|
Recepty -
Perníky tvarohMoučníky - Perníky - návody k vaření - online kuchařka
| Perník je sladké pečivo tmavě hnědé barvy, jehož původní receptura se skládala z medu, mouky a pepře. Právě pepř dal vzniknout názvu perník, původně peprník. Postupně se recepty začaly upravovat, nyní je těsto často tvořeno směsí pšeničné a žitné mouky, mléka, vajec, karamelizovaného cukru a medu. Těsto je kořeněno skořicí a zázvorem, občas také hřebíčkem, kardamomem, muškátovým oříškem, anýzem a levandulí. Po smíchání by se těsto mělo nechat odležet, aby mohlo zfermentovat.
Tvaroh je mléčný výrobek smetanové chuti, tužší konzistence a obvykle bílé barvy. Vzniká srážením mléčné bílkoviny – Kaseinu. Označují se tak všechny nezralé sýry připravované z odstředěného kravského nebo kozího mléka. Jedná se o velmi hodnotnou potravinu, která ve vhodných úpravách a ve spojení s ostatními vhodnými surovinami dává zdravé, syté a vysoce výživné jídlo. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů | |
Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem |
|
Do mísy dáme marmeládu, vejce, cukry, kakao, koření a rozpuštěné máslo, a šleháme asi 1 - 2 min. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko, umícháme těsto, a nakonec přidáme hrušku nastrouhanou na hrubém struhadle a ořechy. Nalijeme na vymazaný a v...
|
|
|
Perník s náplní - recept od maminky |
|
Žloutky vyšlehat s cukrem i vanilkovým. Přidat tekuté přísady, sypké přísady a sníh. Upéct po upečení rozkrojit podélně na půl (na dvě placky), jednu placku potřít krémem přiložit druhou. Vrch polít čokoládou a posypat kokosem....
|
|
|
Perník s tvarohem a marmeládou |
|
Smícháme všechny ingredience a vyšleháme je, Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný hlubší plech a zarovnáme do roviny, poté si umícháme náplň, kromě marmelády a vyzdobíme podle fantazie celý perník, nakonec nastříkáme lžičkou kousky marmelády, m...
|
|
|
Perník s broskvemi a krémem |
|
Mouku, cukr, prášek do peč., prášek do perníku a kakao smícháme. Přidáme vejce, olej, mléko, marmeládu, med a všechno šlehačem smícháme, přidáme trochu štávy s broskvového kompotu, ať jde hmota dobře roztáhnout na plechu, vyloženém pečícím papírem. ...
|
|
|
Tříbarevný koláč |
|
Přísady na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Umícháme si tvaroh a natřeme na vychladlý korpus. Uvaříme si polevu a vlažnou ji nalijeme na tvaroh....
|
|
|
Perník s meruňkovým krémem |
|
2 tuby pink dáme do mísy s nanukovým dortem našlehaným na pěnu pak vodu smíchanou s mlékem pak vše promixujeme a dáme jako pěnu na perník a dáme na 25 minut do chladničky DOBROU CHUŤ!...
|
|
|
| Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|