerstvého ovoce nebo zeleniny, které neprošly dehydratací, jsou většinou chutnější a dražší. Většinou se prodávají 100%, které by měly dosahovat stejného poměru obsažených látek jako původní šťáva, k dostání jsou ale i levnější řidší varianty (ty se nazývají nektary). Aby se zvýšila trvanlivost džusů při běžném prodeji, jsou pasterizovány, podobně jako mléko. Protože na ovocný obsah má vliv sluneční světlo, balí se džusy do světlu nepropustných krabic. Při delším působení běžné teploty a světla může u některých džusů (např. jablečných) docházet k fermentaci. Džusy obsahují především množství vitamínů rozpustných ve vodě, jako je například vitamín C, a to podle ovoce nebo zeleniny, z kterých se skládají. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 18 receptů | Zobrazuji: 1-18 receptů | |
Svěží ovocné řezy - recept od maminky |
|
Na piškot vyšleháme do pěny vejce s oběma cukry, poté zapracujeme na středním stupni šlehače olej a džus. Pak krátce zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymazaný a vysypaný plech naplníme těstem a uhladíme. Pečeme na 180°C asi 25-30 min. Zat...
|
|
|
Skleněná buchta |
|
Vejce vyšleháme s cukrem, přisypeme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, kakao, olej, mléko a vodu. Vymícháme hladké těsto, nalijeme ho na vymaštěný a vysypaný plech a při 180 stupních asi 15 až 20 minut upečeme. Na vychladlou buchtu namažeme krém, smíc...
|
|
|
Recept na Božské višňové řezy |
|
Nejprve si vyndáme máslo z lednice, aby nám změklo na náplň. Teď se vrhneme na těsto. Vejce vyšleháme do pěny s cukrem a postupně zašleháváme vlažnou vodu, olej, prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný ple...
|
|
|
Nejlepší recept na Broskvový koláč se šlehačkou |
|
Těsto: Vejce s cukrem ušleháme. Vmícháme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný hluboký plech a upečeme dorůžova při teplotě 190 stupňů asi 30 minut. Necháme vychladnout. Náplň: Kompoty scedíme a broskve nec...
|
|
|
Recept na Božské pomerančové řezy |
|
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom vmícháme olej, vodu, hladkou mouku, kypřící prášek a kakao. Vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme cca 25min na 180stupňů. Potom necháme vychladnout. Máslo, tvaroh a cukr utřeme do hladkého krému....
|
|
|
Mandarinkové řezy se šlehačkou |
|
Ušleháme bílky s cukrem, do sněhu zamícháme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180°C. Mandarinky scedíme a necháme okapat. Pak je rozložíme na vychladlý moučník. Šťávu z mandarinek ...
|
|
|
Čokoládovo-rybízové řezy - recept od maminky |
|
Troubu zahřejeme na 200st./horkovzduch 180st. Těsto: Ušleháme nejprve sníh z bílků. Změklé máslo šleháme chvíli s cukrem do pěny, dále zašleháme žloutky, přidáme nasekané ořechy a čokoládu. Lehce zamícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka ...
|
|
|
Recept na Třešňový tvarohový dortík se želé košíčky |
|
Na dno dortové formy si dáme papír na pečení, boky do poloviny vymažeme olejem a vysypeme hrubou mouku. Kdo nemá papír na pečení tak vymaže celou formu a to doporučuji 100%tuk, např Omegu. Žloutky šleháme s cukrem do pěny a po částech přidaváme mouku prosát...
|
|
|
Jablečný koláč s bílým vínem - recept od maminky |
|
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do chladničky odležet. Z poloviny těsta vyválíme plát a položíme na dno vymastěné a vysypané dortové formy. Propícháme vidličkou a v troubě vyhřáté na 200 stupňů 15 minut předpečeme...
|
|
|
Svěží zákusek - recept od maminky |
|
Z uvedených přísad uděláme vláčné těsto. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 200 C asi 20 - 30 minut. Upečený základ potřeme 2 smetanami, naskládáme jahody. Z pomerančového džusu ubereme 1/3 a dáme ji vařit. Do zbylého džusu přimíc...
|
|
|
Džusový piškot s ovocem |
|
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, mouku, prášek do pečiva. Pečeme při 170°C asi 20 minut do růžova. Mezitím si svaříme džus s pudingem a trochu přisladíme. Naskládáme broskve s banánem na piškot, zalijeme džusovým pudingem a necháme zatuhnou...
|
|
|
Recept na Medové řezy s ovocem |
|
Těsto: Žloutky utřeme s medem, přidáme teplou vodu a přimícháme mouku smíchanou s kypříkem. Opatrně vmícháme sníh z bílků a těsto nalijeme na plech s vyššími okraji (buď na pečicí papír nebo plech vymazat a vysypat). Dáme péct do trouby předehřáté ...
|
|
|
Mandarinkové řezy mňam - recept od maminky |
|
Těsto: Žloutky utřeme s cukrem, přimícháme mouku, prášek do pečiva a pevný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme do růžova. Tak 10-15min. Až se piškot bude odlepovat od stěn plechu. Krém: všechno smí...
|
|
|
Nejlepší recept na Banánovo-broskvový pudinkový řez |
|
Předehřejeme troubu na 180st., scedíme broskve a nakrájíme je na slabé plátky. Z bílků + špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky chvíli šleháme s cukrem, přidáme po částech olej a mléko a stále šleháme. Lehce zamícháme sníh a nakonec mouku smíchan...
|
|
|
Rebarborový crumble |
|
Rebarboru očistíme, oloupeme a pokrájíme na 2 cm dlouhé špalíčky. Vhodíme do vařící vody a jakmile se voda začne znovu vařit, stáhneme z ohně a necháme 5 minut. Pokud je rebarbora starší, necháme vařit tak 2 minuty. Potom přecedíme a necháme vychladnout. ...
|
|
|
Ovocné indiánkové řezy |
|
Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a pomalu po částech přimícháme olej,vodu a mouku.nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků. Těsto nalejeme na plech vyložený papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180st zhruba 30 minut. Po...
|
|
|
Barevné ovocné řezy - recept od maminky |
|
Máslo, oba cukry, žloutky a mléko vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme sníh z bílků a mouku s kypř.práškem. Upečeme na 160°. Na potření : z džusu, mléka a cukru uvaříme pudink, kterým potřeme upečený korpus, naskládáme okapané ovoce, polejeme stř...
|
|
|
Nejlepší recept na Tvarohový koláč trochu jinak |
|
Vejce vyšleháme s cukrem, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vlijeme mléko a olej. Vše dobře promícháme ( prošleháme ) a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečeme zhruba 20-30 minut...
|
|
|
| Nalezeno: 18 receptů | Zobrazuji: 1-18 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|