RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Perníky citron

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Perník je sladké pečivo tmavě hnědé barvy, jehož původní receptura se skládala z medu, mouky a pepře. Právě pepř dal vzniknout názvu perník, původně peprník. Postupn

Recepty - Perníky citron

Moučníky - Perníky - návody k vaření - online kuchařka

Perník je sladké pečivo tmavě hnědé barvy, jehož původní receptura se skládala z medu, mouky a pepře. Právě pepř dal vzniknout názvu perník, původně peprník. Postupně se recepty začaly upravovat, nyní je těsto často tvořeno směsí pšeničné a žitné mouky, mléka, vajec, karamelizovaného cukru a medu. Těsto je kořeněno skořicí a zázvorem, občas také hřebíčkem, kardamomem, muškátovým oříškem, anýzem a levandulí. Po smíchání by se těsto mělo nechat odležet, aby mohlo zfermentovat.

Citron je plod citronovníku (Citrus limon). Plody citronů jsou tzv. hesperidia a jsou vejcovitého tvaru, velikosti slepičího vejce či menší. Je nepatrně větší než limetka. Citrony obsahují velké množství kyseliny citronové (3,5-8,0 g/100 g) a přibližně kolem 87 % vody, proto se využívají jako přírodní okyselovadlo do řady pokrmů, nebo se z nich mačká kyselá šťáva. Dále obsahují bioflavonoidy, pektin, vonné silice, provitamin A, vitamín B, cca 3 % sacharidů. Je též zdrojem vápníku, draslíku, fosforu, hořčíku, železa, zinku a dalších.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 27 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Nejlepší recept na Adventní svícny z perníku
Adventní svícny z perníku Vypracujeme těsto a necháme nejlépe do druhého dne odpočinout. Vykrajujeme velký kruh a hvězdičky různých velikostí, podle velikostí svíček. Pečeme na 180°C asi 15 min. Po upečení ještě horké potíráme rozkvedlaným vejcem. Zdobíme bílkovou polevou....
Norimberské perníčky
Norimberské perníčky Vše dobře propracujeme, necháme odpočinout přes noc a druhý den tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu a pečeme na plechu dále od sebe(roztečou se)....
Recept na Litrový litý perník
Litrový litý perník Všechny suroviny smícháme dohromady, dobře promícháme, aby v těstě nebyly žmolky mouky a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme spíš na maličko nižší teplotu, aby mohlo těsto dobře vyběhnout a nepopraskalo (asi 170°C). Zkoušíme špejlí, jestli je...
Vánoční stromeček z perníků
Vánoční stromeček z perníků Ze surovin uděláme těsto, vyválíme na silnější plát a vykrajujeme hvězdičky, já měla 3 velikosti, tak jsem si ještě o jednu větší dokreslila na tvrdý papír a vykrajovala nožem. Na 1 stromeček potřebujeme 4 hvězdičky od největší po nejmenší, může b...
Perníčky - podle mamčina receptu
Perníčky - podle mamčina receptu TĚSTO: Mouku, cukr a koření promíchat, do směsi udělat důlek do něj přidat zbytek surovin a velice pečlivě uhnětat. Z těsta vytvořit 2 válečky a dát do ledničky přes noc uležet. Druhý den rozválet, vykrájet různé tvary a zvolna péct. POLEVA: Bíle...
Recept na Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní
Plněný perník  z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní Ve vodní lázni zahřejeme mléko, přidáme med, vejce, rum a umícháme krém/ vše mícháme do zhoustnutí a propojení všech surovin - pak vypneme/. Mouku promícháme s třtinovým cukrem, práškem do pečiva a práškem do perníku, ovesnými vločkami, kořením a vla...
Perníčky v různé podobě
Perníčky v různé podobě Vypracujeme těsto a necháme asi 24 hodin odpočinout v lednici. Vyválíme na 3 mm silnou placku a vykrajujeme kolečka (popřípadě hvězdičky) a dáváme je péct na olejem pomazané formičky. Pečeme na 180°C asi 15 min. Po upečení ještě horké potíráme rozkvedlan...
Medovník bez náplně - recept od maminky
Medovník bez náplně 1.) Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Našlehejte změklé máslo se žloutky a oběma cukry. Poté do hmoty zašlehejte tekutý med, citrónovou kůru a perníkové koření. 2.) V jiné míse smíchejte polohrubou mouku s kypřícím práškem do perníku a směsí ro...
