|
Recepty -
Perníky mandleMoučníky - Perníky - návody k vaření - online kuchařka
| Perník je sladké pečivo tmavě hnědé barvy, jehož původní receptura se skládala z medu, mouky a pepře. Právě pepř dal vzniknout názvu perník, původně peprník. Postupně se recepty začaly upravovat, nyní je těsto často tvořeno směsí pšeničné a žitné mouky, mléka, vajec, karamelizovaného cukru a medu. Těsto je kořeněno skořicí a zázvorem, občas také hřebíčkem, kardamomem, muškátovým oříškem, anýzem a levandulí. Po smíchání by se těsto mělo nechat odležet, aby mohlo zfermentovat.
Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Amygdalus communis), druh plodů podobných ořechům rostoucích v subtropech. Mandle jsou vývozním artiklem řady zemí. Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i součást složitějších jídel (saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté. Obsahují kyanid a při velkém množství jsou jedovaté. Avšak v malém množství nejsou jedovaté a mají protinádorové účinky. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů | |
Perníkové rolády s povidly |
|
Vše smícháme dohromady a vypracujeme tuhé těsto. Těsto dáme do lednice a necháme odpočnout tak 3-4 hodiny. (mě to přišlo moc dlouho, tak sem nechala v lednici jen tak hodinu a půl). Po odpočinutí vyndáme z lednice a těsto rozdělíme na tři stejné díly. kaž...
|
|
|
Recept na Litrový litý perník |
|
Všechny suroviny smícháme dohromady, dobře promícháme, aby v těstě nebyly žmolky mouky a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme spíš na maličko nižší teplotu, aby mohlo těsto dobře vyběhnout a nepopraskalo (asi 170°C). Zkoušíme špejlí, jestli je...
|
|
|
Perník - rychlý bez vážení |
|
Mouku, cukr, mléko, olej,vajíčka, prášek do perníku a kakao promícháme, kdo má rád přidá rozinky nebo oříšky, může být i sušené ovoce, vlastně cokoliv a dáme na vymazaný a vysypaný plech péct.(vysypat můžeme hrubou moukou nebo kokosem)...
|
|
|
Perník s ovocnou chutí |
|
Smícháme sypké ingredience, přidáme mléko s rozšlehaným vejcem, olej a vše rychle promícháme. Nakonec přidáme na drobné kostky nakrájený ovocný chlebíček nabo jiné kandované ovoce. Předem si připravíme koláčovou formu o průměru zhruba 25 -28 cm - vyma...
|
|
|
| Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|