|
Recepty -
Perníky marmeládaMoučníky - Perníky - návody k vaření - online kuchařka
| Perník je sladké pečivo tmavě hnědé barvy, jehož původní receptura se skládala z medu, mouky a pepře. Právě pepř dal vzniknout názvu perník, původně peprník. Postupně se recepty začaly upravovat, nyní je těsto často tvořeno směsí pšeničné a žitné mouky, mléka, vajec, karamelizovaného cukru a medu. Těsto je kořeněno skořicí a zázvorem, občas také hřebíčkem, kardamomem, muškátovým oříškem, anýzem a levandulí. Po smíchání by se těsto mělo nechat odležet, aby mohlo zfermentovat.
Marmeláda je druh sladké polotekuté ovocné směsi, která vzniká vařením a želírováním ovocných šťáv a využívá se jako doplněk jídla, či na mazání na pečivo a sladké pokrmy. České marmelády jsou tradičně vyráběny z místních plodů, jako jsou jahody, jablka, třešně, meruňky, ostružiny, borůvky. V české kuchyni se marmeláda často maže na chleba, a to buď s máslem, či bez něho. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 14 receptů | Zobrazuji: 1-14 receptů | |
Perníková roláda |
|
Vypracujeme hladké těsto, nenecháváme rozležet. Rozdělíme na poloviny a z každé poloviny rozválíme obdélník. Potřeme povidly nebo marmeládou, posypeme drcenými ořechy a strouhaným perníkem, poklademe brusinkami nebo rozinkami naloženými v rumu. Zamotáme ro...
|
|
|
Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem |
|
Do mísy dáme marmeládu, vejce, cukry, kakao, koření a rozpuštěné máslo, a šleháme asi 1 - 2 min. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko, umícháme těsto, a nakonec přidáme hrušku nastrouhanou na hrubém struhadle a ořechy. Nalijeme na vymazaný a v...
|
|
|
Nadýchaný hrnečkový perník |
|
Ze všech surovin vymícháme těsto, dáme na vymazaný plech nebo pečící papír a pečeme zhruba 20 minut. Dle trouby. Hotový perník pomažeme marmeládou, polijeme čokoládou a posypeme kokosem :-)...
|
|
|
|
Recept na Perníková buchta (kvásková) |
|
Večer si smícháme v míse kvásek, vodu a celozrnnou mouku (150ml a 150g), přikryjeme fólií a necháme přes noc (12hod) v teple odpočívat. Ráno vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny, ke kvásku přidáme všechny suroviny a promícháme těsto tak, abychom neměli ž...
|
|
|
Perník s tvarohem a marmeládou |
|
Smícháme všechny ingredience a vyšleháme je, Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný hlubší plech a zarovnáme do roviny, poté si umícháme náplň, kromě marmelády a vyzdobíme podle fantazie celý perník, nakonec nastříkáme lžičkou kousky marmelády, m...
|
|
|
Perníčková roláda - recept od maminky |
|
Našleháme sníh se špetkou solí a případně zašleháme i vanilkový cukr. Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny. Přidáme perníčky, ořechy a citr.kůru. Nakonec zlehka přimícháme sníh. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme cca při 160st. asi 12 m...
|
|
|
Perník - rychlý bez vážení |
|
Mouku, cukr, mléko, olej,vajíčka, prášek do perníku a kakao promícháme, kdo má rád přidá rozinky nebo oříšky, může být i sušené ovoce, vlastně cokoliv a dáme na vymazaný a vysypaný plech péct.(vysypat můžeme hrubou moukou nebo kokosem)...
|
|
|
Recept na Můj hrnkový perník s náplní |
|
Ingredience na těsto smícháme dohromady a dáme péct (cca 20 min při 200°C). Mezitím si uvaříme klasicky pudink a po dovaření přišleháme máslo. Upečený perník necháme vychladnout a pak podélně rozdělíme nití na 2 placky. Spodní placku potřeme náplní, p...
|
|
|
Perník "Kočičí oči" - recept od maminky |
|
Smícháme všechny sypké směsi a postupně zamícháváme tekuté. Vypracujeme hladké těsto, nalijeme na plech s vysokým krajem. Piškoty slepíme k sobě marmeládou a vmáčkneme je do těsta. Pečeme při 180°C asi 40 min. Ještě horké pomažeme marmelád...
|
|
|
Medové bochánky |
|
Dobře zpracujeme těsto, ze kterého uděláme malé kuličky, pečeme na papíře. Můžeme slepovat nádivkou a pocákat čokoládou nebo jenom polévat čokoládou, či ozdobit rozinkou, oříškem... Nádivku vytvoříme tak, že rozdrtíme piškoty, přidáme ostatní s...
|
|
|
Nejlepší recept na Mrkvovo - ořechový perník |
|
Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme olej s mlékem a mouku smíchanou se sodou,kakaem a kořením. Nakonec vmícháme ořechy a nastrouhanou mrkev. Hotové těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečený perník potřeme marmeládou....
|
|
|
Nejlepší recept na Hrnkový perník se švestkovou marmeládou |
|
Všechny suroviny smíchat v míse a vylít na vysoký plech s pečícím papírem. Pomyslně rozdělte na jednotlivé řezy, jak budete krájet po upečení a doprostřed každého dejte lžičku švestkové marmelády. Dejte péct na 180 stupňů asi na 35-40 minut, podle vaš...
|
|
|
Nadýchaný perník |
|
Troubu předehřejeme na 170°C a hluboký plech si vyložíme pečícím papírem. Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme mléko, olej, obě mouky, kakao a Perníkové koření. Šleháme cca 3 minuty, ke konci vmícháme prášek do perníku. Těsto nalijeme na připr...
|
|
|
| Nalezeno: 14 receptů | Zobrazuji: 1-14 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|