|
Recepty -
Řezy s ovocem, bublaniny marmeládaMoučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
Marmeláda je druh sladké polotekuté ovocné směsi, která vzniká vařením a želírováním ovocných šťáv a využívá se jako doplněk jídla, či na mazání na pečivo a sladké pokrmy. České marmelády jsou tradičně vyráběny z místních plodů, jako jsou jahody, jablka, třešně, meruňky, ostružiny, borůvky. V české kuchyni se marmeláda často maže na chleba, a to buď s máslem, či bez něho. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů | |
Jahodovo-jogurtové řezy |
|
Vejce, cukr, vanilkový cukr, olej a vodu vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a prodopeč. Pečeme v předehřáté troubě a upečené necháme vychladnout. Pak pomažeme marmeládou, poklademe piškoty a zalijeme jahodovými jogurty, které jsme smíchali s jahoda...
|
|
|
Jablečný řez s marmeládou - recept od maminky |
|
Mouku smícháme s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme 2 placky na velikost plechu. První placku dáme na vymazaný plech a okraje trochu zvedneme. Navrstvíme náplň a přikryjeme druhou placko...
|
|
|
Capuccino řezy s banánem a piškoty - recept od maminky |
|
Cukr s bílky ušleháme do hodně pevného sněhu, který po vyndání metel šlehače drží špičky (šleháme alespoň 5min.). Všleháme žloutky s olejem a poté vmícháme mouku prosátou s kakaem. Těsto nalijeme na hlubší plech 25x35cm (vystříkaný olejem ve spre...
|
|
|
Rychlý jablkový koláč s čokoládou |
|
Do mísy nasypte mouku, prášek do pečiva, přidejte špetku soli, cukr, vejce, olej a jogurt. Pořádně promíchejte. Vlijte do vymazané a vysypané koláč. formy. Na povrch těsta poskládejte rovnoměrně plátky jablek tak, aby těsto bylo přikryté(ev.přidejte). Posyp...
|
|
|
Recept na Jahodovo - jogurtové řezy |
|
Těsto: Žloutky oddělíme od bílků. Ušleháme je s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej a lehce zašleháme. Poté přidáme ostatní suroviny - a mléko dle potřeby tak, aby jsme měli tekuté těsto. Poté přidáme ušlehané bílky a lehce vmícháme. Těsto n...
|
|
|
Jahodový řez - recept od maminky |
|
1. Troubu předehřejeme na 180st. a nejdříve ušleháme sníh z bílků + špetka soli.(Sníh se šlehá nejdříve z toho důvodu, že metličky jsou suché a čisté, pokud by byly od žloutků, sníh neušleháte). Dále si dáme do pár lžic vody namočit želatinové pl...
|
|
|
Lehký reveňovo - jablečný koláč s mandlovou drobenkou |
|
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme třtinový cukr, olej, vejce a vše promícháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme kyšku. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem. Reveň i jablka oloupeme, pokrájíme na malé kousky a rozprostřeme po ...
|
|
| |
| Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|