|
Recepty -
Řezy másloMoučníky - Ostatní - Řezy - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Ostatní - Řezy
Máslo je mléčný výrobek má specifické aroma a chuť. Aroma másla je dáno obsahem mastných kyselin s krátkou délkou řetězce. Chuť másla doplňuje přítomnost mléčných bílkovin. Máslo obsahuje vitaminy rozpustné v tucích, tedy A, D, E, K. Máslo také obsahuje významný podíl trans nenasycených mastných kyselin, takže konzumci másla by měli omezit lidé s vysokým obsahem cholesterolu a cévními potížemi. Zdravým lidem by nemělo máslo uškodit. Problematika je však individuální a je důležité dodržování správné životosprávy! Vzhledem ke složení, je máslo vhodné zejména pro studenou kuchyni. Máslo by se nemělo používat pro smažení. Obecně se vyrábí zakoncentrováním mléčného tuku (smetany) a následnou reverzí fází na emulzi vody v oleji. Klasické máslo obsahuje minimálně 80 % mléčného tuku, zbytek tvoří voda (do 16 %) a mléčná sušina (bílkoviny, laktóza). Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů | |
Recept na Hrníčkový koláč s rybízem |
|
Vymažeme si nejdříve pekáč a vysypme polohrubou moukou. Do mísy si nasypeme mouku a přidáme cukr, olej či máslo, mléko. Vejce si od dělíme žloutky přidáme do mísy se surovinami a z bílků v jiné misce vyšleháme sníh. Suroviny v misce pečlivě promíchá...
|
|
|
Recept na Řezy s kandovaným ovocem |
|
1. zpracujeme rychle linecké těsto,aby se suroviny moc nezahřály a rozválíme 3 pásy (nebo 4, pokud chcete řezy drobnější) + upečeme na peč. papíru (pečeme jako linecké pozvolna cca na 150st. do růžova) 2. vychladlé potřeme marmeládou 3. navršíme doprostř...
|
|
|
Recept na Svěží citronová buchta |
|
POSTUP: 1. Předehřejte troubu na 175°C. V kastrůlku či mikrovlnné troubě rozehřejte máslo nebo margarín a poté je nechte vychladnout. 2. Z vajec a cukru vyšlehejte bílou pěnu. Citronovou kůru nastrouhejte a z citronu vymačkejte šťávu – měli byste získat a...
|
|
|
Karlštejnský koláč |
|
Dokonale promícháme mouku s cukrem. Asi 2/3 vsypeme na plech vyložený pečícím papírem a stejnoměrně rozprostřeme. Hmotu poklademe rovnoměrně jablky, posypeme skořicovým cukrem, skořicí(hodně) a zbytkem mouky s cukrem. Celou plochu koláče poklademe plátky ...
|
|
|
Hrušky v mandlích - recept od maminky |
|
Máslem vymažeme 4 zapékací mističky. Z citronu vymačkáme šťávu. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kousky a každý kousek ponoříme do citronové šťávy, aby nám nezhnědly. Vejce rozšleháme s kondezovaným mlékem. Přidáme mascarpon...
|
|
|
Dýňový koláč podle mne - recept od maminky |
|
Tekvicu na pečenie - dýni, upečieme pár hodín, alebo deň dopredu. Po dĺžke prekrojíme, vyberieme dužinu, dáme do rúry a pečieme cca 30 - 40 min pri 200 stupňoch. Lyžicou vyškrabeme dreň, odvážime 600 g, tyčovým mixérom rozmixujeme, pridáme ostatné surovin...
|
|
|
Vánoční linecký koláč s jablky - recept od maminky |
|
Vypracujeme z ingrediencí těsto. Necháme odpočinout cca alespoň 1 hodinu v lednici. Poté těsto vyválíme. Já jsem si práci usnadnila tím, že jsem ho vyválela přímo na pečícím papíru. Dáme do hlubokého plechu a poklademe nastrouhanými jablky se skořicí a cu...
|
|
| |
| Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|