|
Recepty -
Ostatní solamylMoučníky - Ostatní - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Ostatní
Solamyl je označení pro velmi jemný bramborový škrob, který je v naší kuchyni využíván především k přípravě pečiva, moučníků a dortů. Zahustit s ním ale lze i exotické pokrmy jako je čína nebo klasické omáčky k masu. Doporučuje se hlavně pro alergiky na lepek, kterým není dovoleno zahušťovat moukou. Škrob totiž obsahuje z 80% sacharidy a z 20% tuky a bílkoviny. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 9 receptů | Zobrazuji: 1-9 receptů | |
Mléčný marcipán |
|
Vše smícháme dohromady. S vodou prosím velmi opatrně, jak marcipánovou hmotu přelijete, špatně se pak dává dohromady. Propracujete hmotu a na hladké ploše. Vál si podsypete solamylem. Posypete marcipán i shora. Budete vyvalovat, pozor, stále nadzvedávat a pods...
|
|
|
Recept na Krémový velikonoční beránek |
|
Krému na plnění je hodně, část si nechám neobarvenou kakaem a ke konci zarovnám lehce nesrovnalosti na beránkovi, které se občas stanou při vyklápění beránka z formy a kakaový spoj ještě přemáznu bílým krémem. Zbytkem krému plním linecká kolečka, kte...
|
|
|
Jablečný páj II - recept od maminky |
|
Zaděláme těsto,menší třetinu odkrojíme na "těstové víko".Zbytek těsta rozválíme a dáme do formy 24 cm. Jablka oloupeme,zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky,přidáme všechny suroviny na náplň,promícháme a dáme na těsto.Příklopíme vyváleným víke...
|
|
|
Závin z řeckého phillo (filo) těsta |
|
Do větší mísy prosijeme mouku a za stálého míchání přidáme vodu. Vznikne lepivé těsto, do kterého po lžících přidáme olej, každou lžíci pečlivě zapracujeme. Doporučuji si po první lžíci oleje umýt ruku, tak už se těsto tak nelepí. Pořádně propra...
|
|
|
Koláč s ricottou - recept od maminky |
|
Všetky suroviny okrem jabĺk díme do misy a dobre premiešame. Mlieko dáme podľa potreby, ale cesto nesmie byť riedke. Cesto preložíme do vymastenej tortovej formy a navrch poukladáme mesiačiky jabĺk. Pečieme pri strednej teplote asi 40 minút....
|
|
|
Beránek ( menší forma ) - recept od maminky |
|
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vlažnou vodou, pridáme múku, škrobovú múku a sneh z bielkov. Cesto nalejeme do formy na baránka a upečieme. Hotového baránka pocukrujeme alebo polejeme bielkovou polevou....
|
|
|
Ostružinový dort s drobenkou - recept od maminky |
|
Náplň : černice, cukor, kôru a šťavu privedieme k varu a 10 minút varíme na slabom plameni. Potom zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode, necháme prejsť varom a odstavíme. Necháme vychladnúť. Cesto : Zmiešame sypké suroviny : múku, prášok do pečiva, soľ...
|
|
|
Recept na Medovník II. |
|
Cukr, tuk, med a mléko rozpustíme v horké vodní lázni. Pak vmícháme vejce (směs nesmí být příliš horká, aby se vejce nesrazilo). Po zchladnutí vmícháme mouku, sodu a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho buď na dva větší nebo tři menší díly. Každý ...
|
|
|
Dobrota na jedničku - recept od maminky |
|
Tvaroh utřeme s mletým cukrem, žloutky, olejem a vanilkovým práškem. Listové těsto si vyválíme a přeneseme na studenou vodou opláchnutý plech a na něj natřeme rozmíchaný tvaroh. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů do mírného zrůžovění tvarohu, ale...
|
|
| |
| Nalezeno: 9 receptů | Zobrazuji: 1-9 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|