Vánoční perníčky
Vánoční perníčky Hladkou mouku, moučk. cukr a prášek do perníku smícháme v míse, přidáme 4 celá vejce, med a rozpuštěný vychladlý tuk. Zpracujeme těsto, může se zdát, že těsto nepojí, ale v tomto případě zdání klame, zpracovávat tak dlouho dokud se všechny suroviny nes...
Perníčková roláda - recept od maminky
Perníčková roláda Našleháme sníh se špetkou solí a případně zašleháme i vanilkový cukr. Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny. Přidáme perníčky, ořechy a citr.kůru. Nakonec zlehka přimícháme sníh. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme cca při 160st. asi 12 m...
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka Dáme si rozpustit med s máslem - nevaříme! Po vychladnutí smícháme s ostatníma surovinama a dáme na 2 dny odležet do lednice. Nejdříve si z papíru vystříháme jednotlivé tvary potřebné na chaloupku. Nezapomeneme na podložku ( chaloupka na ní vypadá lépe...
Medové perníčky princezny Lady
Medové perníčky princezny Lady Do mísy dáme mletý cukr, celá vejce a dobře rozmícháme. Přidáme tekutý med, rozpuštěnou Heru a koření. Vše důkladně promícháme a přidáme mouku se sodou a zpracujeme těsto (přibližně do hustoty bramborákového těsta). Vložíme do mikrotenového sáčku ...
Pouťové medovníky.
Pouťové medovníky. Sypké hmoty zamiešame v jednej miske, necháme si asi 50g práškového cukru a pridáme vajíčka a šlaháme do peny, pomali pridáme rozpustený med a tuk a krátko prešlaháme, pridáme polovicu sypkej hmoty a premiešame, nakoniec pridáme zvyšok sypkej hmoty a premiesim...
Domácí perník - recept od maminky
Domácí perník V míse smícháme všechny sypké suroviny. Pak k nim přidáme všechny ostatní suroviny a smícháme v lité těsto. Pečeme na 175°C cca 20minut. Je opravdu vláčný a výborný, uvidíte že se po něm jen zapráší :-)))...
Perník babičky Havlínové - recept od maminky
Perník babičky Havlínové Recept je z pořadu Prostřeno, ale provedla jsem úpravu surovin. Vše smícháme dohromady a upečeme na velkém plechu. Potřeme meruňkovou marmeládou a polijeme čokoládou. Podáváme s meruňkou a šlehanou smetanou..výborný je i pouze s polevou....
Smetanový perník s kousky čokolády
Smetanový perník s kousky čokolády Z bílků a vanilkového cukru ušleháme sníh. Mouku, cukr, žloutky, smetanu, kávovou lžičku koření společně ušleháme s 10 gramy másla a 7 lžičkami kakaa. Přídáme sníh, prášek do perníku a nadrobno nasekanou či nastrouhanou čokoládu. Těsto nalijeme do vy...
Nejlepší recept na Medový perník z cukety
Medový perník z cukety Cuketu nastrouháme i se šlupkou najemno na struhadle a pokapeme citronovou šťávou. Do mísy dáme cukry, med, celá vejce, olej, mléko, špetku soli a elekrickým šlehačem řádně šleháme asi 5 minut. Zašleháme i rum. V jiné míse smícháme dohromady mouky, kakao...
Velikonoční perníková chaloupka
Velikonoční perníková chaloupka Nejdříve smícháme sypké přísady a poté přidáváme vše ostatní, až vznikne hladké těsto a vyválíme jej na 1 cm vysokou placku. Z tvrdého papíru vystřihneme šablony na štít, střechu a bok chaloupky. Podle šablon vyřežeme tvary těsta ( vždy dva štíty...
Perníkový srnčí hřbet s překvapením - recept od maminky
Perníkový srnčí hřbet s překvapením vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny.Do mouky přidáme sodu a perníkové koření. Do vyšlehaného cukru s vejcem přidáme olej, mléko a mouku se sodou a kořením. Nakonec vmícháme mleté ořechy. Do strouhaného perníku přidáme povidla a rum. Rumu tolik, abyc...
Medové perníčky
Medové perníčky Zaděláme těsto a necháme přes noc v lednici odležet. Druhý den vyválíme placku o síle asi 0.4 - 0,5cm (u výroby chaloupky spíše 0,5cm), vykrajujeme tvary. Před pečením potřeme studenou vodou. Pečeme ve vyhřáté troubě asi při 160-200C 5-10 minut. Po upečen...
Nalezeno: 27 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
PERNÍKY

 → Řezy
 → Řezy s ovocem, bublaniny
 → Smažené
 → Záviny, rolády


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist