|
Recepty -
Řezy s ovocem, bublaniny želatinaMoučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen. Vařením se kolagen přeměňuje na glutin, což je látka, která má rosolovací schopnost a je nejpodstatnější složkou želatiny. Želatina se používá především v potravinářství k výrobě cukrovinek, dortů ap. Výraz želé se také často používá v souvislosti s pečením. Želé se používá na vytvoření efektní a chutné vrsty při přípravě dortů, koláčů a zákusků. Nalévá se na krém, marmeládu nebo ovoce, aby se neprosáklo do korpusu. Želé je nutné při přípravě povařit a i po ztuhnutí je lze rozpusit. Na dortech se vytváří buď silná vrstva želé nebo tenká vrstva želé, která chrání ovoce před oschnutím. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů | |
Chlazený moučník s ovocným rosolem - recept od maminky |
|
Kefír, cukr a mouku s práškem do pečiva zamícháme a nalijeme na plech. Poklademe omytými jahodami a pečeme jen krátce do zlatova, neboť těsta je poměrně málo. Když je koláč upečený, potřeme ho džemem a pak na něj nalijeme vlažnou červenou želatinu a dáme...
|
|
|
Průhledný moučník |
|
Celá vejce vyšleháme s cukrem na nejvyšší obrátky ručního šlehače do pěny, pak už jen vařečkou vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Dáme na pečící papír, na 2/3 plechu(běžného) a upečeme-je to tak za 15 minut, podle trouby. Mezitím si uvaří...
|
|
|
Recept na Borůvkové mlsání |
|
V míse vyšleháme žloudky s cukrem do pěny.Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.Postupně přidáváme lžíci sněhu a lžíci mouky s prdopeč do ušlehaných žloudků a cukru.Opatrně zlehka promícháme a dáme do vymazané a vysypané formy nebo na vyšší...
|
|
|
Švédský koláč |
|
Mouku s cukrem smícháme se žloutky a máslem pokojové teploty na hladké těsto.Necháme odpočinout asi 2 hodiny v lednici.Poté buď vyválíme do požadované velikosti nebo prsty vypracujeme do tvaru dortové formy(cca 23cm).Poklademe ovocem-nejlépe broskve, jahody, kiwi...
|
|
|
| Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|